Ovako, stigao sam da se pozabavim keksaricom napokon...
Utisci:
1. skoro sve crvene "crte" koje je proizvodjac obelezio su pogresne... ne puno, ali dovoljno. Referentna mi je bila crta "sredina" bliza osovini glodala, ona naspramna koja treba da nam pokaze "prav ugao" je otisla u levo za par milimetara. Leva i desna crta za polozaj sredine glodala u odnosu na materijal su bile izvitoperene, jedna je otisla milimetar gore a druga milimetar dole... iskreno.. nisam do sada radio sa keksaricom, i ne znam koliko su ove crte uopste ljudima bitne... ali ako ih je vec neko nacrtao... trebale bi barem da budu tacne.
2. Polozaj kanala za keks od gornje povrsine kada se izreze varira otprilike 0.3mm, i to najvise zavisi od polozaja ruke onoga koji radi.... posto donja "kolica" po kojima motor "brusilice" sheta napred-nazad, imaju otprilike toliki zazor (gore-dole).
3. Sirina kanala je oko 4.5mm tako da odstupanja pod tackom 2. mogu da ne budu znacajna posto je kanal shiri od keksa za 0.5mm (u ovo nisam siguran .. samo nagadjam.
4. Pokusao sam da keksam shper plocu... i primetih da se materijal "pali"... pitanje je da li se shper ploca uopste keksa? Trenutno imam neki materijal koji bi brze sklopio keksanjem nego srafovima (manje obelezavanja i manje busenja, nema upustanja za srafove).. Sa medijapanom je bilo sve ok.
5. Ceoni mehanizam za uglove i ostalo, se moze setati na svakom srafu (kojima se steze za osnovu) malo gore i malo dole.. pa se tako moze stegnuti... time se moze izbeci da kanal za keks ne bude paralelan sa gornjom ivicom.. odnosno.. prilikom sklapanja treba paziti na to.
Takodje, skidanjem tog prednjeg mehanizma, skala za polozaj kanala sa keks u odnosu na gornju povrsinu ploce moze vise da ne vazi.. tako da i tu treba biti oprezan...
6. Generalni savet od mene, kao pocetnika, je, keksati sa Einhelom oba komada koji se spajaju iz jednog istog pokusaja.. bez promene i ispustanja iz ruku i gasenja masine, tako se moze bolje postici ca je kanal u istoj visini na oba komada... (bez obzira na to sto smo izabrali da se apsolutna greska "potire".... i u tom slucaju mozemo napraviti gresku zbog zazora u "kolicima" po kojima ide motor napred-nazad, a kada nesto izadje van ili se uvuce unutra za 0.3mm to se i vidi i oseca pod prstima, tako da se mora obradjivati pogotovo ako se lakira direktno... i ako to moze da se izbegne... meni je to super!

)
pozdrav
bogi