potraga za ručnim cirkularom

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
bozama
Majstor

potraga za ručnim cirkularom

Post by bozama »

Dobro veče svima!
Već duže vreme se spremam da pazarim ručni cirkular, neću vas pitati za savet šta uzeti, jer sam 95% siguran da je to sledeća zverka...
http://www.makita.biz/product/category/ ... e_view.pdf
nego čisto da vas pitam da li neko ima neku negativnu kritiku kod ove spravice tj. zbog čega je ne treba uzeti?
Ja sam joj recimo našao jednu manu čitajući i upoznavajući se sa njenim karakteristikama, naime ovaj cirkular nema klin za rascepkivanje i to je onih 5% neodlučnosti kod mene. Inače sve karakteristike idu u prilog prilikom potrage cirkulara: cena (220€), funkcionalnost koja je po meni izuzetna kad se pogleda šta nudi: led osvetljenje, oduvavanje prašine, lako podešavanje uglova rezanja, jačina, težina alata s obzirom na Fi 210, znači stvarno impresivno!
Takođe tragam za testerom koja će najčešće rezati ivericu pa stoga mora da bude zubata :) po mogućstvu baš za ivericu nekako naginjem ka CMT-u u svakom slučaju preporučite neku dobru i kvalitetnu jer kao što kažu nisam dovoljno bogat da bih.... ma lupam gluposti, preteklo nešto parica od skorašnjeg venčanja pa reko da se počastim :).

laku noć.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

mislim da se sa ovom igrackom neces prevariti.:D
deluje ok na slici.:tummenupp:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
caca
Majstor

Post by caca »

Radim sa slicnom par zadnjih godina prezadovoljan,Makita ima testere za Univet-Al mogu da vidim kod drugara koji prodaje te stvari.
Poz...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

malo mi je firung jadan :(
jedino to ovako preko slike uocavam.
i da nije iz P.R.C. ano.:skratta::skratta::skratta:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
bozama
Majstor

Post by bozama »

Čitao sam i gledao neke review-ove na internetu, ova Makita i za američko tržište uglavnom stiže iz Kine tako da me to ne tangira, ipak nije ovo prva alatka od Makite stoga se ne opterećujem, zadovoljan sam kineskim japancem :). Nego da se vratimo na temu... Singer dobro si primetio kratak firung to je minus kod ovog modela al jbg nemo'š sve da se poklopi za te pare!?
Caca verovatno si mislio na univer-Al ? daj neki kontakt od drugara pa da vidim za cenu.
caca
Majstor

Post by caca »

Saljem na PP.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Singer dobro si primetio kratak firung to je minus kod ovog modela al jbg nemo'š sve da se poklopi za te pare!?
To nije bug nego feature :)
Namerno ljudi namestili kratak sa dve rupe za šrafove za pritezanje čega god hoćeš. Može duži firung, može širi... Kako kome šta odgovara
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

metabo wrote:Namerno ljudi namestili kratak sa dve rupe za šrafove za pritezanje čega god hoćeš. Može duži firung, može širi... Kako kome šta odgovara
ma daj sad ce da usparaju na 20 cm pleha,bes onda makitu :groota:
zna se koliki i kakav firung ide za tu spravu.;)
izmedju ostalog nista ne znaci ni duzi kao ni siri jer se sam po sebi uvija zbog malog preseka materijala(flahić):P
caca
Majstor

Post by caca »

Kobi vama udovoljio.
Znate za izreku rdjavom ........ i dlake smetaju.
Poz.....
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Caco, komentar ti je na mestu.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Za secenje "iz ruke" odlicna masina.
Ali, ako nemeravas da je ugradis u sto, bezi od nje samo iz razloga nedostatka razdvojnog klina. To mozda deluje kao nebitna stvar, al veruj mi jako je bitna (taman onoliko koliko ti je bitna sopstvena glava, u kojoj ce da zavrsi 16-ta ili 156-ta ili neznam ni ja koja al jedna sigurno, daska koju budes rezao bez njega). A ugradnja posebnog klina u stonoj varijanti jeste moguca, al je sasavo kad vec postoji mogucnost da to bude "inclusive".
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

caca wrote:Kobi vama udovoljio.
Znate za izreku rdjavom ........ i dlake smetaju.
Poz.....
рђавој :oskyldig: :oskyldig: :oskyldig: :oskyldig:
Дођох, видех, побледех
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

singer wrote:ma daj sad ce da usparaju na 20 cm pleha,bes onda makitu
zna se koliki i kakav firung ide za tu spravu.
Ta "sprava" nije klasičan ručni cirkular. Predviđen je za malo "zahtevnije" rezove po gredama a tu se nikad ne zna šta ti tačno treba. Uzmeš lepo parče iverala 200x50 i prišrafiš ga. Eto firunga!
bozama
Majstor

Post by bozama »

Cirkular ne bih stavljao u sto već bih ga prvenstveno koristio za sečenje uz šinu.
Pre ove Makite sam se zaleteo za DW23620 184/16 1150W vrlo povoljna cena ali nisam siguran da li bi sa ovom dimenzijom lista uspeo da dobijem lep rez u iverici, jer ono što sam ja našao od listova je max 48Z za ovaj fi.
Inače još uvek nisam pazario ništa, čekam...limunadu :)
Last edited by bozama on 07 Jun 2011 13:30, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

bozama wrote:Inače još uvek nisam pazario ništa, čekam...limunadu :)
nije ni boza losa :skratta:
Post Reply