bosh 14.4 li-jon baterija 2.0 ah....sta mislite...ima li ko....
bosh 14.4 li-jon baterija 2.0 ah....sta mislite...ima li ko....
Ja kupio...veceras mi stize...
Dvoumio sam se izmedju Hitachija 12,2 sa koferom i dodatnom lampom i setom odvijaca i 2 baterije ..na prvom mestu...oko 20,ooo din
i Metabo bs14,4 lt compact sa koferom i 56 nastavaka za sve tipove odvratanja ....cena 27 .000,00 din
i n KRAJU UZEO bOSH plavi 14.4 li-jon,2,0 sa dve baterije i koferom koji nije originalan ali to je u dogovoru=19.000,00 din u 2 rate...tj do 31.12.2012
Sta mislite.....
Bitna su mi iskustva onihj koji imaju jednu od ove 3 masine ali i ostali komentari su dobro dosli.
Dvoumio sam se izmedju Hitachija 12,2 sa koferom i dodatnom lampom i setom odvijaca i 2 baterije ..na prvom mestu...oko 20,ooo din
i Metabo bs14,4 lt compact sa koferom i 56 nastavaka za sve tipove odvratanja ....cena 27 .000,00 din
i n KRAJU UZEO bOSH plavi 14.4 li-jon,2,0 sa dve baterije i koferom koji nije originalan ali to je u dogovoru=19.000,00 din u 2 rate...tj do 31.12.2012
Sta mislite.....
Bitna su mi iskustva onihj koji imaju jednu od ove 3 masine ali i ostali komentari su dobro dosli.
Sta god mislili gotovo je, uzo si vec, jedino ako bi da umiris savestNexent wrote:Sta mislite.....

Opste poznato za prednost Boscha je po pitanju garancije i servisa, i kasnije preprodaje.
Uvek preprodaja dodje, pa tako cuvaj masinu od ogrebotina, i drljanja futera do samog kraja dubine.
Ja uvek i bilo gde radim, (kada radim), svoju stavljam na neku krpu i kao nova je posle godina rada.
Pisi dalje utiske,kaci slike i ostalo, za buduce narastaje.
Elem jel se Hitachi pravi u P.R.C, i gde se rade baterije od Boscha.
pozdrav.
Stigo samÅ trkić wrote:... sad će kolega ArtCool ...

Bosch 2-24 je masina koja se reinkarnira vec 10 godina.Sasvim je dovoljna za namenu koju ti zahtevas.
Lepo radi i busi, mada mi njen blago kockasti dizajn ne lezi (najnoviji model).
Moja prava preporuka je Gbh 2-26, izuzetna masina.
Ima silk dizajn koji me podseca na svojevremeno masine iz Boscha sa oznakom CSB ('90 godina).
Kada govorim o dizajnu mislim na prakticnost upotrebe, naravno.
Prednost kod 2-26 sto bas ima dosta dobar udarni mehanizam i jedina se reklamirala da moze da busi i do 100k rupa, opasno su taj model napravili http://www.youtube.com/watch?v=JrrAVDND0DU .
Ne igraj se sa ponudama na aukcijama za oko 100-120 evra, sve fals, i Made in Germany nalepnice su isto fals (stara dobra plagijatorska Kina)
Bivsi modeli Makite npr 2450, su bili vrlo uporedivi...dok najnoviji modeli su dosta losiji (raspitaj se po servisima).
U svakom slucaju cim pitas za 2-24, na nju si se i nameracio (jasna stvar) pa se moze reci da nema greske...
Na vertikalnim rupama koristi usisivac da se ne bi mangupirao ko ova bratija http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... BoU_IdSvk#! (a i spasava kolektor, i to mnogo).
Po pitanju druge masine GBM 6RE ne znam nista ::neznam::
Hvala druze......GBM6RE je bas mala masinica i ocigledno je na samoj granici dozvoljenog.Ali racunam ipal je plavi Bosh sa 3 god garancije a za busenje rupa za iver vijak ce posluziti ok.Za ozbiljnije stvari ide jaca masina ili stubna busilica.
2-26 je sa malim prednostima u odnosu na gore pomenutu,ali 2-28 je ubica za sve.
Medjutim,kazem ti....nemam potrebu za stemovanjem...mozda 3 puta godisnje...za busenje rupa 10 burgijom mislim da ce biti ok.
A varijanta odakle je i gde je napravljena stoji.
Medjutim kupujem je od firme sa kojom imam lepu saradnju sto ja sto moje okruzenje od poverenja i jednostavno saradnja sa nekim na obostrano zadovoljstvo je car u svakom poslu.
Jos nisam definitivan u odluci ali iz tvog razmisljanja vidim da sam i ja tako shvatio stvar.
Uvek ima bolji izbor samo zavisi kako se u kon trenutku sklope kockice....pare,nacin i rok placanja,potrebe kompromisi i sl.
Veruj mi da sam sa nekom einhel plavom ili ko zna kojom vise se izlizala od drzanja i nista se na njoj ne moze procitati busio i busio i busio i jos radi.naravno to je nekad bilo prelazno resenje ali se isplatilo.
Hvala ti Art na sugestijama i savetima!Pozdrav za tebe i vidovitog Strkica!
2-26 je sa malim prednostima u odnosu na gore pomenutu,ali 2-28 je ubica za sve.
Medjutim,kazem ti....nemam potrebu za stemovanjem...mozda 3 puta godisnje...za busenje rupa 10 burgijom mislim da ce biti ok.
A varijanta odakle je i gde je napravljena stoji.
Medjutim kupujem je od firme sa kojom imam lepu saradnju sto ja sto moje okruzenje od poverenja i jednostavno saradnja sa nekim na obostrano zadovoljstvo je car u svakom poslu.
Jos nisam definitivan u odluci ali iz tvog razmisljanja vidim da sam i ja tako shvatio stvar.
Uvek ima bolji izbor samo zavisi kako se u kon trenutku sklope kockice....pare,nacin i rok placanja,potrebe kompromisi i sl.
Veruj mi da sam sa nekom einhel plavom ili ko zna kojom vise se izlizala od drzanja i nista se na njoj ne moze procitati busio i busio i busio i jos radi.naravno to je nekad bilo prelazno resenje ali se isplatilo.
Hvala ti Art na sugestijama i savetima!Pozdrav za tebe i vidovitog Strkica!
Ja koliko mogu ili znam, rad sam da pomognemNexent wrote:Hvala ti Art na sugestijama i savetima!

