Glodalo za sobna vrata

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
straza
Šegrt

Glodalo za sobna vrata

Post by straza »

dakle, gradim kucu i radionu pa cu si sam raditi vecinu drvenarije po kuci i oko nje.

Mislim raditi sobna vrata sa glodalom pa me interesira dali netko ima iskustva sa ovakvim glodalima.
Znaci krilo se ne spaja na klasicni nacin nego glava radi profile i to drzi vrata, naravno sa ukladom sljepljenom to igra ali mene su ucili da se uklade ne ljepe...

Evo slika pa komentirajte

http://img846...us/img846/9364 ... avrata.jpg

Ps. Ako je post na krivom mjestu please promjenite, nisam znao gdje drugo pitat.
Last edited by straza on 13 Jan 2013 05:57, edited 1 time in total.
vuk
Precizni šegrt

Post by vuk »

pozdrav

imam CMT-ova glodala za uklade http://www.cmtutensili.com/show_items.a ... ~694.013~2 i profil/kontraprofil http://www.cmtutensili.com/show_items.a ... ~694.014~2 za izradu kuhinjskih vrata i rade odlično i jednostavno..
što se tiče glodala za koje ti pitaš, njega nemam, ali ne sumljam da je i ono izvrsno kao i ova dva prethodna, a konkreno ti mogu reći da mu je cijena oko 380 EURA..
never give up !!
straza
Šegrt

Post by straza »

U zagrebu je 540€
hajde provjeri ako mozes koliko je u BiH. ako je tolika razlika isplati se kupit tamo.

Gledao sam glodalo i izgleda odlicno, cak se moze koristiti i za kuhinjska vrata ako ih se radi malo deblja (slika profila 2)
vuk
Precizni šegrt

Post by vuk »

nije ti to baš za kuhinjska, ali može.. ne znam gdje si gledao u Zagrebu, ali ja sam isto uzima u Zagrebu kod Hudeka ove svoje, a ovo košta kod njih 2865 kuna cca 380 EURA.. oni su ti distributeri za HR i imaju odmah na lageru, a za BiH ti je Hezomašine iz Doboja, možeš i njih kontaktrirati, mislim da će cijena biti tu negdje samo mislim da oni nemaju na lageru pa ćeš trebati čekati mjesec dana da dođe..
never give up !!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

@straza

ja prodajem takvu vrstu glodala(novo nekoristeno) bolje od ovog CMT-a jer nisi ogranicen debljinom friza i radis cep odmah dok sa ovim nemozes

viewtopic.php?id=4580 -- prve dve slike u mom postu(crveno glodalo) :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
straza
Šegrt

Post by straza »

Jasno mi je za debljinu ali kako radim cep.
Imas kakvu skicu profila.
straza
Šegrt

Post by straza »

Cijena kod hudeka 3400 bez pdv-a sto ja kraju ispadne 570€
Nitko sretmiji od mene da sam u krivu.
Za svaki slucaj cu provjeriti jos jedamput.
vuk
Precizni šegrt

Post by vuk »

meni su slali neki dan ponudu na 2865 kuna + PDV to sam zaboravio što na kraju ispadne 3581 kunu cca 480 EURA.. 100% provjerena informacija..
možeš još provjerit kod heze u doboju koliko je kod njega, ali tu je to sve..
never give up !!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

straza wrote:Jasno mi je za debljinu ali kako radim cep.
Imas kakvu skicu profila.
poduzno proteras pa okrenes i proteras za drugu stranu.

poprecno proteras kad odradis cafnu ravnim kronerom ili izvadis testerom pa onda proteras kontraprofil jednom pa okrenes i drugi put,zato se i zove čaša jer ti nesmeta za cep koji ostaje vislji od glodala.

cep ti je sredisnji deo koliko ga ostavis,zato i jeste dobro sto ne zavisis od debljine vrata,idealna debljina krila je 42mm,a sa ovim glodalom mozes da radis i ako ti na dihtu izadje 41,40,39 i najmanji 38-ispod toga nebi trebao da ides :)

nadam se da si shvatio kako se radi.:prs:

ovo glodalo kosta 150e ,(vidija zubi)----- a ovo od CMT-a su zileti izmenjivi koji su poprilicno skupi kao i samo glodalo :forvonad:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Najbolje je iz jednog prolaza i vidium, uz odgovarajuci broj obrtaja (za poprecno na venu oko 4000, uzduzno od 6-8000), a i snaga frezera je bitna. Plocice nisu skupe, ali i ne traju mnogo. Kod Hapro su do 10 evra zavisno od profila (za one glave od stotinak evra, sa kompletom nozeva raznih profila).
Singer, onih burgija za cvorove ima i Hapro (sad mi palo na pamet, mada nije tema).
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Pezzo wrote:Singer, onih burgija za cvorove ima i Hapro (sad mi palo na pamet, mada nije tema).
ne trebaju meni ,ja sam svoju prodao :)
straza
Šegrt

Post by straza »

Evo provjerio cijene danas za maloprodaju,
Glodalo za uklade 1400 kn
Profil kontra profil 1200 kn
za sobna vrata 3600 kn

Za ukladu i profile imaju komplet koji nije CMT i cijena mu je 2400 kn - ali izgleda identicno.
vuk
Precizni šegrt

Post by vuk »

da vidio sam, ali ja sam sebi ipak uzeo CMT-a..
skupe stvari ali jako dobre..
never give up !!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

CMT je jedno vreme u svojim katalozima imao neki uvodni tekst u kome su objasnjavali kako oni celik kupuju od neke poznate celicane iz Luksemburga i da se od istog celika izradjuju kljucni delovi motora za Porshe i Ferrari. Da li je sve to bas tako i danas, znaju samo oni, ali treba imati na umu da je njihov asortiman usmeren ka hobi potrosacima i tu je vec diskutabilna i opravdanost tih visokih cena. Po ceni bi covek rekao da su vrhunski i za profesionalce, medjutim u ozbiljnoj proizvodnji se retko sta od njihovih alata koristi, pa ne treba misliti da od CMT nema bolje. Ako je nesto i duplo jeftinije, ne znaci i da je celik tog alata duplo meksi. I trajnost alata mnogo zavisi i od tebe, kako ga koristis i pazis.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

slazem se sa Pezzo-m ,CMT je alat nize klase prvenstveno za malo "jace" hobiste dok za industrijski i profi program su Garniga,Leuco,Leitz,Ake,Freud(na granici je) i ostali
Post Reply