mbole wrote:Pilana ili Pirrana?
Pirrana je dosta poznata firma, godinama je radial dodatke za B&D. Ako je Pilana zapitao bi se da nije neki Kinez napravio PanOasonic, ili PionIer.
Jok bre, ako se zovu Pilana, onda se verovatno ne foliraju, evo imaju lep
sajt... te testere meni ozbiljno izgledaju (ja nisam stolar, sto i u potpisu imam napisato, te ovo shvati sa rezervom, samo moje licno i laicko misljenje!), imaju cak i mesingane cilindrice na svim stranama "sveta"... na testeri... to nigde nisam video... zatim procepe protiv vibracija... verovatno laserom secene posto su jako uski prorezi ... oko 2-3 deseta dela milimetra... eto.. nismo tu hteli testeru da kupimo, jerbo nam je bila malko skupa.. ko ceo ger cirkular, a eto... mislili smo da je bolje dati pare za Bosch ili DeWalt
Evo ... nadjoh... ovako sam nesto video...
http://www.pilana.com/en/tct-saw-blades ... d-plastics
Oni kruzici na cetir' strane su mesingani valjcici!!! Ili tako neki metal... zuto-crven
mbole wrote:Made FOR Gremany, me ne cudi na ruskim alatima. Decenijama smo i mi imali slican fazon, samo ga nismo bas tako javno objavljivali. Mozda je postojala naznaka "for export".
Inace ruski alati uopste ne moraju da budu losi. Nevolja je sto su nam slabo poznati, i sto je kod njih decenijama postojala stravicna razlika izmedju profi alata i onog za siroku primenu, ali Rusi rade i vrhunske alate (u krajnjoj liniji nije bilo moguce praviti interkontinentalne balisticke projektile stapom i kanapom

)
Primera radi, drugar ima njihovu ubodnu testeru, koja je pre 30-tak godina kupljena u tadasnjem Istocnom Berlinu, i bila njihov profi alat (sad dal je bas kupljena, il se "izgubila" na gradilistu, njegov tata nikad nije hteo da prizna

). Testera je i dan danas u savrsenom stanju, iako je "boga isekla" do sad.
He... nemam ja problem sa ruskim alatima... recimo imam negde rucnu elektricnu ekscentar hoblericu... staru... malu... parket(!?) smo sa njom "hoblali" (Bez komentara, ako moze? Hvala!

).. jako je tiha... izuzetno mekana za rad, iako trese ko luda... radi se sa dve ruke... slicno ruteru... "legnes" na nju i udri... eno.... jos radi...
Ovako, pogledao sam sve sto su imali na buvljaku u prvih pet redova... kad su krenuli ozbiljnije sa krpicama... odustao sam dalje...
Sad sam probao ger, sa novom testerom... lepo to radi... bas kao sto si rekao za negativan "hook" na testeri... probao sam medijapan i sperplocu... sece koliko ja hocu, ako treba i "penzionerski", i NEMA "RVANJA" sa cirkularom!!! Imam odlican osecaj sta radim testerom...
E sad ako ovu testeru istupim... ili nadjem da mi vise pashe pozitivan ugao... nasao sam adrese firmi koje imaju tezge na buvljaku.. te cu tu sledecu testeru kupiti preko racuna... a ne ovako ... za deficitaran kesh...

... tako da cu mozda i Bosch da probam... jednom... nekad... ljudski je nadati se...
Za sada je bitno da sam spremio ger
Hvala Bole, nasao sam upravo ono sto (sam zamislio da) mi treba...
pozdrav
bogi
p.s. DWT je izgleda kazahstanska firma... ma sta to znacilo. Ruteri im lice na snaznije Einhell-e (BOF 1500), na prvi pogled, mislim, spoljni izgled... samo su zeleni... ko ce im uci u trag...
p.p.s. imaju jos jedan
sajt, na nasem jeziku.