Jedan od mojih radova

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Post Reply
mgoran76
Brzi dodavač alata

Jedan od mojih radova

Post by mgoran76 »

Kuhinja od projekta do realizacije.
Imao bih jos neke radove da pokazem ali mi malo komplikovano ubacivanje slika.
Mozda ce sledeci put biti lakse.
Molim za sve lose i dobre kritike.

Image

Image

Image

Image
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Kuhinja je dobra skroz,samo moze li desna uzana vrata (MISLIM DESNO OD PLOCE SPORETA)da se otvore do kraja a da ne udare u rucku na susednom delu donjeg kuhinjskog elementa?
mgoran76
Brzi dodavač alata

Post by mgoran76 »

E tu imamo jedan prilicno skup mehanizam, tako da uopste nema problema za otvaranje, inace bi isla mala blenda 4cm.

Image

Evo ga i drugi cosak

Image
Ima tu i za tepsije nesto
Image

Tu je i rerna i mikrotalasna, ali ima i takozvana apoteka ormar, znaci velika vrata se otvore i unutra je 6 tandem box fioka ili kako se vec zovu.
Image
sphex
Šegrt

Post by sphex »

Baš lepo urađeno, svaka čast od ideje do realizacije. Ako si u mogućnosti možeš li da okačiš malo bolje fotke?

Kako si se izborio sa spojem dve radne ploče i spoj radna ploča - obloga zida?
mgoran76
Brzi dodavač alata

Post by mgoran76 »

Radna ploca je frezovana sa specijalnim sablonom bas za to i spojena metalnim spojnicama specijalno za zakve stvari.
Video sam na forumu da ima opis i video kako se to radi, prilicno je jednostavno.
Obloga na zid su daske 19mm kantovane u krug i lepljene na zid lepkom za montazu, posle se spoj radna ploca i obloga jednostavno silikonira.
Evo jos jedna varijanta sa staklom u boji, kombinovano daska 12mm 40cm visine, na nju lepljeno staklo 6mm i iznad se doda daska 18 ili 19mm 15 cm visine, na nju mogu ici stekdozne ili salteri.

Image

A tu je naravno i gerung radnih tabli, mada se bas nesto i ne vidi najbolje ali tako i treba da bude.

Pozdrav svima koji daju komentare i sugestije, a naravno i onima koji samo gledaju jer sam i sam takav.
Mada cu se truditi da ubuduce ucestvujem malo vise na forumu sa mojim radovima, samo malo da se naviknem na ovaj sistem ubacivanja slika.
sphex
Šegrt

Post by sphex »

Hvala na odgovoru, na ovim fotkama ti baš ti kritični spojevi izgledaju idealno, svaka čast!

A reci mi samo još jedno, što se koncepta tiče, da li je ova donja maska što pokriva dno elemenata namerno sa vertikalno postavljenom teksturom - godovima, ili .... ? I da, koliko ti je vremena bilo potrebno od ideje do realizacije?

A da, što se tiče kačenja slika, imaš u sekciji o radu foruma čini mi se lepo objašnjeno kako sve mogu slike da se ubace u temu.

Evo i linka:
viewtopic.php?id=737

pozdrav!
mgoran76
Brzi dodavač alata

Post by mgoran76 »

ako mislis na teksturu cokle onda je namerno, ja uvek gledam da tako ide tekstura na cokli, ali ponekad ako mora da se sece cela tabla samo radi te cokle onda testura ide po duzini.

Hm sto se vremena tice mislim da je bilo oko 7 do 10 dana, naravno bilo je tu i sitnica koje nisam mogao bas da izracunam odma pa je to naknadno radjeno, kao recimo onda daska na prozoru, trebala je tu da ide radna tabla ali nije moglo pa je stavljena daska 19mm.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Lepo prijatelju!
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
Post Reply