Savet za brusilicu
A dobro majku mu jel se niko nije prizapitao da se prvo pokusa naci novo nesto tako u servisima pa novo eventualno redukovati.
Dok mi provalimo proces proizvodnje strunuce izolacija na motoru...
Sto ce reci da si malo prizastedimo vreme.
A sto se tice odnosa vitrina radionica, toj kod mene nej da mogne.
Ima da bidne za vitrinu ali sad kada se napravi mora da ispuni vise uslova...
tacka1
stav1
Dato resenje mora da bude demontazno (ko fabricko), tipa ciscenje prasine i pokazivanje konstrukcionog resenja curama koje su se rodile posle '90 :buga:
stav2
Valjalo bi da potraje bar 20-tak godina (predhodno trajalo 30) tako da sam ipak smanjio radnu sposobnost.
stav3
Takodje bi valjalo da ne kosta vise od cene masine koja se moze kupiti po oglasima, ebay-u itd.
Jerbo stvari postaju grotesne.
stav4
@mbole
Nsi specificirao koliko piva za dusevnu patnju trazis.
O parama cemo pricati posle popijene bar gajbe (tu ti ne dam da palis vise strug
)
stav5
Nije hitno, racunam da ce do juce biti gotovo.
Tacka2
Niko mi nista ne rece za neku mascinu za mehanizme, nije valjda da stavljate Galax pa to cuvate kao vece dostignuce u zadnje vreme.
Tacka3
Ne prodajemo ja i mbole patent.
Iskljucivo za internu upotrebu po MIL standardu
Slobo tebe zovemo na demonstraciju i vesalicu...a za pivo ces morati sam da se isprsis...ja cu doneti pvc case i salvete :hurra:
Dok mi provalimo proces proizvodnje strunuce izolacija na motoru...
Sto ce reci da si malo prizastedimo vreme.
A sto se tice odnosa vitrina radionica, toj kod mene nej da mogne.
Ima da bidne za vitrinu ali sad kada se napravi mora da ispuni vise uslova...
tacka1
stav1
Dato resenje mora da bude demontazno (ko fabricko), tipa ciscenje prasine i pokazivanje konstrukcionog resenja curama koje su se rodile posle '90 :buga:
stav2
Valjalo bi da potraje bar 20-tak godina (predhodno trajalo 30) tako da sam ipak smanjio radnu sposobnost.
stav3
Takodje bi valjalo da ne kosta vise od cene masine koja se moze kupiti po oglasima, ebay-u itd.
Jerbo stvari postaju grotesne.
stav4
@mbole
Nsi specificirao koliko piva za dusevnu patnju trazis.
O parama cemo pricati posle popijene bar gajbe (tu ti ne dam da palis vise strug

stav5
Nije hitno, racunam da ce do juce biti gotovo.
Tacka2
Niko mi nista ne rece za neku mascinu za mehanizme, nije valjda da stavljate Galax pa to cuvate kao vece dostignuce u zadnje vreme.
Tacka3
Ne prodajemo ja i mbole patent.
Iskljucivo za internu upotrebu po MIL standardu

