Bosch PSR18 aku odvijač

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
munja
Pred-majstorsko zvanje

Bosch PSR18 aku odvijač

Post by munja »

Pozdrav,

našao sam za 650kn (cca 85-90€) ovaj odvijač, sa NiCd baterijom, naravno novi.
da li to vrijedi te novce, pošto je razlika do modela sa LiIon baterijom velika, a meni nije toliko bitno da se baterija ne prazni sama :)

svaki savjet dobrodošao, hvala
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

vredi u svakom slucaju :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Nije ti zeleni bosch baš nešto. Ovisi koliko upotrebljavaš! Pogledaj u elgradu makitu 12v 1,3ah za 950 kn. Ja bih ti bolje nju preporučio
lepi777
Majstor početnik

Post by lepi777 »

Nije ni ta Makita u cjenovnom razredu Boscha. Uzmi si Boscha, lako se promijene čelije naknadno na više Ah=duži rad. Ako več gledaš nešto od aku šrauberica uzet uzmi si s dvije baterije...
munja
Pred-majstorsko zvanje

Post by munja »

Ma pričam o povremenoj upotrebi, imao sam alpha tools kojeg sam razbio od bijesa
sad imam einhella koji je koliko-toliko ok, ali bi ga rado zamijenio :)
lepi777
Majstor početnik

Post by lepi777 »

onda Bosch...
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

Imam slican model busilice i imam BOSCH GSR 10,8 V-LI. Isto sam povremeni majstor i jako je frustrirajuce kada mi bas nesto treba a ono baterija na zelenom boschu prazna. Ova li ion mi je uvijek na raspolaganju.
Uglavnom moja zelena kada ode u vjecna lovista definitivno ce sljedeca biti li ion jer drzi dugo i brzo se napuni.
Last edited by djuro2 on 19 Mar 2011 23:04, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Mala makita df 30 dwe je ovde bila oko 140E kada se pojavila. Sada bi trebalo da joj je cena nesto niza, i mislim da se jako isplati razlika u ceni.
Imam je vec neko vreme, djagi ju je kupio malo posle mene, i obojica smo vise nego zadovoljni. Savrseno radi sve izuzev bas najtezih zavijanja, kavih je jako malo (tipa 8mm sraf u tvrdo drvo). Veoma je zgodna zbog male tezine i gabarita (dobijes i futrolu za pojas), pa moze stalno da bude pri ruci.
Mali gabariti, mala tezina, baterija koja se ne prazni i traje jako dugo, brz punjac, dve baterije u kompletu, kutija.
Postoji i slican boschov model. Razlika maltene nema, i samo je stvar ukusa koja se kome vise svidja (ja sam za makitu izboksovao nesto nizu cenu, pa sam zato uzeo nju).
Imas i model df 330 dwe, koji ima steznu glavu, ali je zato malo duzi pa ne moze bas svuda da pridje.
djagi
Majstor

Post by djagi »

tako je mbole,prezadovoljan sam,ekstra je
becka75
Pred-majstorsko zvanje

Post by becka75 »

Kako se mala ponasa na iverici,kuhinje,plakari...?Razmisljam da je kupim pa je savet iz prve ruke dobrodosao.
Last edited by becka75 on 21 Mar 2011 12:25, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Savrseno, uglavnom je za to i koristimo obojica.
Dovoljno je mala da bez problema sve vreme mozes da je nosis na pojasu.
Festovu veliku srafilicu potezem sad jako retko, recimo kada srafim elemente za zid (znaci tip 10 veliki sraf 6X80, sa sestougaonom glavom), ili kad treba da nesto uvijem bas uz samu ivicu (posto za festo imam ekscentar dodatak).
becka75
Pred-majstorsko zvanje

Post by becka75 »

To sam hteo da cujem,mada ova stara 6280 jos radi,jedino baterija uvek mora da se puni,sto znaci da je ipak pri kraju.U makitinom servisu su mi trazili 120 e za dve nove baterije a 80 e za osvezene.
ZAAK
Majstor početnik

Post by ZAAK »

ovako odokativna procijena, znam da ju niste tako testirali

koliko bi mogla zavidati 4x50 spax vijaka u ivericu ali samo da se busi prva ploca, druga se "rastura" bez busenja ;)
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Ja sam prezadovoljan s malom makitom df 30 dwe, ne umara ruku i za montaže na terenu je fantastična a ni u radionici nije ništa lošija. Ja inače za boschov plavi alat namam niti jednu riječ hvale jer sam prvi komplet alata kupio i jako se razočarao tako da sam ga s vremenom mijenjao makitom i festoolom i mislim da je makita puno bolja od boscha makar je kod nas u hr. 20 tak % skuplja, a zeleni bosch je vjerovatno u razini einhela.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

ZAAK wrote:ovako odokativna procijena, znam da ju niste tako testirali
koliko bi mogla zavidati 4x50 spax vijaka u ivericu ali samo da se busi prva ploca, druga se "rastura" bez busenja ;)
To stvarno ne znam. Ali recimo ovako.
Srafio sam sa burazerom neke police (5 korpusa) i one su vezivane malim konfirmatima. Iako je bilo ozbiljno hladno (januar, radjeno u garazi koja nije grejana), sa jednom baterijom je sve zasrafila.
Bilo je i poslova gde je intenzivno koriscena, na primer postavljanje kanalica za racunarsku mrezu. Srafljeno je direktno u ivericu, srafovima 4X20 i to bas serija (sraf na svakih 30cm, pa onda razvuces hodnikom od 20-tak metara), takodje hladno (decembar 2008, tad sam je i kupio), i uvek je baterija izdrzavala duze nego sto je trebalo da se ona druga napuni (nemoj me pitati koliko je to bilo komada, ipak sam ja malo u godinama, izlapelo se :))
Post Reply