lazarjov
lazarjov
Pozdrav svim stolarima! Dosao sam u posed jedne starinske kombinovane hobi masine Emco star - made in Austria. Problem je nastao kada sam je otvorio. Ustanovio sam da joj nedostaje donji tocak za bansek, dvoceljusna futer glava do 13mm,frezglava sa nizevima i jos neke sitnice. Voleo bih da se javi neko ko zna o kojoj masini je rec, ko je ima ili ko zna gde mogu naci sve ovo sto mi nedostaje.Gorim od zelje da je osposobom za rad

Tu skoro sam nesto pisao o njoj: viewtopic.php?id=282
Radio sam sa njom pre nekih 20-tak godina. Zgodna je za sitne poslove ali nije za neki mnogo ozbiljan rad, pre svega zbog slabasnog motora.
Nazalost austrijski Emco je prestao da proizvodi masine za stolariju jos negde krajem 70-tih godina (i dalje proizvode strugove i glodalice za metal, i to jako dobre), tako da ces do delova doci jako tesko. Naravno uvek mozes da pokusas da im pises, mozda im je ostalo u nekom budzaku par delova.
Steta, ovako sa slike mi deluje lepo ocuvana.
Uputstvo mozes da skines sa adrese koja je u ovom gore postu (pri dnu strane je link ka uputstvu).
Jedini izvor delova koji mi pada na pamet je e-bay i slicna mesta.
Radio sam sa njom pre nekih 20-tak godina. Zgodna je za sitne poslove ali nije za neki mnogo ozbiljan rad, pre svega zbog slabasnog motora.
Nazalost austrijski Emco je prestao da proizvodi masine za stolariju jos negde krajem 70-tih godina (i dalje proizvode strugove i glodalice za metal, i to jako dobre), tako da ces do delova doci jako tesko. Naravno uvek mozes da pokusas da im pises, mozda im je ostalo u nekom budzaku par delova.
Steta, ovako sa slike mi deluje lepo ocuvana.
Uputstvo mozes da skines sa adrese koja je u ovom gore postu (pri dnu strane je link ka uputstvu).
Jedini izvor delova koji mi pada na pamet je e-bay i slicna mesta.