Festool usisivač
Festool usisivač
Bliži se kraj godine pa su već počeli prigodni popusti, između ostalog i alata pa tako i Festool za svoje alate.Konkretno me zanima njihov usisivač CT 17E kojem je cijena oko 255 eura dok recimo Einhell približnih karakteristika košta upola manje.E sad Festool je:tummenupp: ali me zanima u čemu je toliko bolji, da li je možda tiši u radu ili je možda nešto drugo u pitanju.Ima li netko iskustva sa njihovim usisivačima?
Jesi prave dvije firme nasao usporedjivatiDamir 66 wrote:Bliži se kraj godine pa su već počeli prigodni popusti, između ostalog i alata pa tako i Festool za svoje alate.Konkretno me zanima njihov usisivač CT 17E kojem je cijena oko 255 eura dok recimo Einhell približnih karakteristika košta upola manje.E sad Festool je:tummenupp: ali me zanima u čemu je toliko bolji, da li je možda tiši u radu ili je možda nešto drugo u pitanju.Ima li netko iskustva sa njihovim usisivačima?

Uglavnom, imam CTL26L, ali nemam i nisam imao ni jedan drugi tako da neke usporedbe ce ti drugi davati. Festool je top brand i takvi su im alati i cijena ima je takva. Ako se odlucis da krenes u festool vode imas ovdje dosta pribora po jako nizim cijenama nego u alagu. I alati su im do 15tak % jeftiniji nego u RH.
http://stores.ebay.de/Lefeld-Werkzeuge-und-Maschinen
Ko sto djuro napisa, sasvim druga liga.
Elekronska regulacija (koja uopste nije nebitna kako n aprvi pogled izgleda), filteri koji zaista rade, automatsko ukljucivanje usisivaca kada ukljucis alat, vrhunska creva, neki imaju i automatsko otresanje filtera, oblik usisivaca u koji se uklapaju kutije za alat, trajnost, opsti kvalitet delova...
Pogledaj uzivo jedno i drugo, pa ce ti se samo kasti.
Elekronska regulacija (koja uopste nije nebitna kako n aprvi pogled izgleda), filteri koji zaista rade, automatsko ukljucivanje usisivaca kada ukljucis alat, vrhunska creva, neki imaju i automatsko otresanje filtera, oblik usisivaca u koji se uklapaju kutije za alat, trajnost, opsti kvalitet delova...
Pogledaj uzivo jedno i drugo, pa ce ti se samo kasti.
Ovaj e-bay ducan kojeg sam naveo im 22€ dostavu. Kupio sam list pile za cirkular ispalo me sa dostavom 49 € a u RH bi bilo 79€ tako da dosta povoljnije. Ima jos jedan ducan al on ima dostavu 33€ http://www.gerschwitz.net/Damir 66 wrote:Dobro, malo sam se s...o u usporedbi usisavačaa što se tiče cijena na ebay-u :tummenupp:.Samo me zanimaju cijene sa dostavom.
Ajde navedi jednu marku alata koja nije u Njemačkoj toliko ili više jeftinija....a zašto je tako....osnove ekonomije. da nije te firme, ustvari jednog čovjeka u Hrvatskoj bi Festool bio teška egzotika obzirom na stanje ekonomije i količinu prodanih alata tako da nije fer o njima tako govoriti.ST STOLAR wrote:Alago ima u prosjeku 30% veća cijene neg što su u njemačkoj tako da ova njihova kvazi božićno novogodišnja akcija je K...C kao i sve druge fore. A što se tiče usisavača ja imam Ctl midi oko 5 g. i svaki dan je što u radionici što po terenu u pogonu tako da je moja preporuka svakako za kupnju.
Nitko te ne tjera da kupuješ od njih, kupi usisavač u njemačkoj, samo zaboravljaš da smo tek od prije par dana u realnoj mogućnosti dostaviti si nešto bez troškova carina, špedicija i sl, a kolege sa foruma koji nisu u EU i dalje to ne mogu.
Ustvari u USA ti je još toliko jeftinije nego u Njemačkoj, očito je i Njemačka goli k....c.
Samo navodimo cinjenicu da smo sad u mogucnosti zaobici tog jednog cvojeka i tu jednu firmu i proci jeftinije. Nedavno kupovao vodilicu u Alagu i pitao ih misle li smanjivati cijenu nakon ulaska u EU. Objasnili su mi da im je carina ionako bila 2% cijene tako da snizavanja nema.tomislavm wrote:Ajde navedi jednu marku alata koja nije u Njemačkoj toliko ili više jeftinija....a zašto je tako....osnove ekonomije. da nije te firme, ustvari jednog čovjeka u Hrvatskoj bi Festool bio teška egzotika obzirom na stanje ekonomije i količinu prodanih alata tako da nije fer o njima tako govoriti.
Nitko te ne tjera da kupuješ od njih, kupi usisavač u njemačkoj, samo zaboravljaš da smo tek od prije par dana u realnoj mogućnosti dostaviti si nešto bez troškova carina, špedicija i sl, a kolege sa foruma koji nisu u EU i dalje to ne mogu.
