Alat za pocetak

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Ma da zato je I cena odgovarajuca
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

A i dva milimetra na dihtu je dovoljno. Prvo abrihter I cirkular I onda samo jedan prolaz na dihtu....
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Ma sve se moze samo treba strpljenja malo muke i vremena :)
Evo ja jos uvek radim na kombinirki proizvodaca Signal, stara masina nema obaranja pod uglom nema nekih dodataka koje danasnje kombinirke imaju al ja se ne dam, masina doterana, redovno se odrzava i suska kako valja :)
A ti samo napred, dobro si krenuo i ne odustaj !
Vidim da si iz N. Sada pa ako ikad ista zatreba neka pomoc savet ili slicno slobodno navrati, tu smo skoro pa komsije :D

ps. pisao sam ti vec da citas malo o organizaciji, po meni i prostor kojim raspolazes dovoljno je velik ako se dobro organizujes.
Meni moja radionica od 50m2 uvek bila mala, ove zime uzeo malo se pozabavio organizacijom i evo sad ne znam sta sa slobodnim prostorom :D
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
LepoJeBitiFin
Majstor majstora

Post by LepoJeBitiFin »

daleko wrote:Citam ovo o masinama pa razmisljam kako je prosto kupiti masinu. Nekad se islo kod Otasevica u Cacak a on ti odvali cenu..... I bilo sta da kupis moras prvo makar malo da popravis da bi mogo raditi..... Ih sto danas ne pocinjem sa ovim poslom kad je sve na izvolte
A mashine neke poredjane po placu i prekrivene najlonom a neke je drzao i u zatvorenom .

Svojevremeno smo kod njega birali i kupili visevretenastu tiplericu , nadstonu glodalicu , kantericu , kombinirku sa kolicima ( pa nam je najvise sluzila

kao formatizer ) , uglavnom polovne nashine ali dosta dobre .

nego sta je sa tim chovekom jel ziv , i da li je neko nastavio posao ?

pozZz . . .
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
Rile75
Precizni šegrt

Post by Rile75 »

winston1989 wrote:Samo ako neko može da mi pojasni jačinu motora. Piše s1 2200 watt i s6 3100 watt. Koliko sam razumeo to znači da 3100 watt ima samo ako na 10min pravim prekide od 6min. Jel to tačno?
Slabo se razumem u elektriku ali me zainterresovalo tvoje pitanje i shvatanje parametara S1 i S6 motora. Konsultujuci svemocni Google :), Dodjoh do sledece informacije:
"S1 Continuous duty The motor operates at a continuous load for sufficient time to enable machine to reach thermal equilibrium. " Prosto receno, kod svih 4 motora kombinirke to je po 2200W snage pri punom, konstantnom opterecenju, dakle motor radi i daska ide kroz diht recimo...
"S6 Continuous operation periodic duty Identical duty cycles with a period at load followed by a period at no load. Difference between S1 is that the motor runs at no-load, without actual stopping." Isto kao i S1 sa razlikom da postoje i periodi bez opterecenja motora, dakle masina ukljucena ali ne obavlja operaciju. Taa je kod tvog motora snaga 3100W.
Izvor: http://myelectrical.com/notes/entryid/1 ... uty-rating
http://www.engineeringtoolbox.com/iec-d ... d_739.html
Ako sam lose objasnio ili razumeo slobodno nek me neko ispravi, mogao sam od reci do reci da prevedem sa engleskog ali sam samo sustinu napisao...Dakle, ne moras da odmaras masinu na 10 minuta po 6 minuta da bi imala 3100W....:)
Ništa na silu, samo veći čekić...
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

E ljudi, izvinjavam vam se sto nisam odgovorio vec par dana ali sam bio prezauzet sa organizacijom radionice i kupovinom masine. Danas sam je platio i stize mi najranije u sledecu subotu, najkasnije u ponedeljak 20. februara. Art of Wood, pazario sam masinu u Zemunu od http://www.radmilovic.net/;
Po stoti put vam svima havala.
Rile, super si objasnio, razumeo sam skroz.

Evo vam da vidite kako sam ja zamislio svoju radionicu:
Image

Image

Image

Na brzinu sam sad to iscrtao u sketchup-u, naravno, nesto dodao iz 3d model biblioteke... Nije sve bas 1/1, ali cisto da zamislite kako ce to izgledati
To svio pored aspiratora mi je rezervoar za vodu (iz bunara) tako da se toga ne mogu resiti, a to crveno je vertikalni kompresor koji bih voleo uspem da nadjem u Srbiji, na netu sam pokusavao, ali za sad bez srece... A aspirator ce imati 2 vrece, tako da ce biti malo vreci. I njega sam porucio od coveka od kojeg sam uzeo kombinirku.
Naravno, za neke 2 nedelje slede i stvarne slike, sve cu uslikati :)
Last edited by winston1989 on 11 Feb 2017 22:29, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nemaju bas vertikalni, ali imaju modularne varijante, to ce reci posebno je boca (ima i vertikalnih) a posebno komresor.
http://www.dinagent.com/index.php/cenovnici
Posto su... nemam pojma, al ne boli da pitas.
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Hvala Bole, pozvacu sutra da pitam.
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Dosla glodalica na red da se uzme, pa da ne otvaram novu temu ovde cu... Hocu za pocetak jednu manju da uzmem dok ne sazrem za one vece, pa mi se ovo cini ok:
http://www.makita.rs/tool/21982/RT0700CX2J.html

Sta mislite?
Ako ne valja, slobodno posaljite vase predloge.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Ta ti sigurno nije potrebna
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

to je igracka od glodalice, djabe bacene pare_?
smirglaj nikad dosta
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

za pocetak uzmi rp 1110. taj sto si gledao je uglavnom za kant take.... I za to je odlican
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

rp 1100c je oko 490e koliko sam uspeo da proverim na netu, nema je na kp, samo na eponuda, sledece sto sam nasao:

Bosch GOF 900 CE oko 290e
Bosch GOF 1600 CE oko 410e.

Makita mi je malo preskupa, kako vam se ove dve cine?
Po savetu, preskocicu onu sto sam prvo pitao, iako mi se dopala sto je mala, jednorucna, a dolazi sa dvorucnim nastavkom...
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Ta mala jednoručna Makita odlična je tek kao druga glodalica. GOF 1600, čini se, ima sve što ti treba.
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

BILJEŽNIK wrote:Ta mala jednoručna Makita odlična je tek kao druga glodalica. GOF 1600, čini se, ima sve što ti treba.
Najverovatnije cu tu Bosch uzeti, jer mi se cini najpovoljnije
Post Reply