Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Ma nema.. Svaka cast! Hrast je hrast. Interesantno je ono sto sam cuo kod jednog drugara, pre neki dan, da je nastao novi pravac u stolariji: pravljenje namestaja za Austriju, tj. za nase ljuder koji tamo zive. Kazu da je duplo jeftinije ovde da ga naprave i transportuju nego tamo da ga kupe.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Pa veljo vec sam pravio kuhinju za Svedsku i neke stolove za Njemacku i Francusku za Austriju nisam a cijene u inostranstvu jesu vece pogotovo za drvo a jos veca cijena i to daleko veca je ako se naruci po mjeri.
od koliko djelova se sastoji?
Sastoji se od 4 dijela ukupna dimenzija je 230 x 245 cm
Sjajno!
Pretpostavljam da si šraf stavio da bi omogućio da drvo radi, a da ram ipak ostane na svom mestu. Kolega parketar ti je rekao za lepak i ja se tu apsolutno slažem, ali stavio bih ga sami u jednu "tačku" dužine 2-3 cm na mestui gde je sada šraf. Sasvim dovoljno da stvar "ne mrda". Probaj, na šraf se uvek možeš vratiti.
Cekaj malo. Ovo gde je sraf je poprecna letva, koja ne radi, odnosno ne radi dovoljno da bi to smetalo.
Drugo ta poprecna letva je noseci element rama tako da ne moze lepak u tacku. Ipak su to vrata, kojima domacin ume i da tresne
bojim se vlage u objektu u koji ugradujem vrata jer je daska i previse osusena i kad spajam vrata stavljam na svaki spoj friza i cafne po 1 saraf ..ne oduzima previse vremena a sigurnija je..
mbole wrote:Cekaj malo. Ovo gde je sraf je poprecna letva, koja ne radi, odnosno ne radi dovoljno da bi to smetalo.
Drugo ta poprecna letva je noseci element rama tako da ne moze lepak u tacku. Ipak su to vrata, kojima domacin ume i da tresne
Rade, po širini, poprečno na godove. Mogu ona da treskaju koliko hoćeš, ne nosi samo ta letva konstrukciju. Zalepljen okvir, utori u okviru i srednja letva u utoru su sasvim dovoljni da svi elementi drže jedni druge. Svi elementi vrata rade "po širini" i tu treba da bude luft. Po visini su godovi i tu je rad zanemarljiv. "Tačkasto" fiksiran srednja letva je sasvim dovoljna. Tačkasto nije matematički, rekao sam 2-3cm.