Bosch baterije
Bosch baterije
Vidim da ovdi ekipa ima Bosch GSR 10.8 Li 2 Professional ( http://tinyurl.com/4y2u69z ), pa me zanima ima li neko drugu verziju (dvobrzinsku sa futerom) i moze li par dojmova o njoj jer mi se jako svidja ko alatka za sve i svasta po kuci? Usput ono sta me najvise zanima kako su se pokazale baterije, jer znam (iz prve ipo ruke) da su na pvoj verziji bile ajme i ekstremno brzo crkavale. Je da svi govore kupi makitu, ali mi bosch nekako bolje lezi u ruci, a i ostalo mi se svidja 2brzine, 38Nm momenta (kako su to uopce izvukli iz 10v...) strasno robustan...
Jedino sta nemogu probavit (osim cijene :reta:) je sta su izbacili one platnene torbice nego sad daju alat u kartonskoj kutiji koja je skrojena ko umetak za L-Boxx, a boxx cijene 50eura. I budimo realni, boxx je 3 puta prevelik za toliki alat. Dajte ljudi u boschu, dajte svima one torbice :forbannad: stvarno mi nisu jasni.
Jedino sta nemogu probavit (osim cijene :reta:) je sta su izbacili one platnene torbice nego sad daju alat u kartonskoj kutiji koja je skrojena ko umetak za L-Boxx, a boxx cijene 50eura. I budimo realni, boxx je 3 puta prevelik za toliki alat. Dajte ljudi u boschu, dajte svima one torbice :forbannad: stvarno mi nisu jasni.
Makita ima kutiju slicne velicine (mozeda malkice manju), i slazem se sa tomislavom da je dimenzija OK.
Treba spakovati i poneti sa sobom jos ponesto osim same alatke. Treba ti punjac, dodatna baterija, mesto gde ce stojati bitovi, burgije...
A boxxx se koliko vidim lepo slaze sa ostalim alatom (mozes da napakujes par komada zajedno, trik koji festo radi vec godinama sa svojim systainer kutijama), a daleko je zgodnije nositi jednu stvar iako potezu nego tri-cetiri kutije.
Treba spakovati i poneti sa sobom jos ponesto osim same alatke. Treba ti punjac, dodatna baterija, mesto gde ce stojati bitovi, burgije...
A boxxx se koliko vidim lepo slaze sa ostalim alatom (mozes da napakujes par komada zajedno, trik koji festo radi vec godinama sa svojim systainer kutijama), a daleko je zgodnije nositi jednu stvar iako potezu nego tri-cetiri kutije.
Ako vec gledas, potrazi ovu kombinaciju: http://www.toolstop.co.uk/bosch-gsr-10. ... l-b-p13159
Ovde je koliko se secam skoro bila na akciji, po ceni koja mi je delovala sasvim pristojno (ne secam se tacne cene, al znam da sam sa nekim diskutovao kako je vise nego povoljno).
Ovde je koliko se secam skoro bila na akciji, po ceni koja mi je delovala sasvim pristojno (ne secam se tacne cene, al znam da sam sa nekim diskutovao kako je vise nego povoljno).
@mbole ljudi u boschu hrv kazu nema vis/jos. To je bio "stari" model, novi jos nije dosa u takvom paketu.
Inace izgleda da ce bit bez lboxxa, jer je box 50 eura skuplji, a alat je ionako sam po sebi popriicno skup.
Inace meni je za kucnu upotrebu od boxa draza ona torbica, lakse je tako spremit u ormar, nego cili box
Inace izgleda da ce bit bez lboxxa, jer je box 50 eura skuplji, a alat je ionako sam po sebi popriicno skup.
Inace meni je za kucnu upotrebu od boxa draza ona torbica, lakse je tako spremit u ormar, nego cili box
Ja sam je skoro nabavio (@chuspy ovo je novi model ovaj sa 2 u oznaci tj link koji je postavio mbole). punjenje baterije stvarno brzo 30-40 minuta, a ja nikad nisam imao bateriju koja je duze mogla da radi. naravno punio sam je tek nekoliko puta tako da stvarno o veku ovih baterija ne mogu nista reci.
i da na NB buvljaku gde sam je ja nabavio cena izmedju kartonske i ove sa boxxx je bila 1000 dinara !!!
@chuspy
ja sam uze dvobrzinsku sa futerom i cim sam je probao, i osetio u ruci nisam mogao odoleti da je nabavim
kod istog prodavca sam ranije vidjao makite (DF330DWE ili nesto tako) i kad sam zadnji put trazio receno mi je da su male makite prestali da prodaju zbog problema ostvarivanja garancije kod uvoznika!!!
^ "posto kupio po to i prodao"
PS
ima i torba za to ali ne kod nas na ebay 20$

ili ova

i da na NB buvljaku gde sam je ja nabavio cena izmedju kartonske i ove sa boxxx je bila 1000 dinara !!!
@chuspy
ja sam uze dvobrzinsku sa futerom i cim sam je probao, i osetio u ruci nisam mogao odoleti da je nabavim

kod istog prodavca sam ranije vidjao makite (DF330DWE ili nesto tako) i kad sam zadnji put trazio receno mi je da su male makite prestali da prodaju zbog problema ostvarivanja garancije kod uvoznika!!!
^ "posto kupio po to i prodao"
PS
ima i torba za to ali ne kod nas na ebay 20$
ili ova
Last edited by Z@P on 16 May 2011 19:37, edited 1 time in total.
Sta znam, sto ljudi sto navika...chuspy wrote:Inace meni je za kucnu upotrebu od boxa draza ona torbica, lakse je tako spremit u ormar, nego cili box
Meni festovi systaineri bas odgovaraju, onako kockasti i sa svim ravnim povrsinama. Lako ih upakujem u orman, ili ih cak i ne pakujem u orman, vec jednostavno slozim jedan na drugi pored.
A zgodni su i kad naidje vece drustvo, zakacis par komada jedan na drugi, i sluzi ko stolicica za nuzdu (trpi 120 kila provereno

Nego zanima me jos nesto. Za ovo cudo znam da ima 30Nm momenta, a sad me zanima koliko imaju ona jeftina NiCd cuda od 18V (genericka s kojima ne mogu izac na kraj) da dobijem ideju koliko su blizu / daleko s obzirom da je to zadnja koju sam koristio. Znam da makita 12V NiCd ima 30Nm, ali kinezi za ove svoje kriju taj podatak vise od nacionalnih tajni.
Obzirom da iz prve i po ruke znaš dosta o baterijama na tim bušilicama odi do tog frenda pa pogledaj u praksi kako ta bušilica radi i da li je to dosta za tvoje potrebe.chuspy wrote:Nego zanima me jos nesto. Za ovo cudo znam da ima 30Nm momenta, a sad me zanima koliko imaju ona jeftina NiCd cuda od 18V (genericka s kojima ne mogu izac na kraj) da dobijem ideju koliko su blizu / daleko s obzirom da je to zadnja koju sam koristio. Znam da makita 12V NiCd ima 30Nm, ali kinezi za ove svoje kriju taj podatak vise od nacionalnih tajni.
Drugi savjet je da probaš u dućanu, ima dosta dućana gdje se to može probati.