Festool AT65 EB/1 Ručna kružna testera

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
MapleMan
Majstor majstora

Festool AT65 EB/1 Ručna kružna testera

Post by MapleMan »

Evo moja prva iskustva sa Festolom ! http://www.youtube.com/user/lastingcent ... 9mlJNnLT5o Posle sam na stiroporu iztestirao rezove Image Image Mirna ruka i pravo seče Ima još jedan video klip ali ću ga kasnije postaviti Å ina nedostaje Ali znam koliko bih lakše išlo sa njom
Dva put zine , a tri put slaže
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nesto ti ovo sporo ide.
Ili ti list nije ostar kako treba, ili jednostavno jos nisi stekao osecaj pa ti guras polako.
Doduse nije jednostavno progurati brzo kad nema nikakve vodjice.
Dok ne nabavis pravu, spakuj sebi jednu od ravne letve (ili parceta spera) i lesonita (cini mi se da je metabo negde poslao crtez kako izgleda).
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Sporo jer konj nije poneo stege A snjom sam baš hteo da zabeležim prvi video prvu seču (mala trema Pred kamerom i neopisivo ushićennje ipak priznajem Tri sunca su mi sinula veruj mi ?! Mislim ovo je bio usput i demo!
Ali vredna je bila bole i dao sam joj po gasu kad sam osetio da jako lako seče na stiroporo po naročito na takvim glatkim površinama kao šper
Last edited by MapleMan on 21 Apr 2011 18:39, edited 1 time in total.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Festool radi ko lud ! moram priznati da bih morao promenuti jedan ležaj ležaj pred fenom na rotoru koji ima teflone protiv masti iz prenosne ! čaure TO JEST JEDAN od 5 ležajeva evo fotki. Image
Poram priznati još da raskalpanje nije bilo lako jer da nisam imo u PDF totalno rasklopljen prikaz nebih imao pojima koliko sigurnosnih štiftova i skidanja ostalog ima u rednom sklopu samog sklapanja istog. Evo dalje elektonika ImageVrlo al vrlo čist stator specifičnog (pljosnatog) oblika i dobro zaštićen ovde je pre toga skinuta maska air washer full zaštita od piljevine i spoljašnje prašine.

E ovo nisam mogao da skinem jer nisam imao radapciger za male ležajeve ali je sve ok ,rotor je prva klasa odrade pletenje na rotoru je strava ,i izolacija je neverovatna oko bakra,kolektori su svi na mestu do jednog ko novi ! Image
Po njima sam skontao da se kao kod boscha na početku dok su novi ! sve četkica zubčasto rasecaju po dužini što je dalo za ocrtavanje da su četkice jako malo radile i original su jako malo istrošene ,vrlo kompresovanog kvaliteta Čaura na glavi Image pa zupčasti prnosni sa dva ležaja sve je ko novo Image
Last edited by MapleMan on 01 May 2011 00:37, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Koliko para, toliko muzike :)
Ovde je to puno para, pa za to mora da sviiiiiraaaa i to dobra banda :)
Ti si srecom prosao jeftino, ali ove slike same govore zasto festo kosta tako otrovno, i zasto radi tako kako radi.
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Ipak crko lezaj.To ni kinezi sebi ne dozvoljavaju.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

branimir wrote:Ipak crko lezaj.To ni kinezi sebi ne dozvoljavaju.
:skratta::skratta::skratta:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Da Dok sam preplovljavao , grede na pola po 13cm na 6,5cm po celoj dužini grede osetio sam taj ležaj.Taj ležaj je ovde ( klikni na sliku obeležio sam strelicom ) Image Ima teflone da mast ne curi prema ventilatoru inače mast ne izlazi sa druge strane Ali manje od milimetar ima hoda U suštini neznam kako nežno da ga izvučem Kućište je aluminijumsko jako znači taj prsten kod pre spiralnog zupčanika od rotora znači sam vrh rotora ulazi u taj prsten to me jb kako da ga izguram Pošto tu sila nesme da radi tipa čekić ! Jedino neka hidraulika ? hmm ! Zadnji manji ležaj kod kolektora je ok Poland SNK marke suv kako i treba da bude kao i svi ostali Iskreno rečeno bio sam na sajtu owners of festol i video sam na sajtu teme problema sa festolom razno raznih Uvek je stvar servisa i održavanja a inače što se tiče mass alata poslao sam brata iz bg tamo i bio je nemaju ništa ,sve je porudžbina ! Peradetlić je bio u pravu treba ih se paziti sve na lepe reči al k... od delova oma !! I da dodamm Bole skup je upravu si, ali vredi svaku paru jbg olakšava posao neverovatno i neverovatno je kolio je precizno sečenje sa njim !
Last edited by MapleMan on 01 May 2011 09:33, edited 1 time in total.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

branimir wrote:Ipak crko lezaj.To ni kinezi sebi ne dozvoljavaju.
Tacno Brane kinezi izdrze najmanje 10 reza, a ovo jedan rez i ode lezaj, i to pazi sekao sper. Dobro sto nije sekao bukvu ili hrast ko zna sto bi bilo
;)

Upsss ispalo da je u pitanju greda.
Last edited by dikar on 01 May 2011 19:26, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Beep, pogresan odgovor :)
Koji jedan rez? Masina je kupljena polovna, i niko ne zna sta je isekla do sada, osim prethodnog vlasnika, a on naravno nece da kaze.
caca
Majstor

Post by caca »

Sto ste tako surovi,pustite coveka nek uziva malo.
Neobracaj paznju na dobacivanja oni su neozbiljni,masina je OK samo napred.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

MapleMan wrote:Image
Pokusavam da shvatim koji je lezaj u pitanju.
Jel to broj 50 sa ovog dijagrama: http://ekat.festool.de/EKAT/jsp/main.js ... BAA08130D2?
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

caca wrote:Sto ste tako surovi,pustite coveka nek uziva malo.
Neobracaj paznju na dobacivanja oni su neozbiljni,masina je OK samo napred.
Caca ne pazis na casu, crko lezaj,

Maple ne brini sad ce profesor da najde koji je lezaj.
Za vadjenje prestena ima poseban radapciger sa obrnutim celustima .
Moze i srafcigerom sa savinutim vrhom pod 90 stepeni, sa laganim cimanjem
verovatno ces ga izvaditi. Ispod srafcigera na kucistu stavi neku kovanicu da se kuciste ne osteti.
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Montazna sema
Image
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ako je klasican kuglicni lezaj sigurno ima neki zeger osigurac,izvadi i zameni pa nastavi da cepas
pripazi ,lezaj u diferecijalu jako tesko riknjava uglavnom odlazi iglicasti(kontra tome)jer se vrti mnogo vecom brzinom i trpi velika opterecenja.uglavnom je HK1212(oznaka)i uglavnom malo "poručka" osovinu sa zupcanikom(na kojoj je kuglicni lezaj) ;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Post Reply