POWERPLUS POW 4060 problem sa lezajem

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
darko78
Precizni šegrt

POWERPLUS POW 4060 problem sa lezajem

Post by darko78 »

Pozdrav.
Potrebna mi je mala pomoc oko kruzne slajferice marke POWERPLUS POW 4060 480 W sa precnikom diska 125 mm.
Naime istu sam dobio sa odvojenom donjom plocom.Kada sam pogledao video sam da u donjoj ploci nema lezaja odnosno pronasao sam delove lezaja(spoljasnji i unutrasnji prsten) i izmerio dimenzije tako da sam utvrdio da je lezaj 6002.E sada me interesuje da li je taj lezaj zatvoren zbog prasine ili moze i otvoren i da li je obican ili neki poseban za slajferice posto bi ploca predpostavljam trebala da seta levo desno da bi brusila prilikom okretanja.
Nadam se da ste razumeli moj problem pa bih molio ako neko ima iskustva sa ovim da mi odgovori.
Pozz
Svaki početak je težak ma kakav on bio!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Premesteno u novu temu, posto pitanje zaista nema nikakve veze sa tracnom slajfericom.

Najpre, to nije kruzna, vec ekscentar ili random orbit slajferica (to sto joj je disk okrugao, nije isto sto i kruzna).

Najverovatnije je u pitanju zatvoreni lezaj, mada sve to zavisi od konkretne konstrukcije. To sto ploca seta levo desno, nema veze sa lezajem, on je tu samo da se vrti, a kako ce se to sto se kroz njega vrti dalje ponasati, nije njegov problem.
Obicno kod lezajeva koji nisu zatvoreni negde na prstenovima postoji tacna oznaka lezaja. Kod zatvorenih lezajeva ta oznaka je najcesce na oklopu kuglica (limu ili plastici, zavisi koji je tip), mada ima i izuzetaka od ovoga.

Ako dobro razumem to je pozicija 26 na ovoj slici: http://www.varo.com/2885/276564/sanders ... -480w.aspx
Post Reply