Kad pomenu 2-28, masina jeste mocna, medjutim ima i kompezator vibracija sto mehanicki moze da ubrza trosenje mehanizma.
http://www.youtube.com/watch?v=kbHZWii-FQg
Zato sam i isao na jednostavniji 2-26 (koji se poprilicno dokazao i sa Wurth i Berner kao i Spit genezama).
Model koji gadjas 2-24 je mladji brat 2-26 i on je predvidjen za ozbiljan rad tek sa malo slabijom snagom 2.7 J spram 3.0 J.
Za rupe od 4-12mm zavrsava posao 2J, a resto 0.7J je rezerva koja cuva masinu u konstrukcionom smislu (moje slobodno tumacenje). Naravno fabrika ce uvek forsirati gornje vrednosti precnika busenja recimo 14-16mm pa i vise, za mekse materijale.
Kod klasicne busilice nije na odmet proveriti radijalni luft osovine koja drzi futer, kao i preciznost hoda prekidaca (da klizi a ne da se gega levo-desno i ima otrpor).
Centriranost futera je takodje vazna stavka, ume pomalo da omane i kod novih masina (mada retko).Mahom se vidi na burgijama 1.5-2.5mm (licno iskustvo).
Eto rezimea,
i ako padne kupovina castis slike na forumu, to nam vec dodje tradicija.
Pozdrav.
Bas sam ovaj tjedan uzeo ovu busilicu. Odlicnu lezi u ruci, vrlo vrlo lagana 1,2kg i vrti na 4000okretaja. Za probusiti 3,5mm rupu za konfirmat ide ko u putar. Do sada to aku alatom radio. Cisti preporod. Odlicna spravicaNexent wrote:Hvala druze......GBM6RE je bas mala masinica i ocigledno je na samoj granici dozvoljenog.Ali racunam ipal je plavi Bosh sa 3 god garancije a za busenje rupa za iver vijak ce posluziti ok.Za ozbiljnije stvari ide jaca masina ili stubna busilica.

Busilica Bosh GBM6RE STIGLA.......MALA,LAGANA ,ZGODNA U RUCI,DUGACAK I DOBAR KABAL,za ivericu ,lipu i camovinu....ok za medijapan isto....isprobana u radionici 2 dana radila po 6 sati ...zadovoljan....nema previse opreme smer levo desno,prekidac po principu ,sto vise pritisnes veci broj obrtaja,samostezuca glava,prihvat burgije ne preveliki.
Bosh gbh2-24 d.......busilica hamer....sa mogucnoscu stemovanja,,,,,ubica...lici na stuku...robusna,mocna prelepa...kofer odlican.....prezadovoljan sam.
Cena prihvatljiva totalno....kupljena u Bg...kod ovlascenog distributera da ne pominjem ime....koga zanima preporucicu ga...profesionalni,usluzni spremni na saradnju ,kompromis i dogovor.Ako smem reci cu i ime....
toliko za sad
Bosh gbh2-24 d.......busilica hamer....sa mogucnoscu stemovanja,,,,,ubica...lici na stuku...robusna,mocna prelepa...kofer odlican.....prezadovoljan sam.
Cena prihvatljiva totalno....kupljena u Bg...kod ovlascenog distributera da ne pominjem ime....koga zanima preporucicu ga...profesionalni,usluzni spremni na saradnju ,kompromis i dogovor.Ako smem reci cu i ime....
toliko za sad
To je ono sto se trazi od alata.Nexent wrote:Bosh gbh2-24 d.......,,,,,ubica...
Da bije ko maljem u glavu

Nek je sa srecom.
p.s
Verovatno znas i sam, samo masinu cuvaj i usisavaj od prasincine i nema zime.
Naravno u futer stalno krkaj mast i cisti ga redovno iznutra od smese koja nastaje vremenom (kombinacije stare masti i prasincine).
U zdravlje :skool:
:tummenupp:ArtCool wrote:To je ono sto se trazi od alata.Nexent wrote:Bosh gbh2-24 d.......,,,,,ubica...
Da bije ko maljem u glavu
Nek je sa srecom.
p.s
Verovatno znas i sam, samo masinu cuvaj i usisavaj od prasincine i nema zime.
Naravno u futer stalno krkaj mast i cisti ga redovno iznutra od smese koja nastaje vremenom (kombinacije stare masti i prasincine).
U zdravlje :skool: