Uopce nisam razmisljal o 125, a u vise navrata sam s velike (230) potrosene ploce stavljal na malu i ponekad mi je štitnik smetal - znam nije pametno ali sam ga skinul.
Za Bosch sam nasao na netu da je plastika - YT link io to mi se bas i ne dopada.
Jos sam malo cackal po netu i naisao na AEG ~103€ kaj i nije puno prema cijenama vani.
Užas kak se brzo stigne s 55€ na 100+
Pristojna brusilica za ne tako velike pare
Tako je.
Da sam imao cash, uzeo bih makitu za 17-18000.
Na dugi rok je najbolje uzeti dobar alat, tj onaj koji ti bash treba.
Meni se dogodilo da sam nezadovoljan novom alatkom od 100e pa je onda posle godinu dana prodam za 60 pa uzmem polovan festool i radim kao covek.
Ne kazem, nekada i kinez odradi i bude covek prezadovoljan, ali sve zavisi za sta. Meni je ubodna kinez zavrsavala super posao, ali imao sam i bansek u radionici.....
Da sam imao cash, uzeo bih makitu za 17-18000.
Na dugi rok je najbolje uzeti dobar alat, tj onaj koji ti bash treba.
Meni se dogodilo da sam nezadovoljan novom alatkom od 100e pa je onda posle godinu dana prodam za 60 pa uzmem polovan festool i radim kao covek.
Ne kazem, nekada i kinez odradi i bude covek prezadovoljan, ali sve zavisi za sta. Meni je ubodna kinez zavrsavala super posao, ali imao sam i bansek u radionici.....
Last edited by geronimo on 19 Sep 2015 14:13, edited 1 time in total.
Eto stigla brusilica i nakon probe mogu reći da sam zadovoljan. Detaljnije o toj brusilici je rekao neki rus na YT gdje se vidi da namotaje ima zalivene i elektroniku od 16A kaj bi trebalo zadovoljiti snagu od 1200W, ali ja tog rusa ništa ne razumijem
.
Do danas nisam imal pojma koliko dobro dođe regulacija za žičane četke - puno bolje i s manje napora skida rđu s željeza.
Istina na njoj piše Made in PRC, ali se nadam da ipak neki švabo stoji iza imena.

Do danas nisam imal pojma koliko dobro dođe regulacija za žičane četke - puno bolje i s manje napora skida rđu s željeza.
Istina na njoj piše Made in PRC, ali se nadam da ipak neki švabo stoji iza imena.
Last edited by riba on 24 Sep 2015 11:27, edited 1 time in total.
Red je da se javim pošto sam pitao za savet.
Brusilica Bosch 850 ce meni dodje kao super mašina. Malo sam sekao i brusio metal, malo više brusio drvo i skidao rđu i sasvim sam zadovoljan.
Mala je, laka, meni dovoljno jaka, regulacija stvarno znači...
Jedino što meni zaista fali je ta kočnica da brže zaustavi alat...
Na Festovim frezerima je to divna funkcija koja povećava bezbednost rada...
Mislim da je par hiljada više za dosta jaču Makitu bilo opravdano ali nisam imao cash i ne kajem se. I dalje mi fale neki drugi alati tipa lančana testera itd itd...
Usput, moje iskustvo sa AEG 55 ručnim cirkularom starije generacije je odlično. Jednostavna i pouzdana mašina koja tera 4cm hrasta bez problema, tako da verujem da im je i ta brusilica jako dobra...
Hvala svima.
Brusilica Bosch 850 ce meni dodje kao super mašina. Malo sam sekao i brusio metal, malo više brusio drvo i skidao rđu i sasvim sam zadovoljan.
Mala je, laka, meni dovoljno jaka, regulacija stvarno znači...
Jedino što meni zaista fali je ta kočnica da brže zaustavi alat...
Na Festovim frezerima je to divna funkcija koja povećava bezbednost rada...
Mislim da je par hiljada više za dosta jaču Makitu bilo opravdano ali nisam imao cash i ne kajem se. I dalje mi fale neki drugi alati tipa lančana testera itd itd...
Usput, moje iskustvo sa AEG 55 ručnim cirkularom starije generacije je odlično. Jednostavna i pouzdana mašina koja tera 4cm hrasta bez problema, tako da verujem da im je i ta brusilica jako dobra...
Hvala svima.
Last edited by geronimo on 21 May 2016 15:32, edited 1 time in total.