Bansek Rojek PP 500 M

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
regoda
Šegrt

Bansek Rojek PP 500 M

Post by regoda »

Pozdrav svima! Trebam uskoro da nabavim bansek,a naisao sam na ovaj rojek pp 500 m koji je u dobrom stanju, pa me zanima da li vrijedi uzimati ili da trazim dalje ? Ako je neko imao nekog iskustva bio bih zahvalan za savjet :-)
Hvala!
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Ima li dijelova za njega igdje?
regoda
Šegrt

Post by regoda »

Ako moze bar koje slovo o ovoj firmi Rojek ?
Nisam upoznat sa njima i njihovim radom ,u kojem cjenovnom segmentu rade masine, kojeg kvaliteta,pa ako moze neko da me uputi bio bih zahvalan :-)
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Nikad nisam naisao na njihove masine, zato te i pitam za dijelove. Pogotovo ako je polovna, nikad ne znas sta se moze pokvariti.
Vidim da se niko ne javlja, izgleda da nije nesto cesta
regoda
Šegrt

Post by regoda »

Valjda se moze napraviti ako nema za kupiti :-)
nadam se da ce se neko oglasiti makar za firmu kakva je :-)
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Dobre su njihove stare masine (fabrika je ceska i radi jos od 1920 godine, tamo ih ima puno po stolarskim radionicama, a i po oglasima), a nove za hobi i da kazemo poluprofesionalne su izgleda najcesce kineske sa njihovom etiketom, kao i kod mnogih drugih proizvodjaca po EU (holzmann, jarabek, bernardo i slicne...), masine slicne ko jaje jajetu, a razlike u boji i etiketi.
Zadnjih 15-tak godina su za upotrebu u profesionalne svrhe u EU obavezne masine koje ispunjavaju euro norme (euro-3, euro-5... euro-9), pa samo izmisljaju i nadodaju sta sve masina mora da ima za zastite na radu (na primer moraju imati mikroprekidac, da se sve iskljuci ako otvoris neki zastitni poklopac i sl.), pa se stare masine prodaju po dosta nizoj ceni samo da ih se otarase i to cesto ide u hobi radionice ili van EU gde jos te nove norme nisu obavezne po zakonu.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Koliko cika google kaze, Rojek je ceska firma.
http://www.rojek.cz/rojek.asp?jazyk=uk& ... &go=OFirme
Evo i nekog kataloga u kome postoji i ta PP 500 http://www.strojeslovakia.sk/public/pro ... ily_PP.pdf

Ono malo sto sam nasao da se nudi po netu (ne kod nas vec u ceskoj i usa) cene su oko 800-1000 evrica
regoda
Šegrt

Post by regoda »

Hvala vam :-)
sad mi je malo kompletnija slika onoga sto se nudi :-)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ja ne vidim kakvi ti rezervni djelovi trebaju za bansek!?
Koliko vidim na slikama na guglu, ima sve neophodne zastite.
Jedino sto ne vidim, a korisno je kod banseka, je dali ima skalu koja pokazuje zategnutost testere?
To nije neophodno, ali je mnogo lakse ako je ima.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

To sam ja mislio za oblaricu: motor, nož, remen i udri. Nema šta da se pokvari. A opet je non stop na servisu...
Opet, ako nije puno para, rez od 30 cm (ako sam dobro vidio) je sasvim solidan za radionu...
TishlerTNT
Zarezivač olovaka

Post by TishlerTNT »

Bitno je da kod banseka nema sta da se pokvari sto prosecan metalostrugar ne moze popraviti,rezervne delove kod nas ces tesko naci za bilo koju masinu.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Sad, kad tako kazes i ima smisla. Pogotovo ako jeftino plati bansek. Regoda zaboravi da sam ista rekao. :)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

TishlerTNT wrote:Bitno je da kod banseka nema sta da se pokvari sto prosecan metalostrugar ne moze popraviti,rezervne delove kod nas ces tesko naci za bilo koju masinu.
Upravo tako!
Post Reply