Alat iz Lidla - Parkside i ostalo, iskustva

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
sonus70
Samostalni majstor

Post by sonus70 »

Skakala mi skvo po grbači mesec dana da joj okačim neku ventilator i pop...im i odem u lidl i kupim tu njihovu kao 750 vati bušku.Baš da vidim kakva je.
Izbušila je 4 rupe za tipliće od 6mm bez problema u cigli. Da li bi izbušila 400 rupa na dan-ne bih se kladio. Mislim da je ako se ne traži vrhunska preciznost dobra ako joj se da vremena za predah i hlađenje.
I to je rekao bih maximum sa kolim je treba opterećivati, eventualno 8mm vidija za ciglu. Beton nisam niti ću pokušavati sa njom. Malo je smrduckala na varničenje , verovatno za tako malo ni četkice nisu legle na komutator.
Relativno lepo radi kontrola brzine pa će mi koristiti i kao pomoćna šrafilica kad zatreba.
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

Eto, vidiš - završava posao :) . Usrećio si ženu sa par hiljada dinara ( da je bar moja takva :D) .
Last edited by nlazovic on 16 Jan 2019 07:28, edited 1 time in total.
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

yaki wrote:Ebote, opet se uspoređuje ova hoby kategorija alata sa alatom koji košta duplo ili više puta skuplje.
Ma ne radi se o tome da se uporeduje....
Nije mi bio cilj da pametujem vec jednostavno nisam znao da je covek koristio i busilice koje su provereno dobre pa sam hteo da mu skrenem paznju da ne hvali preterano.... no sad je stvar drugacija.
Ostaje mi da pratim temu i prvom prilikom oprobam neki od ovih alata :)
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

Ono što sam ja video od tog Parksidea deluje malo bolje od ovih dosadašnjih Kineza. Nemoj mnogo da očekuješ od njega i poslužiće ti. Meni su se smejali kad vide Einhell pored Festool-a. Einhell možeš i da pozajmiš a'l Festool ne :D
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Da, to sam zaboravio. Parkside alati su kategorija koja moze da se pozajmi. Za to vise nego vrede.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

I ja pozajmljujem Einhella. Makitu ne dam nikom - radije ja odem i odradim šta treba.
yaki
Majstor

Post by yaki »

Ovo je interesantno, deluje kvalitetnije od Einhela za manje pare. Prvi veći komad alata od kada je Linda otvorena.

Image
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Koji deo ove masine deluje kvalitetnije?
yaki
Majstor

Post by yaki »

Pitaj to nekoliko najbržih koji će je ugrabiti u trku 3 sekunde posle otvaranja prodavnice u 8h.
sonus70
Samostalni majstor

Post by sonus70 »

Sve što sam u životu video od Parkside alata imalo je negde jako sitnim slovima "manufactured by einhell". Doduše starije stvari, pre koju godinu. Nisam zagledao ovu bušilicu što sam okd nas kupio.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

yaki wrote:Pitaj to nekoliko najbržih koji će je ugrabiti u trku 3 sekunde posle otvaranja prodavnice u 8h.
Izneo si tvrdnju a meni bi interesantno zato sto ja to nisam primetio. Zato sam pitao sta vidis kao kvalitetnije.
Ako zaista vidis bitnu razliku, ocekujem komentar.
Inace, ovde se narod i za leba gurao ali to nije merilo njegovog kvaliteta
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Danas čekao nešto u transportnoj kompaniji i prošetao do prodavnice. Za 100-130 eura izbor hobi gerova je priličan. Verovatno su cene slične i u Srbiji. Ne vidim razloga trčati po Lindi. Nego uvideh novi Malitin ger 1019. Fino su otišli u stranu kapexa.
http://www.stolarskaradionica.com/forum ... efe2f.jpeg
yaki
Majstor

Post by yaki »

Meni je bila interesantna pre nego što je bila dostupna u Lidlu. Tada sam po običaju pogledao forume i dostupne klipove na yotube. Prema mojim skromnim majstorskim i inžinjerskim znanjima i iskustvima meni se ovo sviđa. Međutim ubrzo sam otišao u drugom pravcu i za nešto više novca kupio stolni cirkular Bosch PTS 10. Pored toga da imam radionicu sigurno bi kupio i ovo jer prema svemu što sam pročitao, meni ovo izgleda kao dobra kupovina.
Ova gore Makita košta ko tri ove, tako da se ponavlja priča o neuporedivosti. Ebote moram da tražim neku lovu od Lidla jer ja ovde ispadoh njihov promoter :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1PiKAj6VjEg[/youtube]
Last edited by yaki on 18 Feb 2019 19:10, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ovakav sam odgovor i ocekivao :tummenupp:
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Ma ja makitu postavio tu čisto zato što me sam model prijatno iznenadio. Ustvari celu seriju 16 zamenili na 19.
Last edited by daleko on 18 Feb 2019 20:23, edited 1 time in total.
Post Reply