Hrastova kuhinja.

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
garo
Šegrt

Post by garo »

singer wrote:tishleru nesto su mi tanjusni ti stokovi,a slobodno stavi jos jednu sarku na sredinu(nece da skodi)inace su vrata super!:)
pozdrav!!!
Koje debljine bi štokovi trebali biti?
Last edited by garo on 22 Apr 2010 14:40, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

moze biti koliki hoces ali nebi trebali prelaziti ispod 40mm(ako pricamo o masivu)jer sve sto je tanje teze je montirati pervajz lajsnu kao i standardne lajsne jer nema "mesa"zakucati je exerima.
ja radim inace pervajz i klizne lajsne od colarice(skinem na 19mmx80mm):)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

da singer jesu stokovi tanki (25mm) a treba 4 cm al kao sto rekoh ne pridrzavam se standardnih mjera jer mi je ovako lakse ..kupim gotove ploce 3m x 67 cm i udri ..kad se naviknes i pervajzi idu lako

Image

Image

evo i jedan sto za terasu balkon ili bastu

Image

Image
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

super je stocic,daj malo opsirnije(kako si radio):)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

Na ovim poprecnim daskama uradim cep debljine 1,5-.2cm debljine i sirine a one dvije duge daske (friz)profalcam cijelom duzinom a dubina i sirina su kao cep na poprecnim daskama.One daske koje su kao ispuna stola sirine 8 a debljine 2 cm cepujem kao na slici.Napravio sam 3 stola i danas su ofarbani al nisam stigao da slikam jer sam zauzet oko izrade briketare,inace dobro su "ispali"s obzirom da ih moram poklonit. :)

Image

Image

Image

Image

singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

super hvala!!!
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

Kad pocinjes da radis vrata, nestrpljiv sam da vidim slike. A i da pitam usput, na mom frezeru kada se osovina spusti do krja, viri iz radne ploce nekih 55mm. Nije mi jasno kako da obradim cepove, s obzirom da se obrada vrsi gornjim delom casastog glodala, pa samim tim cep prolazi iznad glodala. Jedino da uradim kolica koja ce se montirati na radnu plocu pa da tako dobijem na visini da bi se omogucilo stelovanje, tj da bi se glodalo moglo "utopiti" u radnu plocu
ikim
Majstor početnik

Post by ikim »

sto je odlican koje su dimenzije
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

drvodeljac wrote:na mom frezeru kada se osovina spusti do krja, viri iz radne ploce nekih 55mm. Nije mi jasno kako da obradim cepove, s obzirom da se obrada vrsi gornjim delom casastog glodala, pa samim tim cep prolazi iznad glodala. Jedino da uradim kolica koja ce se montirati na radnu plocu pa da tako dobijem na visini da bi se omogucilo stelovanje, tj da bi se glodalo moglo "utopiti" u radnu plocu
nerazumem kakav problem imas???:rolleyes:
glodalo postavis na kraj osovine samo da matica uhvati navoj i nemoze da viri (nesme)iznad case,a za cepovanje ti trebaju kolica ili t-slot sa pomocnom plocom.:)
pozdrav!!!
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

Da, glodalo postavim na kraju, sve je to jasno, ali nemogu da spustim osovinu koliko treba.Znam da su kolica obavezna pri izradi cepa, moram prvo njih da napravim, a kako izgleda t-slot, jel imas neku slicicu
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

drvodeljac wrote:Da, glodalo postavim na kraju, sve je to jasno, ali nemogu da spustim osovinu koliko treba.Znam da su kolica obavezna pri izradi cepa, moram prvo njih da napravim, a kako izgleda t-slot, jel imas neku slicicu
imas tu na forumu(procackaj)a zasto nemozes da spustis osovinu ispod nivoa stola?svaki frezer ima rupu da mozes spustiti glodalo i da koristis njegovu radnu visinu.:)
pozdrav!!!
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

To je liveni itlijanski frezer, ali se osovina spusta na minimum 55mm iznad radne teble.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

jel imas na ploci frezera zleb?
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Pa ti podigni nekim priborom odnosno napravi na stolu dodatak tako da povrsina bude iznad osovine frezera ja tako radim vec godinama jer i ja imam isti problem.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

ikim wrote:sto je odlican koje su dimenzije
sto je 155x75

vrata sutra farbam slike su tu al vjerujte nemam "snage" da ih sad postavljam :(

Post Reply