Slobo tebe zovemo na demonstraciju i vesalicu...a za pivo ces morati sam da se isprsis...ja cu doneti pvc case i salvete :hurra:
Last edited by ArtCool on 12 Sep 2011 04:27, edited 1 time in total.
Xexe dopuna za stav 3
Masine tog godista su od 0.75 do 4.5 dolara.Ako ide baba u paketu bude i do 19 dolara.
Mbole ti reci jel se isplati, ipak si iskusniji (ja cu ovaj deo oko nosaca,a ti...:rodna:)
Btw
Pogledajte kolege stavku 35 na ovom dijagramu http://www.ereplacementparts.com/metabo ... _9058.html (nije lose za razmisljanje), jos da se Woby nije raspucao, nemam pojma ko im sada radi delove...ovo se i moze kupiti ali za pasent ne znam.
Masine tog godista su od 0.75 do 4.5 dolara.Ako ide baba u paketu bude i do 19 dolara.
Mbole ti reci jel se isplati, ipak si iskusniji (ja cu ovaj deo oko nosaca,a ti...:rodna:)
Btw
Pogledajte kolege stavku 35 na ovom dijagramu http://www.ereplacementparts.com/metabo ... _9058.html (nije lose za razmisljanje), jos da se Woby nije raspucao, nemam pojma ko im sada radi delove...ovo se i moze kupiti ali za pasent ne znam.
Last edited by ArtCool on 12 Sep 2011 04:39, edited 1 time in total.
Profesore cim gumu rasecas ona tu puca.Sve to moze gumar da odradi, moze biti ravna forma pa da se poslembole wrote:Jok sta?
stanji, tako da se alat moze napraviti i od cevi.Matica se pravi ulivna.
Treba konsultovati gumare, oni su najmerodavniji i znaju vise od nas.
Resenje sa oprugom moze, dati da se naprave opruge te visine, par debljina da se vidi koja odgovara,
jer guma oponasa tvrdju oprugu.
Art, cena je fraj. Ne radim ja to zbog para vec zbog zanimacije.
Pivo, moze
Woby ne radi vise, al mozda bi vredelo pitati ove iz Kragujevca:
METABO CENTAR
34000 KRAGUJEVAC, KRALJEVAČKOG BATALJONA 271
Telefon: (034) 352-705
Znam ja da guma hoce da pukne tamo gde je rasecena, al ko sto rekoh, ovo je samo prvo sto mi je palo na pamet (nije bas tako lose za 30 sekundi razmisljanja
)
Dok ne saznamo konkretne dimenzije, nema mnogo smisla raditi na "idejama".
Pivo, moze

Woby ne radi vise, al mozda bi vredelo pitati ove iz Kragujevca:
METABO CENTAR
34000 KRAGUJEVAC, KRALJEVAČKOG BATALJONA 271
Telefon: (034) 352-705
Znam ja da guma hoce da pukne tamo gde je rasecena, al ko sto rekoh, ovo je samo prvo sto mi je palo na pamet (nije bas tako lose za 30 sekundi razmisljanja

Dok ne saznamo konkretne dimenzije, nema mnogo smisla raditi na "idejama".
Nemoj komsinicu, ni sa ovom mojom ne znam sta da radim (a secam se da je nesto bilo... i to nesto interesantno, al izlapelo se
)
Ma cool, kazem ti, meni je to zanimacija. Jos uvek uspevam da odvojim hobi od posla, jer ako pocnem da naplacujem hobi, onda ostadoh bez hobija, to jest natovaricu sebi na vrat jos jedan posao, a i ovaj jedan mi je mnogo (kad ce vec ta pemzija).

Ma cool, kazem ti, meni je to zanimacija. Jos uvek uspevam da odvojim hobi od posla, jer ako pocnem da naplacujem hobi, onda ostadoh bez hobija, to jest natovaricu sebi na vrat jos jedan posao, a i ovaj jedan mi je mnogo (kad ce vec ta pemzija).
@ArtCoolbranimir wrote:Singeru, neko je obrisao post sa slikom, gde se spominje rad kod autolimara i slika brusilice.
Hvala vam drustvo na interesovanju, ali to je najizvesnije ako bi se negde nekako moglo poruciti iz Nemacke (ni tamo sigurno to nemaju bas na trafici)...
U svakom slucaju moram je doneti iz vikendice i slikati u detalje pa da vidimo...
Najpriblizniji ako ne i isti ovom modelu (inace sam maksus morao skinuti fajl od 150 mb Uradi sam 2, jel sam se setio da sam je tu video) je ovaj model...
uploads/thumbs/727_1.jpg
Napravljeno da traje, ali guma je otisla (onako polutvrda je)...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ovo je u pitanju branimire

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!