Cirkular je stigao i delimicno sam zadovoljan tj jos ne znam da li cu ga moci osposobiti da radi kako valja.
Kupio sam ga za pokvarenim delom za podizanje testere.Zato sam ga uzeo za manje od pola cene novog.E sad , malo sam gledao , to nije nikakav problem.Moram samo narezati deo u obiku srafa koju gura motor na gore i jednostavim okretanjem kljuca ce moci da se pomera.List se dize tako sto se motor pomera po dve sine na gore.Stavili su i 4 srafa koje kada zategnem motor fiksiram i nema mrdanja sto sam uradio za sad.Stavio sam list na jedno 6 cm i bice tako dok ne napravim deo.
Rekli ste da moram da napravim duze vodjice i to takodje nije problem.Uzecu neke aluminijumske profile i njih cu da modifikujem.Sve je to lako resivo nego me brine drugo..
Neko je napisao "lepo taj list reze".Mozda neki da ali ovaj moj nikako lepo ne reze.Porobao sam neke camove letve od 2 cm i 4 cm.Rez nije prav duzinski i ako sam pazio kako vucem,krnji tj cupa sa jedne strane,Sav je kriv nekako.Primetio sam kad ugasim testeru i smanji se broj obrtaja , onako pre nego da stane da se list leluja malo.Iskreno se nadam da je list los,mozda kriv ili tup ili sta vec.Mislim da ga ovaj covek nije stedeo.Reko mi je da gledam da uvek stavim kvalitetan list sto cu i uraditi ako budem bio siguran da je list problem ali ako je nesto na motoru krivo , neka osovina lager ili sta vec cini mi se da ja tu necu moci nista da uradim.
Molim vas da mi pomognete da resim problem ako je moguce.Tu je slika cirkulara i lista pa mi kazite kakav je ovo list tj za koju namenu i kakav bi trebalo da kupim za ,cam , hrast,bukvu i sl da rezovi budu sto finiji.
Prve dve stvari o kojima sam pisao mi stvaro nisu problem.To cu sam da resim.
Hvala unapred
Cirkular je stigao i deluje kvalitetno

List