Nova Makita - uranjajuča pila

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
zoranp
Majstor stolar

Nova Makita - uranjajuča pila

Post by zoranp »

Došlo na naše tržište:
http://c11al8ll.securesites.net/global/ ... e_view.pdf

Makita SP6000.
Cijena oko 500 eura. Očito je da se radi o Makitinom odgovoru, da ne kažem kopiji, Festoolove uranjajuće pile.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ovo je maltene identicna kopija.
Sva resenja su identicna, pocevsi od sistema bocnog naginjanja, preko splinterguard-a na sini, sam sina je identicna kao novi festov model, stege za sinu su iste. Ako pogledas cak je i kutija ustvari festov systainer.
Koliko znam za vecinu ovih resenja festo ima patente, tako da ce biti da su se dogovorili. Sto je lepo, posto ce verovatno imati nizu cenu od festa.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Koliko para sina?
Ovo je super
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

Oko 500 eura bez šina i pribora, koliko mi se čini to je ista cijena kao i za festool, možda malo jeftinija.

Ako sam dobro shvatio, da se može koristiti za rezanje iverala, na način da se pila uroni 2 mm pa se koristi kao predrezač, a u drugom prolazu se otpili cijela debljina i nema krhanja folije.
U sedmom mjesecu je kod nas u Schachermayeru na akcijskoj ponudi, nadam se da ću nekako uspjeti zatvoriti financije da kupim taj stroj, jer mi je tuča razbila prednju šajbu na autu, imam registraciju i radim si kuhinju kod kuće, pa sam malo kratak.
Ako uspijem, tada ću napisati kratku recenziju. A ako ne, pričekat ću još malo.
Živi bili pa vidjeli.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Cek, zar ne bese ti kupio Festov TS? Ili sam nesto pobrkao.

Nego jel vide ovo: http://c11al8ll.securesites.net/global/ ... index.html
Daklem baterijski srafciger sa bluetooth vezom ka racunaru. Racunar upozorava ako neki sraf nije pritegnut odgovarajucim momentom, i pali lampicu na srafcigeru, a takodje i vodi evidenciju kojim momentom je svaki sraf pritegnut :)
scuba
Šegrt

Post by scuba »

mbole wrote:Daklem baterijski srafciger sa bluetooth vezom ka racunaru. Racunar upozorava ako neki sraf nije pritegnut odgovarajucim momentom, i pali lampicu na srafcigeru, a takodje i vodi evidenciju kojim momentom je svaki sraf pritegnut :)
e necu da ga kupim jer nema mp3 plejer da mi sviri na uvce i slusalice za mobilni. dok to ne metu na srafciger nece od mene dobiti ni kinte.
robert22
Majstor početnik

Post by robert22 »

mbole wrote:Cek, zar ne bese ti kupio Festov TS? Ili sam nesto pobrkao.
Mbole to bio ja, a sada se navukao na Festovu glodalicu sa vodilicom i onim priborom za sistem rupa 32 mm.
Nego jesi li probao sa time bušiti rupe za vodilice ?
Mare Nish
Šegrt

Post by Mare Nish »

danas sam bio u Nishu u jednoj radnji makita je 38200 dinara bez sine i stegica,sutra mi javljaju koliko kosta i dodatna oprema. Inace i Dewalt ima isti model. Ako neko ima iskustva sa nekim od ova 3 modela [makita,festool,Dewalt] neka javi da znam sta da kupim. jel vredi dati tolike pare? kakav je kvalitet reza,posto svi znamo kakva je iverica za rezanje.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nego jesi li probao sa time bušiti rupe za vodilice ?
Ako mislis na vodilice za fijoke (ladice), onda nisam. A vidis, verovatno bi moglo. Hmmmm. Moram da uzmem neku vodjicu da je premerim, pa da vidim jel se uklapa.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

iskustva sa nekim od ova 3 modela [makita,festool,Dewalt]
Ja imam iskustva sa Festom. Doduse ja imam nesto stariji model koji nije "potapajuci". Robert22 je skoro pazario noviji (TS 55).
Sve pohvale. Kosta grdno. Pruza mnogo. Kvalitet nenad*ebiv. Sa novim splinterguardom (guma koja ide na ivicu sine i mora da se menja s vremena na vreme) rez je sa te strane maltene ko sa predrezacem. Robertova ima splinterguard i na drugoj strani (parce plastike koje se naslanja na zube testere), pa bi on mogao vise da napise. malkice je jaca od ove Makite (1400W), a ostalo je sve maltene identicno.
Prednost Festa je u tome sto se kod njih gomila pribora moze koristiti na raznim alatima. Sina recimo moze da se koristi i sa glodalicom i ubodnom. Mana je visa cena. U Nemackoj je ovakav cirkular (TS 55) komplet sa sinom od 1.4m i kutijom 525E.

Pisali smo negde po forumu o tome detaljnije. Potrazi malo medju mojim i Robertovim postovima.
robert22
Majstor početnik

Post by robert22 »

Sa Festom za sada više nego zadovoljan. Nije da češ njime piliti cijele ploće, ali neka sitna prekrajanja idu bez problema.
Do sada prepiljeno 100-tinjak metara iverala, nepravljeni otvori u radnoj ploći a rez je i dalje bez krhanja. Mjere su vrlo točne .
Ma svaka pohvala, a šta da kažem, prvu lovu koju sam sakupio otišla na Festovu glodalicu.
Mare Nish
Šegrt

Post by Mare Nish »

bio sam na festovom sajtu verovatno je to model TS 55 EBQ-FS dodje u kompletu sa sinama. KAZITE MI CENU
robert22
Majstor početnik

Post by robert22 »

Mare Nish wrote:bio sam na festovom sajtu verovatno je to model TS 55 EBQ-FS dodje u kompletu sa sinama. KAZITE MI CENU
To je ta i u hr košta oko 650E
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Cene imas na http://www.festool.de (ima ih samo na nemackoj verziji sajta). Naravno to su cene u Nemackoj.
Za cene ovde moras da zoves zastupnika (mass alati).
Mare Nish
Šegrt

Post by Mare Nish »

TS 55 je i u Nishu 650 e. Hvala ljudi na informacijama
Post Reply