električno rende

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
donivko
Precizni šegrt

električno rende

Post by donivko »

Poštovani forumaši,

potrebno mi je da kupim električno rende,u ponudi sam našao nekoliko vrsta pa bih želeo savet iskusnijih zanatlija

bosch Rende PHO 1,500W/19000 obrt./min ,0-1.5mm
Black & Decker električno rende KW712, 650W/16000 obrt./min ,0-2mm
iskra SK 900-82,900W/14000 obrt./min ,0-3mm

kakva su Vaša iskustva sa radom ručnih abrihtera i molim za predlog za koje da se opredelim radi lakšeg održavanja servisa i zamene delova

Hvala
Last edited by donivko on 05 Aug 2013 09:24, edited 1 time in total.
Priroda nam nije dala znanje,seme znanja nam je dala,od Nas zavisi da li će to seme proklijati!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Ako jos nisi nabavio... da napisem par reci.
Dosta sam radio sa tim sitnim alatima na montazi u enterijeru i to na velikim poslovima, pa iz iskustva mogu da kazem da me je najbolje posluzila Makita i to ona najmanja:
http://www.alatiimasine.com/proizvod/re ... ra-akcija/
malo je skuplja na ovom sajtu, ali lagana je i mozes je bez zamaranja drzati jednom rukom. Vec sledeci model po velicini se oseca tezim u ruci, a inace isto obavljaju posao. Za modele koje si nabrojao ne bih znao nista da kazem jer ih nisam koristio.

Igrom slucaja sebi nisam kupio taj model (a imao sam nameru), iskrsla mi je prilika za DW koji sam dobio 50e jeftinije u tom momentu, jer sam kod istog prodavca kupio i glodalicu pa mi je dao popust: http://www.alatiimasine.com/proizvod/el ... 80-dewalt/ a i dalje smatram da je navedena Makita laksa za rad.

Eto, obicno kod svih preovlada cena i znatizelja pobedi, pa i kod mene. Uglavnom, sada ne radim mnogo sa drvetom pa moze sve da posluzi. Dakle, moj je savet da se gleda da bude sto laksi i da je eto nesto za sta ima dobrih servisa i rezervnih delova. Kad je rucni alat laksi, jednom rukom drzis predmet koji obradjujes, drugom masinicu. Kad je tezi, moras ga drzati sa dve ruke, a predmet pricvrstiti stegama za sto i to je nekad gubljenje vremena i oko najmanjih sitnica.
donivko
Precizni šegrt

Post by donivko »

Hvala na poseti i odgovoru na temu,svaki savet i sugestija je korisna,
razmisliću i opredeliti se za neko rešenje već.
Pozz

.
Last edited by donivko on 11 Sep 2013 21:23, edited 1 time in total.
Priroda nam nije dala znanje,seme znanja nam je dala,od Nas zavisi da li će to seme proklijati!
dusanissimmus
Precizni šegrt

Post by dusanissimmus »

PHO1 ima cudan prihvat za usis. sopstveni je i NE postoji kopija, ja koliko sam ukapirao jedina varijanta je da se kupi zajedno sa kesom a cela ta zanimacija je 30ak evra.
ja imam pho100 koji je nebitno drugaciji od keca.
dakle: neki drugi bosch okej
ovaj okej ali samo za koriscenje bez usisa i skupe vrece.
ne preporucujem!
PS ako je neko jeftinije resio problem vrece bio bih zahvalan na info!
Post Reply