mbole wrote:Kako su miter slots "losi"? Krivi, neravni, nisu u vinklu, grubi... ?
Daju se obraditi cak i rucnom glodalicom posto je ploca od Al, samo treba odgovarajuce glodalo.
Ako je ploca kriva, i to se da srediti, par letvi ili profila ispod, par srafova kroz njih i nategnes gde vec treba dok ne bude ravna.
Da ploca ostaje ovih dimenzija sper od 18-19mm bi bio OK (uz isti ovakav sistem "ispravljanja/ukrucivanja"). Medjutim posto ti hoces vecu plocu, a pretpostavljam da ce to biti bar duplo vece, ta debljina mi vec deluje tanko na tim dimenzijama.
Nadalje, ne znam kakva je konstrukcija masine, to jest sta je sve vezano za plocu a sta za kuciste, pa i tu moze da bude dosta zezanja dok kod originalne ploce vec imas sve gotovo.
Naravno, zavisi i koliko preradjujes celu stvar. Dal pravis novo kuciste, zadrzavas staro, neka kombinacija...
Profil istih je malo čudan, nije ravan, a nisu iste širine cijelom dužinom. pretpostavljam da su u vinkli, mogu izmjeriti pa provjeriti.
Pretpostavljam da bi onda trebao potegnuti glodalicom ravno po njima da ih dobijem da budu jednaki?
Koliko sam vidio ništa nije vezano za nju, a i ima problem što nema klasične "inserte" već se četvrtina ploče diže da bi se promijenio list i to nikako ne sjeda kak treba nazad, i tu nastaju problemi kad se list pile naginje na npr 45 stupnjeva, onda udara o aluminij, a od ispod se nikako nemože napraviti da se izreže i ubaci "insert plate".
možda da postojeću ploču izravnam na način kako si rekao pa na nju ovaj šper sa ovim crnim glatkim zašerafim? ako bi tako radio, koliko duboki miter slot da uglodam? da li da u njega stavljam alu profil da lakše klizi?