Najzad i ja
Re: Najzad i ja
Bole na bezglutenskoj dijeti (prasici i jagnjici) pa mu to prvo na pameti. 
- maricaiivica
- Moderator

Ovako izgleda tutkalo u Egiptu.
Oni ga masovno koriste za furniranje, sve na prste i valjak, nikakve prese i sl
Spremno je par pločica, pa da uporedimo sa tim iz Dictum-a.
Oni ga masovno koriste za furniranje, sve na prste i valjak, nikakve prese i sl
Spremno je par pločica, pa da uporedimo sa tim iz Dictum-a.
Dugo se nije radilo nista zanimljivo...
Vreme je za malo igranja
Vreme je za malo igranja
- maricaiivica
- Moderator

Kakvo otkrivanje 
Nakon pauze zbog poslovnih obaveza, polako se nastavlja...
Malo smirglanja, "na mokro", da se zapune pore, prvo sa P-400, pa susenje, pa sa P-800...
Malo smirglanja, "na mokro", da se zapune pore, prvo sa P-400, pa susenje, pa sa P-800...
Na ovo majmunce sam skroz zaboravio, a ima podosta vremena kako sam glumeo ortopeda 
Drugaru je uspomena sa nekog putovanja, ali je majmunce strefila neka nezgoda i ostalo je bez jedne sake. Najveci problem je bio naci drvo koje ce da se uklopi bojom i teksturom.
Malo kopanja po restlovima, malo igranja sa toniranjem... i naslo se dovoljno slicno. Dalje je bilo jednostavno... oblikovanje, povezivanje svega... Na kraju je majmunce opet veselo u svom domu
--------------------------- spojene poruke
Pre vise godina sam napravio na brzaka jednu stegu za ostrenje testera.
Ima je u ovoj poruci:
viewtopic.php?p=79707#p79707
Napravljena na brzinu, grubo, od onoga sto sam imao pri ruci...
Radila je ali ne bas udobno.
Malo je kratka, ne moze da se nagne pa da turpiju drzis horizontalno i kad treba da se nagne kod ostrenja za poprecni rez, i taj ugao je ogranicen time sto je celjust prilicno debela...
Odavno sam napravio planove za novu, ali nikako nisam mogao da nadjem ko ce mi saviti relativno debeli lim od 4mm a da to bude barem blizu ravno. Kad ga odseku makazama (ko sto svi rade), sve se isposavija. A meni treba bas ravno. Konacno.. naletim na drugara koji radi bas na savijanju kojecega u firmi na nekoj CNC masini za to, i on mi uradi dva komada, 60cm dugacka. Ni to nije bilo onoliko ravno koiko meni treba, pa je moralo malo da se dotera (uz to, ugao na povrsini koja steze mora da bude drugaciji).
Da imam glodalicu ili jos bolje brusilicu ravnog.. decja igra. Al nemam
Tako da je moralo da padne snalazenje.
Napravljen nosac u koji se utegne ugaona brusilica, lim stegnut za ravno parce univera, i guslaj... https://youtube.com/shorts/yHGFVXTqeJU?feature=share
Sama konstrukcija stege je preuzeta od Gramercy-a, samo prilagodjena materijalu koji sam imao, i onome sto moze da se uradi u kucnoj radionici, za jedan komad a ne za serijsku proizvodnju.
https://toolsforworkingwood.com/store/i ... #gsc.tab=0
Trebalo je malo mozganja kako napraviti ovaj deo: Al uz malo maste... i dosta turpijanja...
Ovde sam napravio gresku u konstrukciji. Ovaj prorez ne bi trebalo da bude linearan celom duzinom, vec da kada otvara stegu, pri kraju otvaranja to uradi naglo i za dosta vise nego sto je u ovoj varijanti, kao bi se testera lakse ubacila u stegu, a da posle kako se steze moze fino da se dozira.
Nabudzeno naknadno (vidi se na poslednjem klipu), al verovatno cu taj deo uraditi ponovo.
I na kraju... kompletirana skalamerija i radiiiii
Teska je ko Trepca, al takav materijal sam imao, plus da bi deo konsturkcije bio srafljen moralo je da ima "mesa".
jeste.. varovi su katastrofa, al drze, i nisu izuvijali celu stvar, a to je glavno
https://youtube.com/shorts/P5sYOsuJR_0?feature=share
Drugaru je uspomena sa nekog putovanja, ali je majmunce strefila neka nezgoda i ostalo je bez jedne sake. Najveci problem je bio naci drvo koje ce da se uklopi bojom i teksturom.
Malo kopanja po restlovima, malo igranja sa toniranjem... i naslo se dovoljno slicno. Dalje je bilo jednostavno... oblikovanje, povezivanje svega... Na kraju je majmunce opet veselo u svom domu
--------------------------- spojene poruke
Pre vise godina sam napravio na brzaka jednu stegu za ostrenje testera.
Ima je u ovoj poruci:
viewtopic.php?p=79707#p79707
Napravljena na brzinu, grubo, od onoga sto sam imao pri ruci...
Radila je ali ne bas udobno.
Malo je kratka, ne moze da se nagne pa da turpiju drzis horizontalno i kad treba da se nagne kod ostrenja za poprecni rez, i taj ugao je ogranicen time sto je celjust prilicno debela...
Odavno sam napravio planove za novu, ali nikako nisam mogao da nadjem ko ce mi saviti relativno debeli lim od 4mm a da to bude barem blizu ravno. Kad ga odseku makazama (ko sto svi rade), sve se isposavija. A meni treba bas ravno. Konacno.. naletim na drugara koji radi bas na savijanju kojecega u firmi na nekoj CNC masini za to, i on mi uradi dva komada, 60cm dugacka. Ni to nije bilo onoliko ravno koiko meni treba, pa je moralo malo da se dotera (uz to, ugao na povrsini koja steze mora da bude drugaciji).
Da imam glodalicu ili jos bolje brusilicu ravnog.. decja igra. Al nemam
Tako da je moralo da padne snalazenje.
Napravljen nosac u koji se utegne ugaona brusilica, lim stegnut za ravno parce univera, i guslaj... https://youtube.com/shorts/yHGFVXTqeJU?feature=share
Sama konstrukcija stege je preuzeta od Gramercy-a, samo prilagodjena materijalu koji sam imao, i onome sto moze da se uradi u kucnoj radionici, za jedan komad a ne za serijsku proizvodnju.
https://toolsforworkingwood.com/store/i ... #gsc.tab=0
Trebalo je malo mozganja kako napraviti ovaj deo: Al uz malo maste... i dosta turpijanja...
Nabudzeno naknadno (vidi se na poslednjem klipu), al verovatno cu taj deo uraditi ponovo.
I na kraju... kompletirana skalamerija i radiiiii
Teska je ko Trepca, al takav materijal sam imao, plus da bi deo konsturkcije bio srafljen moralo je da ima "mesa".
jeste.. varovi su katastrofa, al drze, i nisu izuvijali celu stvar, a to je glavno