Metabo ts 254

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
bozama
Majstor

Metabo ts 254

Post by bozama »

cenjeni forumaši da li je neko imao prilike da vidi pomenutu spravu? Jako mi se svidja zbog velike praktičnosti za male prostore. Nadam se da i preciznost u radu takodje zadovoljava. Ohrabrujuće deluje firung koji se fiksira u dve tačke. Nekako sam zagrizao da ga pazarim ali ne bih na slepo pa zato pitam jel neko makar video mašinu.
bozama
Majstor

Post by bozama »

evo i korisnog linka: www.euroshopy.eu/metabo-ts-254/
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

I meni je zapao za oko, ali ga izgleda niko nije isprobao.
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

Ja ga poručio, stiže polovinom Februara :)
bozama
Majstor

Post by bozama »

I ja ga jos uvek cekam, kazu da ce do kraja nedelje stici.
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

Javili mi danas da je stigao u Metabo Kragujevac po novoj ceni. Ja sam ga rezervisao pre mesec dana kod Wobyhousa po staroj ceni i može da se plati na 6 rata, a imam i njihovu karticu pa tu imam još 5% popusta .
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

I koja je cena?
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

Nova cena je negde oko 82000 rsd (vidi na netu), a stara je bila 77000 rsd po kojoj sam ga i ja pazario tj. sa popustom dodje oko 72000 rsd odokativno.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Odlicno. Svaki put kada pomislim na cenu, znam da sigurno necu da je uzmem. Nije da nije korisna, ali u onome kako vidim koncept radionice, ne vidim sta bih radio na njoj. Ali zato bansek, diht i mortizer necu propustiti.
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

Pa cena je po meni ok, s obzirom da isti model u okruženju košta preko 950€. Kupujem i ručne i električne alate jer nisam baš toliki zaluđenik da ručno seckam brdo daščica na meru. Nekad je gušt samo da radiš nešto sa drvetom tj. u samom radu, a nekad je gušt da nešto napraviš tj. u završenom delu :)

Diht je u planu - kad se skupi dovoljno emocija :)

Bansek sam nameračio Metabo BAS317. Nije idealan po karakteristikama, ali mi nekako deluje da je najpovoljniji odnos cena/kvalitet. U međuvremenu sam kupio planove od Magtijasa za njegov drveni bansek pa mislim da će to biti orva opcija.

Mortizer .... Čini mi se da tako nešto može da se montira i na stubnu bušilicu ?
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

BR wrote:Sto se dighta tice, definitivna odluka je Makita 2012.. Poslusao Pezza, jedino mi ostaje da sprecim sebe da kupim jos koje rende ili testeru pre nego sto bude dovoljno para na gomili i opravdam sebi zasto dajem toliko para za nesto sto koristim maksimum 4 nedelje tokom godine. A treba mi shooting rende, ruter rende, side rabet rende, veliko rende za ramena, BU smother rende. I nikako da stignem do dihta.
:D
Ja bih rekao da treba da svratiš na institut za lečenje bolesti zavisnosti, a najgore od svega je što si zarazan... i to bežično :smejanje:

Ovo me podseti na mog komšiju koji mesecima išao u gore pomenutu ustanovu na odvikavanje od coca-cole, a mi ga zezali kako će šećer da ga ubije. Kaže on u svoju odbranu, nisam ja najgori, ima jedan gori od mene što jede preko kilo čokolade svaki dan :smejanje:

Ima li ta Makita 2012 neki prednosti u odnosu na Metabo 330 DH ?
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Meni je stolarija prepisana kao terapija lecenja. Hmm, mozda radim nesto pogresno. Nema veze, jos samo koja hiljada rendica i mogu da se smirim :D :D

Prednost je sto je Makita, i sto cu uvek moci da nadjem rezervne delove za nju, bilo ovde, bilo preko bare. Pre svega nozeve, posto kod ovih masinica nema ostrenja. Makitu dobijam za 80 000, Metaba nema vise na popustu. Dok ja skupim pare situacija ce se verovatno promeniti, no opet mi je izbor Makita. Makita ima vrlo pouzdan mehanizam za fiksiranje glave, tako da je sniping sveden na minimalnu meru, no cak i to me ne zanima, posto mi je tehnika takva da se nista ne sece na finalnu meru sve do ugradnje. Na zalost o tome pricamo malo ovde, ali mozda uspem da postavim slike onoga na cemu trenutno radim, kutiji za alat za obelezavanje i drugi sitan alat.

Svaku talpu koja mi udje u stan, tj radionicu,. odmah okratim do zdravog materijala, i zamazem lekom krajeve. Kada se aklimatizuje, posle minimum mesec dana, okracim na nadmeru, zamazem nove otvorene krajeve, i izravnjam. Zatim sledi kracenje na finalnu dimenziju + 3mm, pa shoting board, i naravno pravljenje spojeva, bili oni lastin rep ili nesto drugo. Kada je sve sklopljeno, skinem ono sto je visak rendetom, scraperom i slicnim alatima, i to je to. Zato i ne vidim kako bi mi stoni cirkular pomogao, osim u razrezivanju gradje.
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

Ma ovaj Metabo TS250 tako dobro izgleda da neću ni da ga vadim iz kutije :tummenupp:
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Trebalo bi i da pokrijes kutiju najlonom, da ne pada prasina po njoj, pa ga otkrivaj samo kada treba da dodje neko sa foruma, da mu se divi, ali poizdalje, bez pipanja. :D
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

Eh breee, najlon. Vitrinu cu da narucim da mi napravis, rucni rad 😄
Post Reply