B&D katastrofa

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
Damir 66
Majstor

B&D katastrofa

Post by Damir 66 »

Prošli tjedan sam odlučio kupiti novu glodalicu i izbor je pao na B&DXTW1500EKA.Kupio sam ju sa 20% popusta jer je bila demo primjerak.Radila je na jednom sajmu kao pokazni alat.Cijena je bila 780kn odnosno oko 110 eura.Serviser ju isprobao i radila je bez greške.Dođem kući i počnem ju isprobavati.Kad tamo, osjetim da se klacka na vodilicama jedno 3-4mm.Å to nije problem kada je zakočena ali je kada sa njom bušite rupe, na primjer u iverici za pantove.Isti dan ju odnesem nazad u trgovinu G-M&M predstavništvo za Hrvatsku.Dobijem nazad novac bez problema.A sad ono što me šokiralo:njihov demonstrator i serviser kažu da je to "NORMALNO".Svaki komentar je suvišan!Moj otac je imao njihovu bušilicu 15g., ja imam isto njihovu bušilicu crnu BD250 710W koja još uvijek radi bez greške mada ju nisam štedio.Nisam vjerovao onima koji su rekli da B&D više nije ono što je bio ali sam sad uvjerio.Isprobao sam i jedan drugi njihov model i ista priča.Nikad više B&D.Odlučio sam kupiti plavi Bosch GOF 1300 CE, što će me koštati sa popustom za gotovinu oko 340 eura.Oprostite na ovom podužem tekstu, ali nisam mogao izdržati a da se ne javim i iznesem ovu priču.Možda netko od vas ima sličnu priču.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Bleker ima i drugih nedostataka nisi jedini.Ili plavi Bos ili Makita imam strasno dobro iskustvo sa glodalicama i kod nas u seriji se najbolje pokazala Makita.Imaju svi te prezentacije po radnjama pa vidis sta bolje lezi u ruci.
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Ja sam uzeo baš taj Bosch i prezadovoljan sam! Naravoučenije " Uzimaj samo profi alat ".
Post Reply