Juce sam primetio da mi kompresor radi u opsegu od 5-7 bara. Ranije je bilo uredno 6-8 (6 ukljucuje a na 8 iskljucuje). Na onom presostatu (ili kako se vec zove) ima jedan sraf koji prolazi kroz oprugu, kojim se to podesava ali sam dobio samo pola bara pomaka a okrenuo sam ga za ceo krug. Da li se to nekom desavalo? Kompresor je Einhell model euro 4300.
Jos nesto: Cuo sam da postoje neki presostati koji su dobri za kompresore za farbanje kojima histerezis (razmak izmedju ukljucenja i iskljucenja) 0,5 bara a ne kao kod mene 2. Da li je to tacno?
Ukljucivanje i iskljucivanje kompresora
Ukljucivanje i iskljucivanje kompresora
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
kod mene radi (nadruka u instalaciju 9,5 a pali se na 6bara)to u sustini nema neke preterane veze jer svi pneumatski potrosaci gutaju max 6 bara(ili dolazi do ostecenja istog) a pistolji retko rade na preko 5 bara.
najveci problem predstavlja "efektivan protok":)
najveci problem predstavlja "efektivan protok":)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Џаба кратак рад кад се пали сваки час.velja wrote:Prednost malog histerezisa je kratak rad kompresora a samim tim manje zagrevanje vazduha.
За количину ваздуха коју трошиш у минути компресор мора да одради одређено време (зависно од капацитета компресора).
Итакооо, кад је компресор малог капацитета а што је најгоре и мали му резервоар мора врућ ваздух да стигне до пиштоља. А врућ ваздух = вода у цреву = пљуцкање воде при фарбању.
Дођох, видех, побледех