HolzHer ima li nade

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
blazevski
Precizni šegrt

HolzHer ima li nade

Post by blazevski »

Pozdrav
Kao sto stoi u samom naslovu radi se o jednoj kruznoj slajferice koja mi je dao jedan prijatelj koja je dozivela poplavu ali nije odmah nesto uradeno .Ja sam je rastavio i kao sto ako se moze videti ima tragova od rdze .Lageri su zaribani (okrecu se ali se oseca ono ribanje)Zanim me jel trebam oprati necem stator i rotor pa onda proveriti kod majstora dali to nesto vredi ili je za u dubre.Inace mehanicki deo je u redu i funkcionira .Cetkice su zagljavena u samom drzacu,sada dali je druga elektronika ispravna to neznamo .
Puno pozdrava
Image
bule
Samostalni majstor

Post by bule »

Nekada je za to korištena tečnost koja se zvala Peroline,sa njom se pralo pa zatim sušilo i to u nekoliko navrata. U principu bi moglo bilo čime što ne rastvara lak. Sa pranjem uklanjaš prljavštinu a sušenjem vodu iz namotaja. Posle svega bi trebalo proveriti otpor izolacije pre bilo kakve električne probe.
Last edited by bule on 26 Nov 2016 18:55, edited 1 time in total.
blazevski
Precizni šegrt

Post by blazevski »

Pozdrav
Hvala na odgovoru gde bi moglo ovo da se nade ja ne verujem da ova kod nas bi se naslo jel ima neko zamensko ili slicno koje bi pomoglo u ciscenju Nadam se dacemo dobiti odgovor
pozdrav
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Meni se cini da je i kolektor ostecen (oni segmenti na koje nalezu cetkice).
Odnesi to kod nekoga ko vikluje (premotava) motore.
Post Reply