Festool usisivač

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Damir 66
Majstor

Festool usisivač

Post by Damir 66 »

Bliži se kraj godine pa su već počeli prigodni popusti, između ostalog i alata pa tako i Festool za svoje alate.Konkretno me zanima njihov usisivač CT 17E kojem je cijena oko 255 eura dok recimo Einhell približnih karakteristika košta upola manje.E sad Festool je:tummenupp: ali me zanima u čemu je toliko bolji, da li je možda tiši u radu ili je možda nešto drugo u pitanju.Ima li netko iskustva sa njihovim usisivačima?
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

Damir 66 wrote:Bliži se kraj godine pa su već počeli prigodni popusti, između ostalog i alata pa tako i Festool za svoje alate.Konkretno me zanima njihov usisivač CT 17E kojem je cijena oko 255 eura dok recimo Einhell približnih karakteristika košta upola manje.E sad Festool je:tummenupp: ali me zanima u čemu je toliko bolji, da li je možda tiši u radu ili je možda nešto drugo u pitanju.Ima li netko iskustva sa njihovim usisivačima?
Jesi prave dvije firme nasao usporedjivati :D:D:D
Uglavnom, imam CTL26L, ali nemam i nisam imao ni jedan drugi tako da neke usporedbe ce ti drugi davati. Festool je top brand i takvi su im alati i cijena ima je takva. Ako se odlucis da krenes u festool vode imas ovdje dosta pribora po jako nizim cijenama nego u alagu. I alati su im do 15tak % jeftiniji nego u RH.
http://stores.ebay.de/Lefeld-Werkzeuge-und-Maschinen
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ko sto djuro napisa, sasvim druga liga.
Elekronska regulacija (koja uopste nije nebitna kako n aprvi pogled izgleda), filteri koji zaista rade, automatsko ukljucivanje usisivaca kada ukljucis alat, vrhunska creva, neki imaju i automatsko otresanje filtera, oblik usisivaca u koji se uklapaju kutije za alat, trajnost, opsti kvalitet delova...

Pogledaj uzivo jedno i drugo, pa ce ti se samo kasti.
Damir 66
Majstor

Post by Damir 66 »

Dobro, malo sam se s...o u usporedbi usisavača :D a što se tiče cijena na ebay-u :tummenupp:.Samo me zanimaju cijene sa dostavom.
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

Damir 66 wrote:Dobro, malo sam se s...o u usporedbi usisavača :D a što se tiče cijena na ebay-u :tummenupp:.Samo me zanimaju cijene sa dostavom.
Ovaj e-bay ducan kojeg sam naveo im 22€ dostavu. Kupio sam list pile za cirkular ispalo me sa dostavom 49 € a u RH bi bilo 79€ tako da dosta povoljnije. Ima jos jedan ducan al on ima dostavu 33€ http://www.gerschwitz.net/
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Alago ima u prosjeku 30% veća cijene neg što su u njemačkoj tako da ova njihova kvazi božićno novogodišnja akcija je K...C kao i sve druge fore. A što se tiče usisavača ja imam Ctl midi oko 5 g. i svaki dan je što u radionici što po terenu u pogonu tako da je moja preporuka svakako za kupnju.
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

ST STOLAR wrote:Alago ima u prosjeku 30% veća cijene neg što su u njemačkoj tako da ova njihova kvazi božićno novogodišnja akcija je K...C kao i sve druge fore. A što se tiče usisavača ja imam Ctl midi oko 5 g. i svaki dan je što u radionici što po terenu u pogonu tako da je moja preporuka svakako za kupnju.
Ajde navedi jednu marku alata koja nije u Njemačkoj toliko ili više jeftinija....a zašto je tako....osnove ekonomije. da nije te firme, ustvari jednog čovjeka u Hrvatskoj bi Festool bio teška egzotika obzirom na stanje ekonomije i količinu prodanih alata tako da nije fer o njima tako govoriti.
Nitko te ne tjera da kupuješ od njih, kupi usisavač u njemačkoj, samo zaboravljaš da smo tek od prije par dana u realnoj mogućnosti dostaviti si nešto bez troškova carina, špedicija i sl, a kolege sa foruma koji nisu u EU i dalje to ne mogu.
Ustvari u USA ti je još toliko jeftinije nego u Njemačkoj, očito je i Njemačka goli k....c.
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

