Virutex kanterica,

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
davorac
Zarezivač olovaka

Virutex kanterica,

Post by davorac »

http://hudek.hr/alati/index.php?option= ... &Itemid=67
http://www.youtube.com/watch?v=lDQnpG4BJHs

Prije par godina imao sam prilike radit s takvom kantericom, malo starij model.
Jel ima itko sta slicno i jel vredi pare, otprilike je 1400€
Last edited by davorac on 20 Mar 2014 15:25, edited 1 time in total.
BG ACA
Majstor

Post by BG ACA »

Koliko treke treba da potrosis da otplatis ulozeno?
davorac
Zarezivač olovaka

Post by davorac »

E bas i mene to zanima, vidio sam i festool ima nesto slicno, on je oko 2500€, i jos kod njega ide ljepilo u patronama(paštetam), a ta jedna patrona je 2,5€ a s jednom patronom se moze poljepit oko 5m trake,
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ako racunas da je 0.5 eura usluga kantovanja abs-om, treba ti 700 metara abs-a da okantujes. Na pvc-u je takodje lepa razlika.
Kada stavis na papir koliko si puta pogresio meru i otisao do stovarista da nesto prekantuju...
Rad treba posebno sracunati ali ko ima posla, otplati se.
P.S. Posle lepljenja trake sa ovom masinicom, visak treba obraditi (trimovati i zarundovati)
davorac
Zarezivač olovaka

Post by davorac »

Abs 0,5 je kod nas ok 0,40€, ABs 2mm je cak 0,70€, po metru, ma ja sam neki dan narucio iveral i kad sam vido kako su poljepili trake poludio sam, a tek kako su obradili smucilo mi se. Zato razmisljam da mi samo rezu a ja cu ljepiti sam.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

maricaiivica wrote:Ako racunas da je 0.5 eura usluga kantovanja abs-om, treba ti 700 metara abs-a da okantujes.
Sedi 1. :)

1400/0.5=2800

Bilo bi 700m, kada bi cena kantovanja bila 2 evrica.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Bole - ti matematički a ivicaimarica trgovački :D , nije ti to isto
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
BG ACA
Majstor

Post by BG ACA »

Kako god da racunas ispada mnogo m.Da ne racunamo kolicinu lepka koja ode, odrzavanje masine.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Jedan metar kuhinje, u proseku ima 14m abs trake ali prosecna kuhinja ima i 70m melaminske.
Za kuhinju od 4metra, sa cenama na stovaristu od 1 eur za abs 22/2 i 0.4 eura za melamin, lepak ce te kostati 2 eura, traka 22 eura, a o odrzavanju ove igracke necu da pricam. Zamisli koliko kosta jedan od 4 lezaja koja ima i jedan grejac za nju?! Po gruboj racunici, mora da ti ostane 50 eura kada i struju platis (ona ipak trosi 830W).
Najsladja razlika u ceni je na traci 42/2 a ona se danas dobrano koristi.
Za one koji urade jednu kuhinju na mesec, ovo nikako nije pametno ulaganje.
davorac
Zarezivač olovaka

Post by davorac »

Dugorocno se isplati sigurno, vidim masa proizvođača takve kanterice ima, virutex, adamik, goliath,wegoma, festool,bernardo itd a nijedna nije ispod 1000€, festool je cak 2500€, mozda kod nas se teze isplati, ali recimo u njemackoj di je rad i usluga skuplja vjerovatno je isplativija, to je moje misljenje, a mozda pazarim jednu pa cu vidit..
BG ACA
Majstor

Post by BG ACA »

Pa puno srece, ili bolje reci puno posla.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Alat je uvijek isplativ ako imaš posla . Naravno da je bolje nešto napraviti u vlastitoj režiji nego plaćati uslugu .
Dugoročno gledajući naravno da se isplati , no isto tako gledano , ako imaš dosta posla , kod vršitelja usluge ( prodavača ) da se dobiti bolja cijena, samim tim ne plaćaš radnika ili ne gubiš svoje vrijeme na kantiranje i obradu materijala, pa i to treba uzeti u obzir .
Meni je npr. zbog manjka prostora formatizer i kantarica samo san , no isto tako kad bi i kupio , morao bih imati toliko posla da mogu plaćati još minimalno jednu osobu koja će mi pomagati pridržavati ploču iverala , .... ovako ja naručim ispiljeno , iskantirano ( doduše rjeđe , jer imam puno kant trake ) , pa odradim bušenje, prijevoz i sklapanje. brzo i jednostavno
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

Mogla bi ona i na radni sto da se nakaci pa stoni frezer,i da se proces rada podosta ubrza (kad je u pitanju pravolinijsko kantovanje).
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

a ta jedna patrona je 2,5€ a s jednom patronom se moze poljepit oko 5m trake.:forvonad:
Last edited by slavijov on 25 Mar 2014 12:56, edited 1 time in total.
davorac
Zarezivač olovaka

Post by davorac »

To je od festola ona koristi patrone, a ove druge kao ta virutex koristi granule, znaci kupi se par kila ili vreća.
Post Reply