Bosch GTS 10 XC

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Neznalic
Precizni šegrt

Bosch GTS 10 XC

Post by Neznalic »

zanima me na koju foru je razlika u cijeni takva!?

http://www.ealati.hr/proizvod/bosch-sto ... gts-10-xc/
http://www.ebay.de/itm/Bosch-Tischkreis ... XQrC9SaiVS
http://www.axminster.co.uk/bosch-gts-10 ... saw-501852

,mislim između Hrvatske i Njemačke još kužim al da je u UK tolko jeftinija....

I zanima me dal je jos ko kupoval ikakve alate iz UK , dal ima kakvih problema s njihovim štekerima?

Vidio sam da ima teme o bosch GTS 10, al su dosta stare, kolko sam svatio prije je motor bio 1800w, dal ko ima ovaj model i kakva su iskustva?
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Problem sa stekerima se resava prosto, odseces ga sa kabla, pa zakacis nas. U sustini napon i frekvencija su isti, razlika je samo u tipu utikaca. Sredina , tj vertikalna je zemlja, bocne, horizontalne su masa i faza.

No, moras da vodis racuna da u UK ne kupis masinu za gradiliste, one rade na 110V, post6o se tako smanjuje opasnost od strujnog udara.

A sto se cena tice, UK je uvek bila blize Americi od svih ostalih evropljana. Mada se danas razike smanjuju, no u Uk jos uvek moze da s nadje kvalitetnog alata po relativno niskim cenama.
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

Ovaj cirkular koliko ja vidim sa dostavom iz Njemacke je skuplji nego u RH. Zaobidji te webshopove sto prodaju brda i doline i obrati ce trgovcima koji prodaju samo alate pa probaj nekakav popust iskamciti jos. Ide to samo malo moras biti uporan.

Ako uzimas iz UK obrati paznju na 240V i 110V masinu. Potrazi malo po njemackim webshopovima isto su povoljni.
Neznalic
Precizni šegrt

Post by Neznalic »

Ova u axminster-u pise da je "2.1kW 230V 1ph" tak da bi to moralo biti to to a sto se tice cijene s dostavom je nekih 570 funti ili ti cca 5500 kn (2000 kn manje nego li bilo di u Hrvatskoj, katastrofa). nema u Njemačkoj ni Austriji trgovine koja nudi po toj cijeni s dostavom...
Neznalic
Precizni šegrt

Post by Neznalic »

Evo stigla pila (iz Engleske).

Prvi dojam kak i sav boschov alat, čvrsto i kvalitetno...
Ovo mi je prva stolna pila tak da nebrem uspoređivati s nečim drugim. Montaža je jednostavna, izmjena pile isto jednostavna. Å to se tiče utikača, za to sam nabavio adapter (nisam htio rezati kabel zbog garancije).
Evo sve u svemu jako zadovoljan.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

koje bacene paree :groota:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Neznalic
Precizni šegrt

Post by Neznalic »

??
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Kolega.ovo se ne odnosi na tebe licno,vec je strasno sto hobi(port tabl)masinica kosta tolike novce!!!

da ne kazem igracka u svakom smislu,eh da je barem precizna i jaka pa da joj oprostimo.....
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Rendisha
Pred-majstorsko zvanje

Post by Rendisha »

Jbg, ni potapajuci cirkular sa sinom ne kosta nesto manje :( Kad vidim koliko kosta sama sina, zlo mi je. Cene elektricnih alata su sve grdje nazalost... Covek mozda nema uslova da utera negde pola tone, ili vise, livenog gvozdja koje ce ga mnogo bolje sluziti.
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

Rendisha wrote:Jbg, ni potapajuci cirkular sa sinom ne kosta nesto manje :( Kad vidim koliko kosta sama sina, zlo mi je. Cene elektricnih alata su sve grdje nazalost... Covek mozda nema uslova da utera negde pola tone, ili vise, livenog gvozdja koje ce ga mnogo bolje sluziti.
A mozda za ono sto radi mu je i taj alat sasvim dobar, a mozda nema mjesta za ubaciti veci stroj, a mozda se ne zeli ili ne znam dovesti u red neki polovni pravi stroj, a mozda sto stvari. A mozda ste vi decki nauceni na nesto puno bolje i preciznije pa mislite da se nicim ispod onoga sto vi imate ne isplati ili ne moze raditi...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

mozda......

ja sam te faze prosao i znam kako sam se zlopatio pa mi prosto bude zao nekoga....:part:

ako se covek(uopsteno)bavi iz hobija-onda nema zadovoljstva sa zajebavanjem i dostelavanjem nepreciznog i kilavog alata-to onda nije opustanje uz rad nego sviranje qurcu....

p.s. kolega Neznalic -samo napred i ne okreci se sine ;)
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

singer wrote:mozda......

ja sam te faze prosao i znam kako sam se zlopatio pa mi prosto bude zao nekoga....:part:
Tu se slazemo potpuno, ali mislim da ce ipak covjek biti zadovoljan sa ovim sto je kupio. Sigurno je bolje od onoga sto je imao prije ;)
BG ACA
Majstor

Post by BG ACA »

Neka je sa srecom da te dobro sluzi.
Sinisa
Precizni šegrt

Post by Sinisa »

Pozdrav Neznalic,

Kako si zadovoljan mašinom? Vredi li tolike novce?

I pitanje za Singera ili naravno nekog drugog iskusnog majstora, šta bi preporučio hobisti kome ipak treba neka preciznost? Ako stoni cirkulari ove klase nisu precizni, šta je onda rešenje? Ima par tema na forumu o raznim modelima Makita, Metabo, Bosch i o svakome ima i lepih i ne baš tako lepih utisaka, pa me zanima ima li nešto bolje od ove varijante stonih (građevinskih) cirkulara? Naravno, u istom cenovnom rangu, koji nije baš ni mali za hobi... Mozda neki Kity, ne znam...

Trenutno imam ručni Metabo u stolu 120 x 70, i zadovoljava moje potrebe kada radim nešto veće, ali kod manjih komada i formata, milimter razlike je mnogo pa gledam čime bih mogao da opremim radionicu i rešim taj problem.

Hvala!
Ako neće na silu, neće nikako :).

Ako na flasi koka kole imate cep od fante, jedno je sigurno, unutra je rakija :)
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

kity ako mozes da nadjes :prsgore:
Post Reply