tomislavm wrote:Ajde navedi jednu marku alata koja nije u Njemačkoj toliko ili više jeftinija....a zašto je tako....osnove ekonomije. da nije te firme, ustvari jednog čovjeka u Hrvatskoj bi Festool bio teška egzotika obzirom na stanje ekonomije i količinu prodanih alata tako da nije fer o njima tako govoriti.
Nitko te ne tjera da kupuješ od njih, kupi usisavač u njemačkoj, samo zaboravljaš da smo tek od prije par dana u realnoj mogućnosti dostaviti si nešto bez troškova carina, špedicija i sl, a kolege sa foruma koji nisu u EU i dalje to ne mogu.
Ustvari u USA ti je još toliko jeftinije nego u Njemačkoj, očito je i Njemačka goli k....c.
Samo navodimo cinjenicu da smo sad u mogucnosti zaobici tog jednog cvojeka i tu jednu firmu i proci jeftinije. Nedavno kupovao vodilicu u Alagu i pitao ih misle li smanjivati cijenu nakon ulaska u EU. Objasnili su mi da im je carina ionako bila 2% cijene tako da snizavanja nema.
Nema tu fer ili ne fer price, cijene su im trenutno vece nego vani i ako ja mogu jeftinije proci kupit cu drugdje. Ostavio u Alagu cca 3000€ i ne zalim se na to jer nisam prije bio u mogucnosti kupiti povoljnije. Ili ce se prilagoditi ili nece jednostavno tako.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Svatko kroji svoju prodajnu politiku . Ne može se nikome naređivati pošto će prodavati robu koju uvozi , osim ako to nije riješio principal sa cijenama za krajnje korisnike.
Vjerujem da ova cijena sa e-baya vrijedi samo preko e-baya dok i kod njih u butigi je cijena sigurno vea 5,10,15 % .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

djuro2 wrote:Samo navodimo cinjenicu da smo sad u mogucnosti zaobici tog jednog cvojeka i tu jednu firmu i proci jeftinije. Nedavno kupovao vodilicu u Alagu i pitao ih misle li smanjivati cijenu nakon ulaska u EU. Objasnili su mi da im je carina ionako bila 2% cijene tako da snizavanja nema.
Nema tu fer ili ne fer price, cijene su im trenutno vece nego vani i ako ja mogu jeftinije proci kupit cu drugdje. Ostavio u Alagu cca 3000€ i ne zalim se na to jer nisam prije bio u mogucnosti kupiti povoljnije. Ili ce se prilagoditi ili nece jednostavno tako.
nitko ne spori da kako se kaže ničiji novčanici nisu braća, ali kolega je napisao da je neka akcija od alaka k...c kao i sve ostale fore...
ja prvi kupujem gdje mogu jeftinije proći, ali vjeruj mi da nije ni taj način idealan za nas kupce i korisnike.
kad uvoznik ne bude postojao baš me zanima koji to ebay dućan će ti promijeniti lager na glodalici, i u kojem roku...pitam se gdje ćeš onda ići....
apsolutno po toj logici u hrvatskoj nije potreban niti jedan dućan sa alatom, sve je na ebayu jeftinije i sve je k...c...ista stvar cijela ova regija a ne samo hrvatska....
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

tomislavm wrote:
ST STOLAR wrote:Alago ima u prosjeku 30% veća cijene neg što su u njemačkoj tako da ova njihova kvazi božićno novogodišnja akcija je K...C kao i sve druge fore. A što se tiče usisavača ja imam Ctl midi oko 5 g. i svaki dan je što u radionici što po terenu u pogonu tako da je moja preporuka svakako za kupnju.
Ajde navedi jednu marku alata koja nije u Njemačkoj toliko ili više jeftinija....a zašto je tako....osnove ekonomije. da nije te firme, ustvari jednog čovjeka u Hrvatskoj bi Festool bio teška egzotika obzirom na stanje ekonomije i količinu prodanih alata tako da nije fer o njima tako govoriti.
Ti tako zvani kolega očito imaš rodbinskih ili prijataljskih veza s vlasnikom alaga čim ih tako uzdižeš.Kod njih sam do sada pustio na tisuće eura ali više neću jer mogu do festoola jeftinije ,naravno u Njemačkoj. Tržištu se treba prilagoditi ili propasti a uskoro ćeš vidjeti kako će cijene u alagu padati jer će naravno večina nas kupovati gdje je i jeftinije. A malo se bolje informiraj pa ćeš doći do saznanja da se za tržište Amerike alati koriste na 110 v da ti tvoji komentari ne budu za K...C
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

A malo se bolje informiraj pa ćeš doći do saznanja da se za tržište Amerike alati koriste na 110 v da ti tvoji komentari ne budu za K...C

