makita kekserica

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Dean
Majstor početnik

makita kekserica

Post by Dean »

evo da se pohvalim, pazario danas, dugo sam se premišljao dali da predjem sa konfirmata na kekse...i eto nakon dosta vremena ipak sam se odlučio za keksanje...nadam se da neču požaliti :rolleyes:

makita 3901, made in japan, 15% popusta na gotovinu...u igri je još bio i dewalt kojeg je u mom selu skoro nemoguce dobiti ili plavi BOSH, na kraju ipak "signorita MAKITA"...

sad se idem malo poigrati s njom da uhvatim ruku :-)
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

makita 3901, made in japan, 15% popusta na gotovinu...
Je:
Dean
Majstor početnik

Post by Dean »

Je: 2450 kunica
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

Dean wrote:Je: 2450 kunica
Meni je zanimljivo koliko te masine puno kostaju. Ruku na srce masina nije jeftina i njena trzisna cijena je cca. 3000 KN. Za tu cifru se mogu kupiti puno kompliciraniji strojevi. Gledao i ja tu keksericu ali odustao od nje :)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

1kuna=evra?

Koliko gog da kosta ja sam se razocarao u MAKITU u svakom pogledu. Ne znam dali je fals ili su se oni iskvarili, ali masine koje sam kupio u njihovim zvanicnim prodavnicama nisu za profesionalnu (svakodnevnu) upotrebu!
Trenutno smatram da je METABO najkvalitetniji u klasi s obzirom da je i DeWalt presao na Kinesku varijantu!
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Sasa wrote:1kuna=evra?
Točnije 1€=7,20kn barem mislim da je trenutno taj tečaj.
Å ta se tiče kekserice kolegi Deanu želim svaku sreću i uživanje u alatu.
Pak šta se tiče ovoga kvalitete o tome se raspravljalo jako puno i to je po meni sve stvar ukusa i navike.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Dean
Majstor početnik

Post by Dean »

ja sam do sada sa MAKITOM zadovoljan, (plus je dučan di sam je kupio najpouzdaniji) vidit čemo kako če se pokazati kekserica...da je skupa bogami je, ni ja ne razumijem zašto je taj alat toliko skup...ali nisam htio na jeftiniju varijantu (einheli i slične mašine) baš iz razloga što mislim (nadam se) da ču sa keksericom iči korak naprijed u kvaliteti (vizuelnoj možda i više nego efektivnoj) izrade (počeli su mi smetati komfirmati)... znači treba mi nadasve precizna mašina a dosadašnja iskustva sa tim jeftinim alatima su da baš i nisu najpreciznija (hrpu sam ih kupio) - i da se uglavnom ispostavi da nisu za finije radove... barem sam se ja na svojoj koži uvjerio da najjeftinije nije baš uvijek i najpovoljnije :-)...kako bilo mašina je u radioni, isprobao sam je malo i čini mi se da če biti sve u redu ...jedino moram još malo investirati u još stega ili onih kaiševa za natezanje...i odmah jedno pitanje...kod sklapanja korpusa za kuhinje ide ljepilo samo u utore ili po cjeloj ivici...i dali ima neko posebno ljepilo koje se preporuča ili je svejedno ?...
Last edited by Dean on 08 Aug 2009 18:47, edited 1 time in total.
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

Nova serija Makite sa svojim Hitachi (citaj gadnim dizajnom) nepobira bas simpatije kupaca to se zadnjih godinu dana vidi.
I ja mislim da je kekserica skupa ali ajd sad kad si skupio i kupio udri.
Da se ne ponavljam , moj stav o kineskoj kooperaciji je poznat .Po pitanju keksa i nema se neki veci izbor, relativno redji tip masina.
Pozz.
stevan1846
Precizni šegrt

Post by stevan1846 »

Mislim da ces biti zadovoljan sa Makitom.Bilo bi dobro da napravis vertikalno pomagalo (oslonc za plocasti materijal) sa stegama. Moze takodje vodilica i granicnik za serijsko urezivanje "biskvita" u ramove.Vazno je i da je prikljucis na usisivac.
Ko kaze da je skupa neka pogleda cene za "Lamello".Po mom misljenju, Makita jos uvek ima dobar odnos Cena -Kvalitet.Napominjem da nemam nikakvog interesa da hvalim Makitu, osim licnog iskustva.
Koliko ja znam samo se stavlja lepilo u zljeb(utor).Ukoliko se ide na testiranje, nemoguce je iscupati "biskvit" cak iako se ide na najobicniji "Drvofix" a ne "Gorilla glue".Lepak po kontaktnoj povrsini po meni ne znaci mnogo. Ovo vazi za spajanje plocastih materijala za kuhinje,jedna ivica i jedna povrsina.Ukoliko probas da razdvojis sastav na silu a svuda si naneo lepak, povrsina materijala oko "biskvita" ce puci ali ne i on a lepak na ivicama nece imati nikakvog znacaja.
Naravno ukoliko se spajaju deblji materijali (ivica na ivicu) pogotovu "solid" lepljenje kontaktnih povrsina itekako ima efekta.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ako lepis univer, nema nikakvog smisla mazati bilo sta osim samog zleba i keksa. Lepak ne moze da uhvati za melaminsku foliju.
Ako lepis dasku, onda je vec sasvim druga prica, tada lepljeni spoj izmedju dve daske ima mnogo vecu povrsinu nego keksic, i keksic tu ustvari vise sluzi kao "vodilica" to jest da dve daske ne "pobegnu".
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

Lamelo je swiss prica a oni su ko satovi precenjeno skupi bez obzira na sta nude prodaju mu... za bubrege.Makita zbilja ima dobar odnos cena, mada mi je zelja da probam da radim sa Lamelom.
Dean
Majstor početnik

Post by Dean »

stevan1846 wrote:.Bilo bi dobro da napravis vertikalno pomagalo (oslonc za plocasti materijal) sa stegama. Moze takodje vodilica i granicnik za serijsko urezivanje "biskvita" u ramove.
hvala vam svima, postoji li možda neka slika ovog pomagala - malo sam googlao ali nisam našao baš tako nekakvo pomagalo ?

što se tiće ljepila tako sam i mislio ali bolje pitati nego ;)...
Dean
Majstor početnik

Post by Dean »

šteta što je po defaultu namijenjena za daske od 19 mm...tako da kad vučem po bazi ne ulaze keksi po sredini iverala...postoji li kakav način za to srediti? ili tu nema pomoći...
Last edited by Dean on 10 Aug 2009 21:37, edited 1 time in total.
blum
Samostalni majstor

Post by blum »

nema potrebe da se time zamaraš..da ti keks bude baš na sredini..
stavi da ide na 9 mm..i pazi kako ćeš okretati stroj..
možda bi bilo najbolje da pogledaš koji video..bit će ti jasnije...
ovaj...a ima ih još..
http://www.lamello.com/en/downloads/app ... -wood.html

http://www.lamello.com/en/downloads/app ... nt-20.html
Last edited by blum on 10 Aug 2009 22:05, edited 1 time in total.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Dean wrote:šteta što je po defaultu namijenjena za daske od 19 mm...tako da kad vučem po bazi ne ulaze keksi po sredini iverala...postoji li kakav način za to srediti? ili tu nema pomoći...
Bitno je da ti rastojanje od ivice utora za keks do gornje/donje površine koju spajaš ne bude manje od 5 mm. Kao što reče blum, uopšte nije bitno da bude utor na sredini obratka. Ionako se ne vidi :) kad se elementi spoje i zalepe.
Post Reply