Pozdrav
Kao sto stoi u samom naslovu radi se o jednoj kruznoj slajferice koja mi je dao jedan prijatelj koja je dozivela poplavu ali nije odmah nesto uradeno .Ja sam je rastavio i kao sto ako se moze videti ima tragova od rdze .Lageri su zaribani (okrecu se ali se oseca ono ribanje)Zanim me jel trebam oprati necem stator i rotor pa onda proveriti kod majstora dali to nesto vredi ili je za u dubre.Inace mehanicki deo je u redu i funkcionira .Cetkice su zagljavena u samom drzacu,sada dali je druga elektronika ispravna to neznamo .
Puno pozdrava
Nekada je za to korištena tečnost koja se zvala Peroline,sa njom se pralo pa zatim sušilo i to u nekoliko navrata. U principu bi moglo bilo čime što ne rastvara lak. Sa pranjem uklanjaš prljavštinu a sušenjem vodu iz namotaja. Posle svega bi trebalo proveriti otpor izolacije pre bilo kakve električne probe.
Last edited by bule on 26 Nov 2016 18:55, edited 1 time in total.
Pozdrav
Hvala na odgovoru gde bi moglo ovo da se nade ja ne verujem da ova kod nas bi se naslo jel ima neko zamensko ili slicno koje bi pomoglo u ciscenju Nadam se dacemo dobiti odgovor
pozdrav