Kvalitetnije burgije
- maricaiivica
- Moderator
- maricaiivica
- Moderator
Potpuno si u pravu ali i danasnje generacije moraju naci nacin da zive, makar menjali stolicu svake godine.mbole wrote:Pa tad se jedino i zivelo
Ovo sad je vise zivotarenje
PS
To ce reci da su te stolice/kuhinje/sta god... izdrzale 30 godina. Da vidim neku danasnju
P.S. potvrdio si moju prethodnu tvrdnju

P.S.S. razmisljam kako ce jedan da se nasmeje kada ovo bude procitao

- LepoJeBitiFin
- Majstor majstora
Eh , sto bi voleo da vidim geometriju te burgije za mali konfirmat . ( bar na slici )
A to me podseti na nesto , elem danas za potrebe firme svratim u lokalnu gvozdjaru i nadjem burgiju za drvo ( ima onaj lep vrh i dva pera sa strane ,
spiralna ) za samo 300 din .
Dimenzije su L 400mm F 18mm..................... i nisam smeo da uzmem , jer planiramo da busimo hrastove pragove debljine 300mm , a izgleda da je
( bar po ceni ) slabog kvaliteta .
Sad sam se predomislio , bas cu sutra da je kupim pa sta joj bog da . ( zivo me zanima kako ce se ponasati posle 20 , 40 , 50 rupa )
A to me podseti na nesto , elem danas za potrebe firme svratim u lokalnu gvozdjaru i nadjem burgiju za drvo ( ima onaj lep vrh i dva pera sa strane ,
spiralna ) za samo 300 din .
Dimenzije su L 400mm F 18mm..................... i nisam smeo da uzmem , jer planiramo da busimo hrastove pragove debljine 300mm , a izgleda da je
( bar po ceni ) slabog kvaliteta .
Sad sam se predomislio , bas cu sutra da je kupim pa sta joj bog da . ( zivo me zanima kako ce se ponasati posle 20 , 40 , 50 rupa )
Last edited by LepoJeBitiFin on 13 Sep 2018 21:06, edited 1 time in total.
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
- LepoJeBitiFin
- Majstor majstora
To su zeleznicki pragovi ( mostovski ) pa jos terosani .sasasasa wrote:300 mm? Å ta je to? I čim to bušiš?
A busimo na licu mesta , iz ruke , boshovom ( plavom ) busalicom ili robelom u zavisnosti da li je pristupacna struja ili ne .
Ranije smo se trtili sa obicnim ( za metal ) burgijama , bila je to muka ziva , ide sporo , melje i pali strugotinu a od kako su nam odobrili sredstva
i nabavili auger ( burgije koje same sebe vucu u rupu ) sve je pesma.
Jedina mana je sto su kratke (250mm ) pa ih nastavljamo varenjem , e to je vec neka druga prica u kojoj nam nasi varioci pominju
celu familiju kad dodjemo sa zahtevom da nam tako nesto naprave .
Jbga,kad radis za veliku firmu koja je jedan prilicno inertan sistem ( nabavili sve ove kratke ) moras da se snalazis

mbole . . . ovo na slici je isto kaoi i za veliki konfirmat 5/7/10 samo su dimenzije druge ::neznam::
Last edited by LepoJeBitiFin on 14 Sep 2018 13:16, edited 1 time in total.
- LepoJeBitiFin
- Majstor majstora
Da ne ostanem kratak slika masine sa kojom radimo . . .300 mm? Å ta je to? I čim to bušiš?

a evo kako zgleda burgija varena u domacoj reziji na 2 mesta, da bi dobili na duzini . . .

jbmti , ko izmisli kameru za mobilni koja nema makro mod,pa su detalji mutni . . .
Last edited by LepoJeBitiFin on 17 Sep 2018 14:30, edited 1 time in total.