Metabo i/ili Bosch u wobyhausu

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
metabo
Ultra majstor

Metabo i/ili Bosch u wobyhausu

Post by metabo »

Ko zna (možda Singer ;) ) šta se to događa sa Metabom u Wobiju. Vidim, Bosch se najavljuje na sva zvona, a Metaba nigde nema. Da li to znači da ga više ne distribuiraju i da su se preorijentisali na Bosch?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

evo kad si me prozvao :),po prici moje kume vec duze vremena metabo se jako lose prodaje(slabo)i"metabo"ce verovatno ukinuti licencu za srbiju,tako da ce za sada jedino hrvatska biti zastupnik za isti,a sto se wobija tice metabovih sitnih(potrosnih)proizvoda nemogu nasmagati ali masine jakkoo slabo idu.
Metabo,ako te zanima vise informacija pitaj dobices odgovore iz "prve"ruke od gazdarice.
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

I kod nas su ceste promjene masina sa kojim rade odredjeni prodavci "zastupnici", ali uglavnom se 3 firme mijenjaju za BOSH Metebo i Makitu, dok je jedino DeWALT stalno na istom mjestu!!! Hilti odavno nema kod nas u prodaji! Kolika je kod vas razlika u cijeni izmedju DeWALT-a i Metabo-a!?
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Klasična priča. Ljudi nemaju pare da bi masovnije kupovali kvalitetniji alat. Njega uzimaju samo profesionalci (i ludi amateri), a oni su navikli na Bosch i Makitu. Za DeWalt su ljudi odavno čuli u ovim krajevima i bije ga dobar glas. Metabo gubi trku zbog slabog marketinga i nikakvih prezentacija, a ne zbog lošeg kvaliteta alata (kritike za kumu). Odavno proizvodi ne prodaju sami sebe. Å teta :(

Å ta se dešava sa Metabo servisom i rezervnim delovima kad istekne trogodišnja garancija?
Kolika je kod vas razlika u cijeni izmedju DeWALT-a i Metabo-a!?
Tu su negde, ali koliko vidim ubrzo će se Metabo prodavati u Roda hipermarketima po akcijskim cenama ;)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Kod nas, ne znam zbog cega, je DeWALT duplo skuplji!
Meni je Metabo isti sto se kvaliteta tice ali im je isto servis lose organizovan, vjerovatno zbog stalnog mijenjanja zastupnika!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

metabo wrote:Å ta se dešava sa Metabo servisom i rezervnim delovima
metabo,servis ce raditi i dalje
Last edited by singer on 13 Feb 2010 12:59, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Å ta se dešava sa Metabo servisom i rezervnim delovima kad istekne trogodišnja garancija?
Da li to Metabo ima trogodisnju garanciju?
Ja sam juce pazario jos jednu zavijacicu od Bosh-a,glavna prevaga je garancija od 3godine.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Dule wrote:
Da li to Metabo ima trogodisnju garanciju?
Ja sam juce pazario jos jednu zavijacicu od Bosh-a,glavna prevaga je garancija od 3godine.
Da si ti meni živ i zdrav :) Odavno, ali mora da se prijavi proizvod na njihovom sajtu, kao i Bosch.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Po nekom mom misljanju, glavni problem (i glavna zamerka Woby-ju) sa Metabom je katastrofalna promocija. Cuj katastrofalna, nikakva!
Slazem se ja da se pare zaradjuju na Womax-u, Gude-u, bese ima jos neka ding-dong marka. Ali mogu se zaradjivati lepi novci i na kvalitetnom/skupm alatu, samo ne tako sto ga jednostavno stavis na raf u radnju. Nije Bosch toliko rasprostranjen zbog veceg kvaliteta vec sto za njega cujes na svakom koraku.
Steta, lep je to alat.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Po nekom mom misljanju, glavni problem (i glavna zamerka Woby-ju) sa Metabom je katastrofalna promocija
Upravo tako. Ja NIGDE nisam video bilo kakvu reklamnu Metabo kampanju. A muvam se po takvim mestima. Plašim se samo da u tim velikim prodajnim objektima ne naprave grešku kao Merkur sa Boschom: da čuvaju robu od kupaca. Eksponati su samo za gledanje! Slučajno da neko nije dirnuo glodalo ili burgiju! Ako želiš nešto da kupiš, zovi baticu (koga nigde nema) da otključa raf u staklenoj vitrini, iseče vezicu i pošalje te na kasu, a tek kad sve platiš možeš i da pipneš ono što si kupio :) . Više se čuva glodalo od 2000 dinara nego Paja Jovanović ili Uroš Predić u Narodnom muzeju.

Slažem se ja da lopova i krađe ima, ali brate daj malo stručnije prodavce i finiji način zaštite od krađe.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

slazem se da je kampanja(reklamna)za metabo losa(nikakva)ali zato sto(kako gazdarica wobija)kaze "mi zivimo od womaksa(kao firma)a metabo drzimo samo da imamo i profi alat!!!!
znaci momci sve vam je jasno.:)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

E pa... za to sto su ga "samo drzali" vise ga nece ni drzati :)
Ebi ga, trziste se stvara, to nikako da naucimo.
Prodavala je moja firma svojevremeno tone NCP memorija (isto sto i Womaks), ali smo stalno "gurali" Kingston. Trajalo je, al su na kraju ljudi poceli da ga kupuju. Jeste, i dalje je glavna zarada bila na NCP-u, al ni ona na Kingstonu uopste vise nije bila zanemarljiva.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

ali zato sto(kako gazdarica wobija)kaze "mi zivimo od womaksa(kao firma)a metabo drzimo samo da imamo i profi alat!!!!
Metabo u Wobyiju je postojao pre Womaxa. Tada su imali nws klešta (gde su sad?) i još svašta nešto dobro. Einhell (za njim ne kukam) su izbacivali jer su planirali masovnije da rade sa Metabo alatima. Dakle, orijentacija im je bila bolji, a ne gori alat. Kriza će proći, a sa njom i mušterije za dobar alat :)
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

da ti docaram:woby je otkupio licencu od einhella za proizvodnju alata i u kini mu prave alat(womax-njegova robna marka)dok putuje brodom oni ga sklapaju i tako ovde stize.
cena u odnosu kina-woby je 1,5$-10eu,tako da je sve jasno, a sto se tice metaba gazdin odgovor je:profi majstori znaju sta je metabo i tu nema kompromisa,mi prodamo jednu aku-busilicu(metabo)a 150womaxa,sta vise reci!!!(mnogo je veci broj onih koji kupuju alat za hoby(cisto da ima da ne pozajmljuje od komsije,za ponekad da nesto odradi)nego mi sto zivimo od tog posla.:)
pozdrav!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Samo jednu "sitnicu": vise nece prodati ni tu jednu aku busilicu :)
Pare od njene prodaje ce otici nekome drugom umesto njemu.
Locked