Gorane, da li znas da za razlicite tipove dece, vaze razliciti tipovi stimulacije. Recimo u skoli dete dobije kecinu - pametno, inteligentno bistro dete, odlikas - na njega pokuda bolje deluje nego pohvala. tipa "jbt, dobio si kecinu...." je bolje nego "pa doooobro sine, svakom se deesi, ti si inace suuuper" i tako to (ono sto zapad fura kao jedinu opciju u komunikaciji). a na trojkasa recimo bolje deluje bas to - ma super si ti, bice trojka-cetvorka, mozda i petak (nikad

) sledeci put"...
Pa sad, samo one komentare koji ti se ne svidjaju formom - eventualno preskocis, i naci ces i na ovaj i na onaj nacin, dakle i "nemojte se uvrediti sto pokusavamo da vam ustedimo pare i nerve, nasim parama, nasim vremenom, nasom dobrotom - vase pare, vase nerve, i vase vreme - ali parksajd je sranje, onako ukratko", a i "ne budi budala - parksajd je sranje - al' ako volis da bacas lovu - slobodno, tvoja je lova, al' inace - sranje je" .
I sad tu primetices da oba nacina imaju jednu zajednicku stvar
Iznad eto lepo objasnih - stubna busilica, prilicno sam siguran, nije moguce njom izbusiti rupu 1.5mm(deklarisan minimum), osim ako burgija nije od hrom-molibdena sa kevlarskim vlaknima (upravo sam je izmislio - samo za tu namenu

) - i opet ne bi bila 1.5, nego verovatno blizu 3. - znaci iz fabrike je spakovana busilica sa krivim vratilom. Sad, neko ima vremena, nerava, i voli da se zeza jer mu je dosadno u zivotu - i onda deset takvih vrati, i verovatno ce nabosti jednu koja je otprilike o.k. -i kad uracunas (radno) vreme ulozeno na vracanje, idi mi-dodji mi - skontas da si za to vreme mogao raditi svoj posao, zaraditi jos malo love, i kupiti busilicu ciji je algoritam: otpakujes - sklopis - stavis burgiju - fiksiras to sto treba da probusis - probusis, a ne: raspakujes - sklopis-stavis burgiju - fiksiras to sto treba da probusis - malo ga ostetis i slomis burgiju - sklopis - vratis - doneses drugu - raspakujes - sklopis .....
Einhel je u proseku bolji od parksajda.
Meni su dva hobija ujedno i profesije, i prilicno sam vrhunski u tome. -NE obavljam te delatnosti jeftinim-hobi alatkama za rad - iako umem vrhunski da odsviram i na jeftinom instrumentu, i da snimim vrhunsku fotografiju bilo kojim fotoaparatom

(hvalite me usta moja

) -ali eto - nekako nikad ne kupim najjeftinije zice, nego one koje su mi se u praksi pokazale najbolje, ni 3rd party objektive recimo - nego eto bas nekako kupim brand-name. Uh, doduse, menjao sam jedan canon nedavno za tamron, cak sam ja doplatio (i naravno - tamron je sranje, nego eto moze malo blize da uostri od kenjona, pa mi je zgodan za ono sto radim - ali inace sranje je - iako im je flagship model. recimo).