Ustvari u USA ti je još toliko jeftinije nego u Njemačkoj, očito je i Njemačka goli k....c.
Nema tu fer ili ne fer price, cijene su im trenutno vece nego vani i ako ja mogu jeftinije proci kupit cu drugdje. Ostavio u Alagu cca 3000€ i ne zalim se na to jer nisam prije bio u mogucnosti kupiti povoljnije. Ili ce se prilagoditi ili nece jednostavno tako.
Svatko kroji svoju prodajnu politiku . Ne može se nikome naređivati pošto će prodavati robu koju uvozi , osim ako to nije riješio principal sa cijenama za krajnje korisnike.
Vjerujem da ova cijena sa e-baya vrijedi samo preko e-baya dok i kod njih u butigi je cijena sigurno vea 5,10,15 % .
Vjerujem da ova cijena sa e-baya vrijedi samo preko e-baya dok i kod njih u butigi je cijena sigurno vea 5,10,15 % .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
nitko ne spori da kako se kaže ničiji novčanici nisu braća, ali kolega je napisao da je neka akcija od alaka k...c kao i sve ostale fore...djuro2 wrote:Samo navodimo cinjenicu da smo sad u mogucnosti zaobici tog jednog cvojeka i tu jednu firmu i proci jeftinije. Nedavno kupovao vodilicu u Alagu i pitao ih misle li smanjivati cijenu nakon ulaska u EU. Objasnili su mi da im je carina ionako bila 2% cijene tako da snizavanja nema.
Nema tu fer ili ne fer price, cijene su im trenutno vece nego vani i ako ja mogu jeftinije proci kupit cu drugdje. Ostavio u Alagu cca 3000€ i ne zalim se na to jer nisam prije bio u mogucnosti kupiti povoljnije. Ili ce se prilagoditi ili nece jednostavno tako.
ja prvi kupujem gdje mogu jeftinije proći, ali vjeruj mi da nije ni taj način idealan za nas kupce i korisnike.
kad uvoznik ne bude postojao baš me zanima koji to ebay dućan će ti promijeniti lager na glodalici, i u kojem roku...pitam se gdje ćeš onda ići....
apsolutno po toj logici u hrvatskoj nije potreban niti jedan dućan sa alatom, sve je na ebayu jeftinije i sve je k...c...ista stvar cijela ova regija a ne samo hrvatska....
Ti tako zvani kolega očito imaš rodbinskih ili prijataljskih veza s vlasnikom alaga čim ih tako uzdižeš.Kod njih sam do sada pustio na tisuće eura ali više neću jer mogu do festoola jeftinije ,naravno u Njemačkoj. Tržištu se treba prilagoditi ili propasti a uskoro ćeš vidjeti kako će cijene u alagu padati jer će naravno večina nas kupovati gdje je i jeftinije. A malo se bolje informiraj pa ćeš doći do saznanja da se za tržište Amerike alati koriste na 110 v da ti tvoji komentari ne budu za K...Ctomislavm wrote:Ajde navedi jednu marku alata koja nije u Njemačkoj toliko ili više jeftinija....a zašto je tako....osnove ekonomije. da nije te firme, ustvari jednog čovjeka u Hrvatskoj bi Festool bio teška egzotika obzirom na stanje ekonomije i količinu prodanih alata tako da nije fer o njima tako govoriti.ST STOLAR wrote:Alago ima u prosjeku 30% veća cijene neg što su u njemačkoj tako da ova njihova kvazi božićno novogodišnja akcija je K...C kao i sve druge fore. A što se tiče usisavača ja imam Ctl midi oko 5 g. i svaki dan je što u radionici što po terenu u pogonu tako da je moja preporuka svakako za kupnju.
A malo se bolje informiraj pa ćeš doći do saznanja da se za tržište Amerike alati koriste na 110 v da ti tvoji komentari ne budu za K...C
Ја се са овим не бих сложио. јмам неколико машина прављених у Америци и прављене су за 220V и 50Hz.
Ако се мора сликаћу их па поставити слике - реда ради
Ја се са овим не бих сложио. јмам неколико машина прављених у Америци и прављене су за 220V и 50Hz.
Ако се мора сликаћу их па поставити слике - реда ради
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Stima i to sto si rekao za servis. Jedna od stvari koje su odlicne za Festool je to sto sam siguran u servis. Makar ne kazem sad konkretno za alago vec opcenito za sve trgovce u RH, morat ce se prilagoditi novonastalim uvijetima.tomislavm wrote:nitko ne spori da kako se kaže ničiji novčanici nisu braća, ali kolega je napisao da je neka akcija od alaka k...c kao i sve ostale fore...
ja prvi kupujem gdje mogu jeftinije proći, ali vjeruj mi da nije ni taj način idealan za nas kupce i korisnike.
kad uvoznik ne bude postojao baš me zanima koji to ebay dućan će ti promijeniti lager na glodalici, i u kojem roku...pitam se gdje ćeš onda ići....
apsolutno po toj logici u hrvatskoj nije potreban niti jedan dućan sa alatom, sve je na ebayu jeftinije i sve je k...c...ista stvar cijela ova regija a ne samo hrvatska....
