stona busilica
stona busilica
imam jedna stona busilica,ali mi je malo spora,nisam bas siguran koliko vrteza ima u minitu.dali ako previnklujem motor ili stator (ne razumem se)
mogao da dobijem brzu busilicu,jer kad busim za sarke ,kad zapnem jos toliko umrtvi,dodze mi da je bacim kroz prozor.ili da dodam jos neka kaisnica.
mogao da dobijem brzu busilicu,jer kad busim za sarke ,kad zapnem jos toliko umrtvi,dodze mi da je bacim kroz prozor.ili da dodam jos neka kaisnica.
izvinite na moj slabi srpski jezik ali trudim se
- Marko Enter
- Majstor majstora
to si u pravu,ali ne kupujes ovo svaki dan,ne kupujes ono svaki dan,para ode, a ovaj nas posao i nije tako sjajan.ne zaradzuje se kao pre.
moras da trazis naj jevtiniju varijantu.
moras da trazis naj jevtiniju varijantu.
Last edited by tisler on 04 Mar 2008 18:57, edited 1 time in total.
izvinite na moj slabi srpski jezik ali trudim se
Naveo si da je busilica spora,sto znaci da je na osovini motora manja remenica nego na osovini stezne glave,samim tim je postignuta veca snaga na steznoj glavi,a s obzirom da je i pored takvog prenosa uspijes prigusiti znaci da je motor male snage.Provjeri lezajeve na motoru,koliko se rotor dobro vrti bez remena kad se zavrti rukom i dali je pri tome bucan,u lezajevima rotora ne smije biti lufta,usput vidi i koliko se lako okrece osovina stezne glave.ne bi bilo lose da probas zamjeniti i kondezator,sve to moze da utice na snagu i brzinu motora.
Mislim da bi ti bilo mnogo bolje da nabavis jedno glodalo za rupe za sarke (fi 35mm) i napravis prirucni sablon, pa da to radis glodalicom, nego da se patis sa tom busilicom (verovatno ce na kraju da ispadne i jeftinije).
Em ces brze obavljati posao, em ce to sto uradis biti kvalitetnije.
Sablon nije tesko napraviti (cini mi se da je zoranp kacio slike jednog takvog).
VAZNO!!!
Povedi racuna da kupis bas glodalo, a ne burgiju koja izgleda kao glodalo (shvatices po ceni, glodalo treba da je reda bar 30-tak EUR). Ako zavrtis burgiju na 20000 puci ce garantovano, a onda je samo pitanje srece da li ces ostati jedva ziv, tesko povredjen, ili te nekim cudom promasi.
Em ces brze obavljati posao, em ce to sto uradis biti kvalitetnije.
Sablon nije tesko napraviti (cini mi se da je zoranp kacio slike jednog takvog).
VAZNO!!!
Povedi racuna da kupis bas glodalo, a ne burgiju koja izgleda kao glodalo (shvatices po ceni, glodalo treba da je reda bar 30-tak EUR). Ako zavrtis burgiju na 20000 puci ce garantovano, a onda je samo pitanje srece da li ces ostati jedva ziv, tesko povredjen, ili te nekim cudom promasi.
ok malo sam razmislio i bojim se da neču nači glodao fi 35 mm
dosad sam radio sa bušilicom na stalku (ali mi je puko stalak)
nekako mi izgleda da bi bilo to finije sa frezom (kopirnu čahuru sam negdje zagubio)
pa sam mislio sa kopirnim bitom (onim sa ležajem gore) i napraviti šablonu koja bi morala biti deblja kako nebi probio iveral ???? ako ima neki praktičan savjet ili nedaj bože slika
))) bio bi zahvalan
))
dosad sam radio sa bušilicom na stalku (ali mi je puko stalak)
nekako mi izgleda da bi bilo to finije sa frezom (kopirnu čahuru sam negdje zagubio)
pa sam mislio sa kopirnim bitom (onim sa ležajem gore) i napraviti šablonu koja bi morala biti deblja kako nebi probio iveral ???? ako ima neki praktičan savjet ili nedaj bože slika