Probni centri ili ti Demo centri alata

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
Marko Enter
Majstor majstora

Probni centri ili ti Demo centri alata

Post by Marko Enter »

Dali kod nas u zemlji srbiji postoji negde da ima da se alat proba ??? npr vidis novu keksericu festool i mozes da probas da radis sa njom, ili bilo kojim raznim alatom (znaci proba alata ) ja to nisam jos nigde vido kod nas, a to je mnogo dobra stvar jer tako bi mislim i ljudi vise kupovali alat, jer kad ti uzmes i probas i da ga samo gledas nije ista stvar jel da ??

pozdrav
Marko
Bez znanja nema zanata :)
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Ovde i na Sajmu automobila zaključavaju kabine i prtljažni prostor da "ne bi čačkao" :)
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Kod nas imaju neki demo timovi oliti demo vozilo sa alatom i to sam vidio od BOSCH-a.A na poljoprivrednom sajmu u Gudovcu sam vidio od Makite i nešto si mogao probati a nešto ne ali si mogao opipati skoro svaki alat koji oni imaju,a za trgovačke centre nisam nigdje vidio da je to moguće.
Čovijek sniva a Bog realizira!
NEX
Majstor

Post by NEX »

Ideja ti je odlicna,ali u zemlji Srbiji slabo nesto.
Meni u radionicu su dolazili iz wurt a i donosili busilice i aku e na probu,naravno dok sedimo i pricamo o tome a to znaci oko 34 min.Pa i to je nesto,za to vreme ako cena odgovara mozes da osetis kako ti lezi u ruci i malo da je nalozis na neki tvrdji materijal i vidis da li je za tebe.
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Prakticno se u zemlji Srbiji mora alat prvo kupiti pa probati koliko se god zeli...

Za Würth sam cuo da dolaze do radionica i da ne cekaju da im neko predje prag... ako pri tom nose i nesto alata da moze da se proba... super!

Prijatno (moje licno) iskustvo sto se tice probanja pre kupovine, nije vezano za stolariju, nego za automobile... gde recimo KIA to omogucuje ne samo "na papiru" i u "reklamne svrhe", nego je to realna usluga koji se moze dogovoriti, i izvesti uz prisustvo sluzbenika iz KIA-e.

Konkretno ja svoje proizvode nosim da se probaju, bez obaveze kupovine, bilo gde na teritoriji Srbije, ako musterija to trazi... probati se moze dok smo tamo. Nekada smo proizvode i ostavljali neko vreme na probu, ali pouceni nekim novijim (neprijatnim) iskustvima... tu praksu vise ne upraznjavamo, barem ako su u pitanju musterije koje ne znamo od ranije.

Znaci... ima primera, ali samo retkih... daleko je to od ustaljene prakse.
Last edited by boggy on 18 Feb 2009 08:32, edited 1 time in total.
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

Proba je majka mara.A ovako covek pod pritiskom i ushicenjem kada nesto novo kupuje uvek propusti nesto.
Savet, ici sa bar jos jednom osobom pa makar i zenskom.Cudo je kako neko totalno neupucen u materiju sa svoje stane moze da da ekstra korisnu primedbu.
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

To u druge zemlje ima , i to se meni svidja, sta je npr tesko odvojiti po jednu alatku i staviti na stranu sa nekim starim obracima, i taj alat da sluzi samo za probu i kad se musteriji svidi ode i uzme nov u kutiji ili koferu

pozdrav
Marko
Bez znanja nema zanata :)
bozama
Majstor

Post by bozama »

KAd sam kupovao ubodnu u Wobyhausu (NS) lik po imenu Zoran je ladno namontirao testericu i demonstrirao mi kako radi ubodna na jednom komadu iverice, znači zinuo sam momentalno, taj dan čak nisam ni kupio ubodnu nego nedelju dana kasnije.
Stvarno pohvalno!
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Nas pozivaju trgovci koji zastupaju makitu pa oni prave prezentacije i onda se moze probati .
Post Reply