ja sam radio i meni se takve tablice najvise dopadaju.
sto je veci fi testere dublje ce biti.
ovaj lik na YT pravi veliku gresku.testera mora biti pod vecim uglom (ja sam stavljao na 45 stepeni) a on na 8 stepeni a to je jako velika bocna sila za testeru i tada se mora ici jako polako dok sa vecim uglom moze brze.
ja sam iz prvog prolaza isao pun profil ali lagano i sa 45 stepeni :tummenupp:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Ja sam takođe radio tablice na cirkularu ali,što kaže Singer, sa većim uglom.Od pre par godina,kada sam video ovu foru,više i ne koristim frezer.Ovo mi je mnogo brže i lakše.
"..Prodaj sve osim blanje i kreni,drugom stranom Jablane kreni.."
Singer,a na koju stranu 45 stepeni?Da testera "navlaci" obradak ka firungu ili kontra?Tj,da li zubi testere da se okrecu ka centru obradka ili ka ivici...?Ne znam da li sam objasnio kako treba :forbannad:
A sto to neko ne skicira..... (mogo bi singer) da neko lose ne razume, npr.sa koje strane ugao da bude ostar.. ovo na YT ide na delu testere koja izilazi, sto u stvari dize tabliciu.... ko je ovo probao jasno mu je ko nije ima malo nedorocenosti...ako prihvatimo da ovaj tip malo gresi...
Znaci firung pokriva zadnju polovinu testere tj. onaj deo koji izilazi iz ploce, a u snimku pokriva prednji deo testere.... valjda sam razumeo i povecati ugao....
Чини ми се (а можда ми се само чини) да и код овог Ð уса тестера навлачи материјал на фирунг.
Не виде се добро зуби али како лако држи материјал кад ради кривину немогуће је да му тестера из фирунга напада материјал
А можда се то мени само чини :ironisk:
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Mislim da je obrnuto nego kod Francuza, a mislim da ako sam dobro razumeo Singera, da bas tako treba.....a izgleda da moze na oba nacina, a mislim da mu je ugao 0 stepeni... ako je kod Francuza 8