Ја се са овим не бих сложио. јмам неколико машина прављених у Америци и прављене су за 220V и 50Hz.
Ако се мора сликаћу их па поставити слике - реда ради
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

tomislavm wrote:nitko ne spori da kako se kaže ničiji novčanici nisu braća, ali kolega je napisao da je neka akcija od alaka k...c kao i sve ostale fore...
ja prvi kupujem gdje mogu jeftinije proći, ali vjeruj mi da nije ni taj način idealan za nas kupce i korisnike.
kad uvoznik ne bude postojao baš me zanima koji to ebay dućan će ti promijeniti lager na glodalici, i u kojem roku...pitam se gdje ćeš onda ići....
apsolutno po toj logici u hrvatskoj nije potreban niti jedan dućan sa alatom, sve je na ebayu jeftinije i sve je k...c...ista stvar cijela ova regija a ne samo hrvatska....
Stima i to sto si rekao za servis. Jedna od stvari koje su odlicne za Festool je to sto sam siguran u servis. Makar ne kazem sad konkretno za alago vec opcenito za sve trgovce u RH, morat ce se prilagoditi novonastalim uvijetima.
Eto primjer od danas. Imam u planu kupiti troja Knipex klijesta nekih 100€ vrijednosti. Poslao 5 mailova izmedju ostalog i RH uvozniku Crom-u. Pogodi koji mi jedini nije odgovorio na mail. To je neka kultura poslovanja koju mnogi nasi trgovci nemaju. Alago je korektna firma i dobio sam korektnu podrsku od njih do sad, ali imaju pogotovo na pribor dramaticno vece cijene i morali bi se ipak malo korigirati. Ne kazem da ce oni osjetiti sto ce jedan Djuro Radja prestati kupovati kod njih, ali bit ce takvih malih kupaca sve vise i vise...
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

ST STOLAR wrote:Ti tako zvani kolega očito imaš rodbinskih ili prijataljskih veza s vlasnikom alaga čim ih tako uzdižeš.Kod njih sam do sada pustio na tisuće eura ali više neću jer mogu do festoola jeftinije ,naravno u Njemačkoj. Tržištu se treba prilagoditi ili propasti a uskoro ćeš vidjeti kako će cijene u alagu padati jer će naravno večina nas kupovati gdje je i jeftinije. A malo se bolje informiraj pa ćeš doći do saznanja da se za tržište Amerike alati koriste na 110 v da ti tvoji komentari ne budu za K...C
budem provjerio sa gazdom alaga da nismo kakva rodbina u 10 koljenu možda, prijatelji sigurno nismo, poznam ga čisto kao kupac (i to ne preveliki), a više festoola sam kupio na sajmu i na njuskalu nego u alagu, tamo se da naći punooooo jeftinije nego na ebay-u...npr. NOVI hoblić za 110EUR, NOVI kapex za 600EUR, nova T15+3 za 130EUR itd...sve u original systainerima....samo treba dočekati priliku i biti brz...
oko voltaže se neću raspravljati, ako misliš da znaš više o tome od mene nek ti bude, očito sam zabadava preko debele veze završio FER....

i dalje sam siguran da kad ti crkne nešto da ćeš se javiti u alago ili koju god firmu koja bude uvoznik i koja će moći popraviti alat u relativno kratkom roku...sasvim je logično da alat kod nas ne može koštati isto kao u najjeftinijem njemačkom on-line shopu....isto tako u njemačkoj ne može koštati kao u usa....opet svugdje ima zastupnika i svugdje se prodaje, pitanje je zašto.
da je po tvome postojao bi u svijetu samo jedan i to "najjeftiniji" dućan za sve.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Samo da znate sta nas ceka kad jednog dalekog dana i mi ostali udjeno u tu famoznu EU :)

Saliu na stranu, koliko se moja malenkost razume u "busines", svi uvoznici u HR su se realno nasli u nebranom grozdju, kad je Hrvatska usla u EU.
Sa jedne strane zalihe koje su placene sa "starim" carinama i porezima, i koje neko treba da "zatvori", sa druge strane potpuno nova medjunarodna konkurencija, koja posluje pod sasvim drugim uslovima (dugogodisnji kupci na jako veliko recimo).

Usput, zaissta ne znam, dal u HR sad ne postoji ni carina ni PDV ili je PDV i dalje tu a samo nema carine? Ili ste automatski oslobodjeni jednog a placate drgi PDV?

Uslovi poslovaja su se u HR u svakom slucaju odjednom drasticno promenili. Slicna stvar se desila u Srbiji uvodjenjem PDV-a, 200X (koje li bese vec sam i zaboravio).

Nema mnogo svrhe kukati na uvoznike. Njihovo je da se snadju sto je bolje moguce u trzisnoj utakmici, a kupac naravno bira sta je njamu povoljnije. Nekome je najbitnija niza cena, nekome podrska "on site". A ko ce na kraju biti pametniji, samo vreme moze da pokaze.
Post Reply