Felder abrihter diker
Felder abrihter diker
Pozdrav,imam u ponudi dotičnu mašinu oznake AD 6 41.,što će značiti da je radna širina 41 cm.Uz abrihter i diker ima i borfuter,ali i jedan problem.Daska širine 10 cm na jednoj strani izlazi pola milimetra tanja.Da li se to može i kako riješiti?Ploča dikera se nalazi na jednom stupu s flanđom za koju je spojena sa 4 šarafa.Može li ma to utjecati što ploča dikera nije pod linealom skroz ravna?
Naravno da ima uticaja.
Ploca mora biti potpuno ravna i potpuno paralelna sa osovinom.
Takodje i nozevi moraju biti tacno nastelovani.
Svaka od ovih stavki za sebe moze da napravi takav problem. Ali ne samo one, vec i mnoge druge nepravilnosti, pogresna stelovanja, istroseni delovi... tako da je svako davanje dijagnoze bez licnog uvida u konkretnu masinu u sustini "gledanje u pasulj".
Sa slika na netu, masina deluje vise nego solidno. Verovatno se isplati uloziti u nju, i srediti je, ali bi ipak bila preporuka da to pogleda neki masinbravar.
Ploca mora biti potpuno ravna i potpuno paralelna sa osovinom.
Takodje i nozevi moraju biti tacno nastelovani.
Svaka od ovih stavki za sebe moze da napravi takav problem. Ali ne samo one, vec i mnoge druge nepravilnosti, pogresna stelovanja, istroseni delovi... tako da je svako davanje dijagnoze bez licnog uvida u konkretnu masinu u sustini "gledanje u pasulj".
Sa slika na netu, masina deluje vise nego solidno. Verovatno se isplati uloziti u nju, i srediti je, ali bi ipak bila preporuka da to pogleda neki masinbravar.
Čuj,mašini bi trebao jedan dobar servis,sad koliko bi to mene koštalo neznam,pretpostavljam oko 200 eura da bi se dale ploče obrusiti,izmijeniti lageri i sl.stvari.Mašina je ok,mada je u dosta lošem stanju,ali radi.Cijena joj je 1000 eura.Mislim da nije to neka cifra,ali eto,nebih se zaletio pa da me na kraju izađe 2000 eura.Imam još u ponudi MiniMaxa Lab 300 za 2200 eura,ali je ona monofazna snage 3x 1,8 kW.Sad se dvoumim između toga.Nekako mi se čini da bi motori te snage i k tome jednofazni bili neozbiljni za neki jači posao.S druge strane,MiniMax 300 je skoro nova mašina i nema ulaganja.
Monofazna je bila kod nekog u kuci, ili malog zanatlije ili hobiste, a one dzombe sa jakim 3~ motorima su bile po fabrikama, odradile svoje i zardjale po otpadima. Ja se ne bih mislio uopste, te lab-300 su odlicne masine, samo treba da joj obezbedis da ti bude u suvoj prostoriji.MR47 wrote:Lab 300 za 2200 eura,ali je ona monofazna snage 3x 1,8 kW.Sad se dvoumim između toga.
Ne znam na kakve poslove mislis i sta nameravas da radis, ali univerzalna masina za sve poslove ne postoji.
Minimax-ovih imas ocuvanih i sa jacim motorima. Na kraju krajeva lakse je i zameniti motor ako bas bude nedovoljan nego remontovati nesto sto je za bacanje. Znas i sam da ko ne plati na mostu, plati na cupriji.
Minimax-ovih imas ocuvanih i sa jacim motorima. Na kraju krajeva lakse je i zameniti motor ako bas bude nedovoljan nego remontovati nesto sto je za bacanje. Znas i sam da ko ne plati na mostu, plati na cupriji.
Od poslova koje radim najčešće se nađu stolovi i vrtne garniture,a tu su onda i fosne i grede i sl.Još ak su tome hrastove,neznam kako bi motor od 1,8 kW to odradio.Imao sam mašinu s 3 kW motorom i tu kod blanjanja daske široke 20 cm nije bilo problema.Vele mi da za Feldera dolaze posebni noževi,oštreni sa dvije strane koji imaju rupe u koje sjedaju i tu nema štelovanja.Jedan nož košta 150 kn,a u glavu idu 4.Dal je netlo probao brusit te noževe,jer kolko tvornica veli da kad odu,stavljaju se novi.