Usisivac za piljevinu

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Sto napisa br zdravlje je bitnije od par stotina evra
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Kole nisi prav u vezi trzista . I ovde ima likova kojima je zao da kupe srafilicu I sklapaju busilicom, o usisivacu da ne govorimo. E sad mogo sam I ja tako da radim . Isto ti je i u srbiji....
Gresis ako mislis da nema trzista za dobru zaradu. Al kako da trazis veliku cifru za kuhinju i pojavis se sa kucnim usisivacem. Cist primer firma iz NS. (Da ne pominjem ime). Skupi su, preskupi, imaju posla uvek, kad se vidis alat koji vuku sa sobom da se smrznes . A jedan moj poznanik je propao jer nije ulagao.... pregazilo ga vreme.
To sto govoris da vecina ne cisti za sobom..... neznam 21vek je.
Stvar je prosta ulazes....naplacujes, ulazes..... naplacujes.... I tako uvek stepenicu vise
I meni je na pocetku bilo jako tesko da odvojim za alat. Mora covek bilo gde se nalazio da se muci i da trpi dok ne krene.(ako ima viziju)
A to sto sam za skuplji alat nije hir. Jednostavno skuplji alat je bezbedniji, produktivniji pa tek onda kvalitetniji.
Last edited by daleko on 09 Mar 2018 17:48, edited 1 time in total.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

daleko wrote:Sto napisa br zdravlje je bitnije od par stotina evra
da, ako ga taj usisivac ne spasi...
Pre svega, za sta ti on sluzi, da pocistis pod na kraju posla ili da ga prikljucujes na masine ? Na sta god da ga prikljucis, moras biti svestan da on uvlaci oko 70 lit vazduha u sekundi, dok jedan manji stolarski otprasivac uvlaci 2500-3000 lit/sec. Pa sta ces sa usisivacem kad moras da izduvas zaostalu prasinu sa predmeta koji si obrusio ? Za te radnje se koriste posebni stolovi sa aspiracijom a ne usisivac. Zato mislim da je Kole u pravu, a usisivac je improvizacija i to losa, to je za cistacice.
Last edited by Pezzo on 09 Mar 2018 17:58, edited 1 time in total.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Pezzo u pravu si. Al sta radis na terenu kad radis vrlo slozni enterijer a radionica na par hiljada km od tebe. Zoves cistacicu? Kupis jeftin usisivac pa zaprasis zidove od desetine hiljade evra? Ili dasku na prevoz pa u radionicu? A u radionici slajfericu neko od vas prikljucio na otprasivac? I jos jedno pitanje.... kad bi licno dao dvadesetak hiljada za kuhinju pustio bi majstore da ti dodju bez usisivaca i zaprase npr b&o televizor?
Last edited by daleko on 09 Mar 2018 18:04, edited 1 time in total.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

daleko wrote:Al sta radis na terenu
Na terenu se ne razbacuje svuda, vec ako imas cirkular, onda ga koristis na jednom mestu gde si postavio najlone da zastitis sta treba zastititi.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Bez usisivaca.? Dozvolice ti investitor? Ja na takvog dobrog investitora nisam naiso.ovde se obicno reze van objekta. Ipak usisivac obavezan. Me dozvoljavaju da I’m zagadjujes cvece
Last edited by daleko on 09 Mar 2018 18:10, edited 1 time in total.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Sta ima investitor da odredjuje kako i cime cu ja raditi, nije to njegov problem, dobice ono sto je platio.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

A ako ti ispostavi racun za ciscenje stana? Nisi procitao moj post. Zbog loseg usisivaca naprasio sam nenormalno skupe tapete. Sreca investitor nije bio tu
Last edited by daleko on 09 Mar 2018 18:16, edited 1 time in total.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

daleko wrote:A ako ti ispostavi racun za ciscenje stana?
Nema tu racuna, on je duzan da sve iznese iz prostorije ako je tako potrebno, kao kad ti dodje parketar i nece da ti radi jednu po jednu sobu, nego ti kaze ili sve odjednom da ispraznis ili nista od posla, plus toga on ulazi pre molera. Kako ces ti pogoditi posao i po kojoj ceni je samo na tebi da odlucis. Konce moras drzati u svojim rukama i nametati tok posla, inace ces izgubiti duplo i troduplo vise vremena za istu zaradu. Ako hoce da te zaj... onda i to ima svoju cenu.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Ili radis opremanje hotela. Projekat dobijas na pocetku i dok se zida ti pravis namestaj. Normalno pobegne zidanje bar malo od projekta. Prekrajanja uvek kolko oces. Mislis da ce ti dozvoliti da prasina leti po objektu?
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

nebitno. Valjda cu ja naici na klijenta koji ce sve da iznese van dok montiram kuhinju. Ih kad bi jos odlepio tapete i sklonio luster.....
Last edited by daleko on 09 Mar 2018 18:26, edited 1 time in total.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

I principu na teren bez usisivaca nisam nikad ni probao da se pojavim
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

@daleko, nemoj da mutis vodu u diskusiji, zna se sta se kojim redom radi, moleri dolaze na kraju i stavljaju najlone da ne isprljaju, ali to vec nije tvoj problem. I ne mesaj radove u enterijeru sa namestajem. Znaci, kad dogovaras posao, moras kupcu reci sta i kako da pripremi, kao sto sam vec napisao kako to rade parketari, znaci da se sa njim dogovoris kada ti dolazis, ko dolazi od majstora pre tebe a ko posle. Znaci cvece i tapete mogu da stavljaju posle kad ti zavrsis, mora da postoji neki red. Ja sam vec na forumu i pisao na kakvim enterijerima sam radio, sigurno mnogo skuplje, ali sve to ima svoj redosled poslova.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

U pravu si..... ajd ovako meni ozbiljno fali neko ko ce da organizuje investitore kako kad i sta da se radi. Ako si zainteresovan izvoli nudim saradnju
Last edited by daleko on 09 Mar 2018 18:36, edited 1 time in total.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

To praznjenje stana postoji samo kod nas zato sto smo sirotinjsko trziste. Da vidis kako drugde po svetu majstori spakuju sve iz sobe, sve sto ne mogu da iznesu uvioju, pa odrade pod, ili nesto drugo, pa sve vrate na mesto. Naravno i naplate.

Opet preskacete zdravlje. Koliko ste spremni da ustedite na sebi? Ili jos bolje, koliko vas nosi zastitnu masku, sa odgovartajucim filterom za prasinu dok radi. U kom slucaju cim ukljucim lektriku. Sa rucnim masinama nemam tih problema, prvo sa secivima nema sirtne prasine, a sto se smirglanja tice, da budem iskren, osim jako grube, ne secam se kada sam koristio smriglu.
Post Reply