Moja skalamerija

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
drBouz
Majstor

Re: Moja skalamerija

Post by drBouz »

Iako sam pobornik stava da "ne mora nista da se baci" - cak mi je uklapanje kojecega sto je odsluzilo svoju prvobitnu namenu u neki nov dizajn/formu super. Ono, uvek bih radje imao u kuci nesto tako nego bilo sta cakum-pakum kupovno. Uvek radje skrnav stolarski rad nego precizni ce en ce i tako dalje.
U tom smislu - u smislu dizajna, ova saksija bi bila bolja sa nekim drugim nogama. -posto ovde imas po meni sudar dva sveta. Ono, kolizija dva zivotna koncepta (jbt - ko bi rek'o da nas jedna skockana saksija moze dubljim filozofiranjem dovesti do zivotnih koncepata :) :) :) ).
Konkretno - posuda/gornji deo - skockano, neprecizan rad, apsolutno sluzi svrsi, vizuelno skroz pristojno, na svakom milimetru u principu vidis coveka (odnosno covekov rad). Dakle vidis da je to neki zivi stvor od krvi i mesa, jedan i jedinstven, neponovljiv, samo jednom prisutan na ovoj planeti i tako dalje sklepao tako kako je sklepao. Nekom moze da se svidi, nekom ne. Meni se recimo svidja skroz.
I onda imas te nogice koje su susta suprotnost. - ne vidis nista. Mrtvo, zivota nema. Jedino sto vidis je masina koja ih je obradila, u roku od prebrzo, na jako glup nacin, jer su i masine u principu glupe (to jest nisu cak ni glupe), i u svojoj jednostavnosti u odnosu na nas ljude super-precizne.
Recimo i kutiju je mogla sustinski da napravi masina, lupam, cnc da ureze te lastine repove, sve da bude superprecizno - i bezivotnije - od zivota ostala bi samo struktura daske, u smislu da je drvo zivo jos dugo cak i kad ga ubijes.
Da ne duzim dalje - to je dakle ta kolizija - kutija-ziv covek, jedinstveno, neponovljivo (kako tako) - i te nogice - masina, bezivotno, precizno, mrtvo, ponovljivo u kol'ko god treba primeraka.
Oduzih ja i isfilozofirah po obicaju :) :)
Hornbeam
Majstor

Post by Hornbeam »

Nisi ti vidio unutra sta je , veliki sagradi 10-15 mm koji nisu do kraja ni zabrinuti, samo sam natrpao zemlju, onako zurilo mi se da postavim na noge ovo "čudo" .
A te nogice su od starog "etažea" onaj sto se stavi televizor na njega, vjerovatno si upravu za to
Druga slika je moj pokušaj da napravim ladicu za alat ali će biti izgleda neka mala škrinjica tool chest.
Imam još tih oblih komada od starog namještaja , planiram praviti ručke za alat od toga
Moglo je i gore , mislio sam Alu noge da stavim ili da stavim zeljezne, e tu bi baš kontrast bio, živog i mrtvila.
Ove lastine repove je trebalo odabrati drugačijim bojama.
Repove jednom , a "prste " drugim bojom
Hornbeam
Majstor

Post by Hornbeam »

Sagradi- šarafi
zabrinuti - zavrnuti.
Post Reply