Koje platno ubodne testere za camovinu?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
vectrabg
Pred-majstorsko zvanje

Koje platno ubodne testere za camovinu?

Post by vectrabg »

Imam Bosh zelenu ubodnu testeru, treba da secem camovinu debljine 2, 3cm. Koje je platno dobro za ovu svrhu? Imam vec neko univerzalno koje sam koristio za ivericu.
caca
Majstor

Post by caca »

Testera sa krupnim i razvrnutim zubima.
vectrabg
Pred-majstorsko zvanje

Post by vectrabg »

caca wrote:Testera sa krupnim i razvrnutim zubima.
Ima li to neku oznaku ili mozes li sa sajta woby haus-a da mi pokazes tacno koja je?
Last edited by vectrabg on 15 Oct 2012 16:27, edited 1 time in total.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Na svakom pakiranju listova ubodne pile je slika za koji materijal služi,a i netreba ti posebna slika uzmeš najkrupnije zube i to je to.
Čovijek sniva a Bog realizira!
vectrabg
Pred-majstorsko zvanje

Post by vectrabg »

Greskom sam rekao da je Bosch. U pitanju je Black&Decker KS-531 370W. Da li mogu da secem njome stafne (5x8)?

Do sada sam koristio duzinu platna 100 - a u radnji vidim da ima i duzina 130. Moze li 130 da stane na moj tip?
Kakva su platna womax koja se prodaju u Woby Hous-u?
Last edited by vectrabg on 15 Oct 2012 23:47, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Duzi list uvek moze da stane.

Povedi racuna da nemaju sve testere isti prihvat (Bosch ima SDS a B&D koristi drugaciji).
Kaliko znam za tvoju testeru ide ovakav prihvat: http://www.wobyhaus.co.rs/proizvod_deta ... =623936000

Womax je Woby-eva kineska firma. Djubre, al za neke stvari moze da posluzi. Koliko vidim nemaju modele sa prihvatom za tvoju testeru.

Samo da budem siguran sta hoces da radis. Jel to nameravas da seces letve popreko, ili da nesto seces uzduz?
Popreko moze, uzduz jako tesko. Nije nemoguce ni uzduz, ali jednostavno pocinje da bezi testerica, da se uvija, pogotovu na debljem materijalu.

Za ravan rez uzimas testericu sa sirim secivom, za krivolinijski sa uzim.
Posto ti je ubodna slabasna za deblji materijal, sto krupniji zubi (vec je neko napisao), i da bude razmaknuta (pogotovu ako seces duz godova). Imaces grublji rez, al ce moci da sece. Mozes da probas i sa ravnom (nerazmaknutom) i koso brusenim zubima, sto ce ti dati mnogo cistiji rez, ali je pitanje dal ce moci da rasece deblju dasku.

Sa slika na woby sajtu ne moze da se lepo vidi kako izgledaju zubi, pa ne mogu da ti kazem konkretan model.

Za ravan rez obavezno ukljuci "pendulum" ako ga tvoja ubodna ima ("klacenje" testerice), za krivolinijski obavezno iskljuci.

Eh, da. Kaze sa platnA a ne platnO. Stolari smo nismo snajderi :)
dusanissimmus
Precizni šegrt

Post by dusanissimmus »

http://www.bosch-pt.com/rs/sr/accocs/Pr ... e-za-drvo/
u principu na nasim prostorima bosch testerice (platna) su najrasporostranjenije, i dosta kvalitetnije od mnogih, a prave ih za sve prihvate... pa i za B&D...
Post Reply