Tražio sam neku manju stupnu bušilicu, naravno ne preskupu, ne preprofi, ali mi je jedna stvar bila jako bitna. Htio sam bušlicu koja nema onaj mali stolić koji se pomiće gore-dole, već sam htio bušlilicu kod koje se sama bušilica pomiče po stupu gore-dole. Jedino što sam pronašao s takvom funkcijom su trofazne grdosije koje nemam gdje staviti ni u što ukopčati.
Ova to ima i to je osonovni razlog zašto sam ju kupio.
Da opet ne završimo usporedbama s profi alatima odmah napominjem da to nije profi mašina, a i sama boja to govori. Bilo bi mi drago da naprave jednu takvu plavu, ali da stavrno bude i iz nutra plava.
Nakinđurena je lampicom i laserom koji je kod moje precizan. Ako vas slučajno zadesi da vaš nije precizan, onda je pred vama puno posla

Ima dvije brzine i mogućnost podešavanja broja okretaja. Sve odrađuje elektronika - remenja nema.
Ima relativno veliku stopu i sama za sebe je dosta stabilna. Naravno, preporuka je da bude pričvrščena za stol.
Snaga je tak-tak. Bušio sam neke stvari krunom 100 i ide to. S jednom stvari još nisam na čisto da li mi se sviđa ili ne? Ima neku elektroniku koja pokušava stalno održavati broj okretaja tako da dodaje više snage kad je pod većim opterečenjem. Ne znam? Nije da mi smeta, ali je nekad čudno.
Stega koja dolazi na stupu sasvim solidno stegne.
Na prednjoj strani ispod display-a postoji gumb kojim se mjerilo podsi na nulu. Dubina bušenja se ispisuje na ekranu i to 100% točno, što ubrazva podešavanje dubine bušenja. Drugi gumb je za svjetlo, a treći za laser
Preciznija je od borera koje ja kupujem, pa tu nemam zamjerke. Nisam primijetio nikakvo savijanje kod većeg opterečenja.
"brzi" samo stezni borfuter je ok, ali bih bio sretniji da je običan na ključ.
Lagana je i lako se prenosi s mjesta na mjesto.
Razlog zašto sam htio bušilicu koja se pomiće po stupu je što ju koristim na stolu i volim da ono što bušim ima bolji oslonac od onog mini stolića koji imaju te bravarske stupne bušilice. Kada treba izbušiti rupe za pante na vratima dugim dva metra, drago mi je da imam stol na koji ta vrata mogu postaviti.
Stol sam naravno morao napraviti multifunkcionalno, jer sam stisnut u garažu, pa sve mora biti malo i s više funkcija, na kotačima i bla bla.
Složio sam ga tako da se bušilica lako može skinnuti sa stola i koristit na drugoj lokaciji .... ma eto slika, pa će valjda sve biti jasnije
Stol u kojem je više-manje sve što ima veze s bušenjem

Dodao sam Sigma profil za firung sa stoperima

Originalna stega. Iako ju zapravo baš i ne koristim ostavio sam mogučnost. Dobro dođe ako se buše neke cijevi.

Stopa je ostala ispod stola što malo smanji ukupnu moguču debljinu obradka

S donje strene se pričvrsti krilnim maticama i tu je usisavač s cijevima koje vuku ispod i iznad stola.
Ovo radi bolje od očekivnog.

Potrošni umetci od MDF-a 16mm i rupa ispod koje je odsis koji se ne vidi

S lijeve strane gornja ručka je stoper dubine bušenja, a donja steže bušilicu za stup

S desne strane je "volan" umjesto standardni ručki koje inače imaju stupne bušilice. Nije neka razlika
, ne vidim ni prednost ni manu

Laser je dosta jači nego što se na slici vidi, ali je bio potpuno zaprašen

Sve osim kotača i same bušilice je napravljeno od otpada, pa nije neka estetika.
Ajmo sad udri da vidim što ne valja !!!