Naleteh na ovo u jednom videu.
Evo kako se pravi jednostavan sto za glodalicu
Covek inace poseduje gomilu industrijskih alata (al ozbiljno industrijskih ukljucujuci i recimo diht od 2.5 tone).
A ovde... obicno bure i komad MDF-a. Obratite paznju da je sa strane prosekao otvor na buretu kako bi mogao da pridje glodalici.
Ne mogu, posto je kod mene na disku, nije skidano sa neta.
Ne znam odakle je skinut original (mozda je i kupljen). Rec je o jednom od Taunton-ovih videa.
Tacan naziv je: Taunton - Build A Shaker Table
El to makitu okacio Zna covek sta su industrijske masine (malo zezanje sad ozbiljno ) uglavnom nije bitno staje , ovo mi odnekud poznato inace covek lepo ugodio i to zavrsava fino poso,
Å ta mislite o ovom stolu? Meni izgleda solidno. Kod nas je cena oko 17000 RSD.
Ovako razvučen je oko 1m. Å irina i visina su 36cm. "Sredina" je oko 60 cm i od Al liva. Interesantan je i sistem za kačenje glodalice; pomoću 4 stegice. Meni deluje sasvim OK. Jedino je cena malo diskutabilna
Na firungu ima pločasti dodatak za ravnanje ivica koji ima mm skalu.
A cijena i jest malo diskutabilna a i po meni bi za te para trebao da ima i duže noge da bude kao samostalni veliki stol.Ovo da ide na radni stol mi se baš i nesviđa ali to je moja procijena.Inače pogledao sam one pdf-ove i neizgleda loše ima nekih riješenja koja mi se jako sviđaju.
Mozda mi je promaklo, pa da pitam... gde to ima da se kupi?
U dabsu prodaju Wolfcraftov program. Porucis i to stigne za par dana. Jedino sti se kupuje mačka u džaku, ako nemaš gde da se raspitaš.
a i po meni bi za te para trebao da ima i duže noge da bude kao samostalni veliki stol.
Slažem se. Ali ta pleharija se lako da napraviti od drveta/MDF-a. Suština je Al centralni deo i vrli upotrebljivi priključci. Dobija se i ona sigurnosna sklopka, koja i nije baš jeftina. Mislim da se i vešanje glodalice može pojednostaviti bušenjem rupa kroz noseću ploču, koja je odvojena i može da se vadi.
Koliko vidim ima i druga varijanta kacenja (onaj drugi pdf) gde se kaci srafovima za plocu.
Sta znam, malkice mi preskupo deluje. Da je cena negde na pola, bila bi OK kupovina.
mbole wrote:Koliko vidim ima i druga varijanta kacenja (onaj drugi pdf) gde se kaci srafovima za plocu.
Sta znam, malkice mi preskupo deluje. Da je cena negde na pola, bila bi OK kupovina.
... ali je to starija verzija. Koliko shvatam, ona je važila do 2004.
Ovako razvučen je oko 1m. Å irina i visina su 36cm. "Sredina" je oko 60 cm i od Al liva. Interesantan je i sistem za kačenje glodalice; pomoću 4 stegice. Meni deluje sasvim OK. Jedino je cena malo diskutabilna
Na firungu ima pločasti dodatak za ravnanje ivica koji ima mm skalu.
Ja mislim da je taj sto igracka. Zasto? Radna povrsina mu je mala, pravljen je od pleha / alumunijuma (kako koja kineska firma radi) i kada treba da se nesto sece, to se sve pomera i radi. Po meni bi bilo elegantnije, i mnogo jeftinije napraviti jednu kutiju od nekog spera, sa gornjom plocom dimenzija koje odgovaraju poslu koji ce se raditi (60x90cm) na sredini se probusi rupa kroz koju ide glodalo, kao i 4 rupe za 4 srafa da bi se glodalica nakacila na gornju povrsinu i to je to. Gotova glodalica. Ograda se radi od nekog tvrdjeg drveta koji se lepo obradi da bide prav. i steze se sa obicnim C stegama. Vrlo jednostavno i funkcionalno i ono sto je najvaznije nije skupo. Znam da ovo mnogima izgleda privlacno jer je lepo slikano, ali kad krene da se koristi, onda se vidi da je slika samo slika, a relanost nesto sasvim drugo. Zaboravih napomenuti da se gornja ploca pricrsti za kutiju uz pomoc klavir sarki, kako bi se ona podizala, i jednostavno menjali alati na glodalici.
Malo maste, i sve se moze resiti. Naravno, tu je i neizbezni dobri duh Google.