Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Evo, ovo je moj prvi stocic! Pravio sam ga jesenas jedno cetiri dana. Srednji deo gornje ploce je od tresnje, i povezan je sa ramom od bukve drvenim tiplovima. Stranice od bukve spojene su sa nogicama od parene bukve spojevima cep-rupa. Osnova je sa gornjom plocom spojena drvenim tiplovima, i jos par dodatnih skrivenih srafova odozdo (morao sam da se osiguram). Nogice su mi posle sklapanja ispale malo nakrivljene na unutra. Na spojevima stranica i nogica (cep i rupa) ostali su mi malo procepi pa sam ih popunio piljevinom i lepkom. Nogice su malo krive ali stocic je stabilan i tezak, i za prvi - zadovoljan sam. S obzirom da sam od alata imao rucni cirkular, rucno rende, vibraciou slajfericu (onu najjeftiniju), jedno ravno dleto i rucnu testeru, nije tako lose.
Nikola wrote:S obzirom da sam od alata imao rucni cirkular, rucno rende, vibraciou slajfericu (onu najjeftiniju), jedno ravno dleto i rucnu testeru, nije tako lose.