Eto primjer od danas. Imam u planu kupiti troja Knipex klijesta nekih 100€ vrijednosti. Poslao 5 mailova izmedju ostalog i RH uvozniku Crom-u. Pogodi koji mi jedini nije odgovorio na mail. To je neka kultura poslovanja koju mnogi nasi trgovci nemaju. Alago je korektna firma i dobio sam korektnu podrsku od njih do sad, ali imaju pogotovo na pribor dramaticno vece cijene i morali bi se ipak malo korigirati. Ne kazem da ce oni osjetiti sto ce jedan Djuro Radja prestati kupovati kod njih, ali bit ce takvih malih kupaca sve vise i vise...
budem provjerio sa gazdom alaga da nismo kakva rodbina u 10 koljenu možda, prijatelji sigurno nismo, poznam ga čisto kao kupac (i to ne preveliki), a više festoola sam kupio na sajmu i na njuskalu nego u alagu, tamo se da naći punooooo jeftinije nego na ebay-u...npr. NOVI hoblić za 110EUR, NOVI kapex za 600EUR, nova T15+3 za 130EUR itd...sve u original systainerima....samo treba dočekati priliku i biti brz...ST STOLAR wrote:Ti tako zvani kolega očito imaš rodbinskih ili prijataljskih veza s vlasnikom alaga čim ih tako uzdižeš.Kod njih sam do sada pustio na tisuće eura ali više neću jer mogu do festoola jeftinije ,naravno u Njemačkoj. Tržištu se treba prilagoditi ili propasti a uskoro ćeš vidjeti kako će cijene u alagu padati jer će naravno večina nas kupovati gdje je i jeftinije. A malo se bolje informiraj pa ćeš doći do saznanja da se za tržište Amerike alati koriste na 110 v da ti tvoji komentari ne budu za K...C
oko voltaže se neću raspravljati, ako misliš da znaš više o tome od mene nek ti bude, očito sam zabadava preko debele veze završio FER....
i dalje sam siguran da kad ti crkne nešto da ćeš se javiti u alago ili koju god firmu koja bude uvoznik i koja će moći popraviti alat u relativno kratkom roku...sasvim je logično da alat kod nas ne može koštati isto kao u najjeftinijem njemačkom on-line shopu....isto tako u njemačkoj ne može koštati kao u usa....opet svugdje ima zastupnika i svugdje se prodaje, pitanje je zašto.
da je po tvome postojao bi u svijetu samo jedan i to "najjeftiniji" dućan za sve.
Samo da znate sta nas ceka kad jednog dalekog dana i mi ostali udjeno u tu famoznu EU 
Saliu na stranu, koliko se moja malenkost razume u "busines", svi uvoznici u HR su se realno nasli u nebranom grozdju, kad je Hrvatska usla u EU.
Sa jedne strane zalihe koje su placene sa "starim" carinama i porezima, i koje neko treba da "zatvori", sa druge strane potpuno nova medjunarodna konkurencija, koja posluje pod sasvim drugim uslovima (dugogodisnji kupci na jako veliko recimo).
Usput, zaissta ne znam, dal u HR sad ne postoji ni carina ni PDV ili je PDV i dalje tu a samo nema carine? Ili ste automatski oslobodjeni jednog a placate drgi PDV?
Uslovi poslovaja su se u HR u svakom slucaju odjednom drasticno promenili. Slicna stvar se desila u Srbiji uvodjenjem PDV-a, 200X (koje li bese vec sam i zaboravio).
Nema mnogo svrhe kukati na uvoznike. Njihovo je da se snadju sto je bolje moguce u trzisnoj utakmici, a kupac naravno bira sta je njamu povoljnije. Nekome je najbitnija niza cena, nekome podrska "on site". A ko ce na kraju biti pametniji, samo vreme moze da pokaze.

Saliu na stranu, koliko se moja malenkost razume u "busines", svi uvoznici u HR su se realno nasli u nebranom grozdju, kad je Hrvatska usla u EU.
Sa jedne strane zalihe koje su placene sa "starim" carinama i porezima, i koje neko treba da "zatvori", sa druge strane potpuno nova medjunarodna konkurencija, koja posluje pod sasvim drugim uslovima (dugogodisnji kupci na jako veliko recimo).
Usput, zaissta ne znam, dal u HR sad ne postoji ni carina ni PDV ili je PDV i dalje tu a samo nema carine? Ili ste automatski oslobodjeni jednog a placate drgi PDV?
Uslovi poslovaja su se u HR u svakom slucaju odjednom drasticno promenili. Slicna stvar se desila u Srbiji uvodjenjem PDV-a, 200X (koje li bese vec sam i zaboravio).
Nema mnogo svrhe kukati na uvoznike. Njihovo je da se snadju sto je bolje moguce u trzisnoj utakmici, a kupac naravno bira sta je njamu povoljnije. Nekome je najbitnija niza cena, nekome podrska "on site". A ko ce na kraju biti pametniji, samo vreme moze da pokaze.