Uvoz Axminster cirkulara

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
momirz
Majstor majstora

Uvoz Axminster cirkulara

Post by momirz »

Axminster trenutno u ponudi ima ovo:

http://www.axminster.co.uk/axminster-ho ... w-ax943888

Po dimenzijama bi mi pasovao u sadašnji prostor.

Zna li neko način ili ima predlog kao to da uvezem. U Srbiju neće da isporuče.

Znate li nekoga ko bi mogao da mi kaže Ok ja ću to da uradim i u BG (ili bilo gde u Srbuji) te košta toliko.

Pozdrav

PS
Moderatoru ili Adminu - ako ovo ide u pitajte stolare prbacite tamo.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Ima fimi koje to rade, ali nemoj da ocekujes da su nezni. Ponuda iz 2014, kada sam razmisljao o uvozu te iste je bila preko 1000 eura, za klot verziju, koja je u Engleskoj bila 330 funti.

Evo sta je tada bila kalkulacija

Cena testere bez VAT-a 340 eur
Posredovanje u kupovini i organizacija transporta 140 eur
Transport Beograd carina 240 eura
Postupak carinjenja 80 eura
Troskovi carinskog magacina i obzbedjenja carinskog duga 30 eura
Carina 58 eura
PDV 128 eura

Sve u svemu 1016 eura

Za verziju sa pomicnim stolom, produzetkom stola na desnoj strani i nogama ponuda je bila na 1430 eura.

Ta testera ne vredi te pare. Za te pare moze da se kupi Arsenije Spasic koji je bez greske, ili jos bolje da se napravi odlicna testera.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

I meni je 350 funti plus troskovi uvoza nekako previse za hobi alat. Izaci ce te najmanje 1000 eura. Radije bih kupio polovan profi cirkular i malo ga utegao.
Mislim da za te pare mozes uzeti polovan formatizer sa klupom. Mozda grijesim, ali mi je to nekako bolja opcija. Sto se tice prostora, izbij zid :)
momirz
Majstor majstora

Post by momirz »

Sasasasa
:
Pratim oglase već godinu i duže i nema. I hocu da platim Carinu, Porez, maržu.

1000 je ok ako neko hoce da dopemi do KG-BG
Br daj link na AS i kupujem.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Firma koja je dala najnizu ponudu ne postoji vise. Skoro sam prosao pored njih i zatvoreni su. Ne mogu da nadjem gde mi je druga ponuda, posto je dosla faxom a ne mailom, ali mi se cini da ju je poslao Airspped. Sajt im je http://www.airspeed.rs/

Nego, posto sam jedan od retkih koji su videli tog Axminstera, on stvarno ne vredi te pare. Vredi otprilike pola, na domacem trzistu. Da ne bude posle da nisi upozoren. Pogotovu sto ni jednu kinesku masinu ne treba kupiti bez gaancije, a kod ovakvog uvoza nemas nikakvu garanciju. Ako recimo osovina baca, sto se desava kod kineza, nema vracanja nazad i uzimanja druge masine ili zamene delova.
Rendisha
Pred-majstorsko zvanje

Post by Rendisha »

Ako ti je OK 1000 evrica, onda pogledaj http://www.alatnemasine.com/kombinirka- ... ilica.html I to je neki kinez mada deluje solidno, a opet imas neku sigurnost i izvesnost pri kupovini.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Nasao sam ti jos jednog uvoznika, http://www.e-ducan.com, koji je davao ponudu pre nekoliko godina.

Sto se tice Bernarda, ova kombinovana masina po konceptu nije ni slicna sa Axminstom, niti po kvalitetu izvodjenja, a sa Bernardom uglavnom problemi. Dovoljno pogledati tezinu, ova kombinirka je 49 kila Axministerova tstera, koja je samo testera ima 85 kg. A ni Dinako se nije bas proslavio po podrsci svojim kupcima.

Moje iskustvo sa Bernadom je da mi je na njihovom banseku, u prodavnici, ostala vodjica testere u ruci. Toliko je solidno napravljena. E sad, moze da se nabudzi, ali zasto bi neko budzio novu masinu. Moze i da se zameni deo, ali se opet dobija isto, lose, resenje.
Rendisha
Pred-majstorsko zvanje

Post by Rendisha »

:forvonad: uh, na slici bi rekao da samo stalak ima toliko...
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Poseta Dinaku bas otvara oci, i toplo je preporucujem svakome.
Rendisha
Pred-majstorsko zvanje

Post by Rendisha »

Nikad nisam usao kod njih, uglavnom blejao kroz izlog dok su jos bili kod Trosarine. Mislim da tada nisu ni imali nesto od stolarskih masina. Sada su mi dosta blizu, mozda nekad i svrnem da vidim na sta to lici...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

imas cirkulara za 1000e da se raspametis(kao profi masina) a ne te pleKane igracke
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
momirz
Majstor majstora

Post by momirz »

BR:
E-Ducan ne radi

Singer: Gde?

Ispadose mi oci trazeci i izgubi godinu imam u steku dodoljno za nesto sto je vani oko 1000 da platim porez prevoz i carinu mazzu. Ne moze preveliko-treba mi prostor, i neko yto da odradi. Vezan sam za ovu rupu gde sam. I odlazak u BG mi je logisticki problem.
mrdjenovac
Precizni šegrt

Post by mrdjenovac »

momirz
Majstor majstora

Post by momirz »

mrdjenovac:

Hvala, poslao poruku i ako dimenyije mogu da uklopim i cena je ok idem prvo da vidim.
Javiću.

Pozdrav.
momirz
Majstor majstora

Post by momirz »

Poslao coveku poruku i ne odgovara,
Sutra cu da zovem telefonom pa ostavljam iskustva.

Pozdrav
Post Reply