Zamena keksarice

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Kole-Stolar
Majstor majstora

Zamena keksarice

Post by Kole-Stolar »

Rh ovako ova moja stara keksarica black and decker na zalost mora vec u vecna lovista :)
Kao sto se i vidi na slikama stara je jako nema neke granicnike vodice no nekako sam s njom i uspevao pomocu sablona da radim al to je sve mucenje a i ona jadna polako sve vise i vise vibrira klizaci se izderali ma...nije ni bitno naradila se jako puno kod nas :)
ps.evo i slika :)

Image

Image

Sto znaci da je doslo vreme da se nabavlja nova pa s toga su mi potrebni vasi saveti :)

Evo ovako:
Moj izbor se sveo ili Makita PJ 7000 J ili Dewalt DW682K a boscha sam nekako odpisao, volim njiho alat ma da keksarica je dosta skuplja od navedenih a i ne deluje mi bas odradena kao ove dve.... sta je vase misljenje ?
(znam da ima i ovih jeftinih tipa einhell womax i slicno al ipak ne bih- ko sto volim da kazem nisam dovoljno bogat da kupujem jeftin alat :D )
i jos jedno pitanje:
Posto se blizi sajam namestaja u BGu dali da cekam pa tamo da uzimam ? (ako ih uopste donose) i dal budu neki sajamski popusti mozda ?
Ili pak da sacekam mozda neku akciju u nekoj od radnji ? (pa da ostane kusur i da je na sajmu zalijemo :D :D )

Iii joos samo jedno pitanjce :D
Jedino se neckam izmedu makite i dewalta iz razloga sto za makitu znam da imaju servis i delove kod nas aa kakva je situacija za dewalt ? ima li neki servis kod nas ?
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Koja ti je razlika u cijeni?
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Trazio ranije i cene su bile Makita i dewalt oko 300-330e a bosch 400e no danas gledam ima i boscha na nekoj akciji i cena je isto nekih 330e :)
sad tek treba biti pametan sta odabrati :O
Last edited by Kole-Stolar on 12 Oct 2016 17:16, edited 1 time in total.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Ja imam Makitu PJ 7000 J. Malo je koristim, posto mi keksovi sluze samo kod poravnanavanja masivnih elemenata prilikom lepljenja, i sperplocu, ali nisam imao ni jedan jedini problem sa Makitom, niti sam joj nasao manu. Napravljena je kao tenk.

E sad, mozda neko ko vise koristi takve alate ima nesto dugo da kaze.
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Kod nas u HR je Makitina kekserica drastično skuplja od Boscheve. Zato sam ja kupio Bosch. Prije toga sam godinama koristio LUX nastavak za malu kutnu brusilicu. Naravno da su keksi landarali u utoru, ali spojevi drže i dan danas. Bilo koja kekserica renomiranog roizvođača će odraditi posao kako treba. Bosch, Makita, DeWalt... slobodno izaberi najpovoljniju, možda neku iz izloga ili na akciji, nećeš pogriješiti. Nekih 300€ je srednja cijena. Servis će ti trebati samo ako si krajnji baksuz. To su alati koji se povremeno koriste po nekoliko sekundi ili minuta. Zbog brzine vrtnje oštrice moraju zadovoljiti stroge propise o sigurnosti i siguran sam da ti garancija i popravak u garantnom roku neće zatrebati. Kratki eksploatacijski ciklusi garantiraju dugovječnost ovih alata
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

ja imam plavi bosch keksericu i zadovoljan sam na nju ali ako hoces dobru trazi lamelo keksericu malo skuplja ali za klasu bolja od boscha i makite i td!
smirglaj nikad dosta
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Fakat, Lamelo je i izmislio keksericu, samo... koliko se secam nije bas "malo" skuplja.
Sto ne znaci da ne vredi te novce. Sve zavisi koliko je koristis, dal ti se isplati ulaganje u kvalitetniji model.
Rendisha
Pred-majstorsko zvanje

Post by Rendisha »

Ima na KP Lamello classic k'o nova / sanirana ili sta vec za 280, meni bilo malo mnogo pa ne uzeh :) inace za Lamello sve preporuke. Izmedju Makite i Dewalt, ono prvo. Sa Dewaltom radio vise godina i dosta toga mi se ne svidja - glava konstrukciono bolje resena kod Makite, izdrzljivija, a prasina nekako uspevala uvek da bije u oci, ma kako je okrenuo :)
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Hmmm ipak nisam za lamello, kolko vidim lamello je moguce naci polovne a po dosta visokim cenama, ne sumnjam da je kvalitet bolji od pomenutih ma da nekako mi je najmilije kupiti novi alat a pogotovo u ovakvom slucaju kad nije u pitanju bas mala cifra :)

Jedino jos ako ima neko da zna kakvo biva stanje na sajmu sa alatima-dal da cekam sajam zbog nekih pogodnosti/popusta il pak da uzimam odmah :)
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Kada sam kupovao keksaricu, izbor mi je bio Makita kod distributera, ili Lamelo, opet tako sa oglasa, naizgled nov, po istoj ceni, valjda pao sa kamiona. I izabrao sam Makitu, nista sto sam video na Lamelu nije izgledalo solidnije nego na Makiti, a tri godine garancije nije za bacanje.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

zna da bude na sajmu popusta :stolt:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Cekaj... lamelo ima i nov da se kupi. Ne znam posto je, al ne boli da se pita.
Pri dnu strane: http://furnextrading.com/klp.php
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

I na kraju izbor se sveo na Makitu :)
Odustao sam da cekam sajam posto mi je potrebna a jos sam u wobyju dosta redovan pa se napunila kartica uhatio sam neki popust i resio da je uzmem :)
ps. evo i slike.
Image

Image
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Utisak?
pgale
Samostalni majstor

Post by pgale »

Srećna kupovina i da te dobro služi :).
Imam identičnu i ja sam zadovoljan.
Post Reply