makita mlt 100 stoni cirkular

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
becka75
Pred-majstorsko zvanje

Post by becka75 »

Ono pomagalo sto sam napravio za firung sam bacio,jer sam slucajno provalio na firungu dva imbus srafa sa kojim se steluje polozaj firunga u odnosu na list testere.Jos samo da provalim kako da nastelujem kolica i bice makita dobra masinica.Sta da radim kad ucim posao sa interneta i ovog foruma.Ne mogu da verujem da mi stoji ispred nosa godinu dana!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

becka75 wrote:Ono pomagalo sto sam napravio za firung sam bacio,jer sam slucajno provalio na firungu dva imbus srafa sa kojim se steluje polozaj firunga u odnosu na list testere.Jos samo da provalim kako da nastelujem kolica i bice makita dobra masinica.Sta da radim kad ucim posao sa interneta i ovog foruma.Ne mogu da verujem da mi stoji ispred nosa godinu dana!
oce to koga nepozna.:D
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
becka75
Pred-majstorsko zvanje

Post by becka75 »

Jos sam mlad,ima vremena,naucicu!
sposobni@amater
Šegrt

Post by sposobni@amater »

Moze li na stoni cirkular da se stavi glodalo, neko manje sirine do 12 mm za falc?
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

sposobni@amater wrote:Moze li na stoni cirkular da se stavi glodalo, neko manje sirine do 12 mm za falc?
Može, stavi. Ali samo na radnu ploču :)
Malo je off topic
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

Da li ovaj makitin cirkular ima podesivu visinu testere ?
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

ima
guglaj makita mlt 100 ima 10-tak prezentacija na youtube
Last edited by dikar on 06 Jun 2011 16:33, edited 1 time in total.
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

hvala na odgovoru...e sad..josh jedno pitanje ako nije problem....iako sam radio par godina kao pomocni radnik u stolarskoj radionici ja sam da kazemo pocetnik...sad bih ulozio u neku moju radionicu i pitanje moje je..da li ova masina moze da mi zavrsi pocetni posao naprimer pravljenje kosnica i.. prorezavanje fosni znaci debljinu od 5 cm...da ne ulazem previshe u kombinirku a posao ne krene :(...razmisljam ovako ulozicu manje pa ako posao ne krene manje cu puci a te pare izvucicu radeci za sebe...a ako krene kupicu kombinirku ...unapred zahvalan na odgovoru
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Pa vrsice posao. Iako je portabl masina ima sasvim pristojnu opremu.
Ne znam koje kosnice mislis da izradjujes, ako si mislio na pcelarske kosnice onda bi ti trebalo jos abrihter, diht itd.
Ja bih ti preporucio neku kombinirku klase Hobi 83 ili 89, cena im se krece oko 500 eura. Toliko kosta i nova Makita mlt 100, ali bez abrihter/diht kombinacije. Ako posao ne krene kombinirku mozes brzo da prodas i vratis novac. A novu Makitu ne verujem da ces opet prepprodati za 500eura sigurno ces izgubiti najmanje 100eura
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

dikar wrote:Ne znam koje kosnice mislis da izradjujes, ako si mislio na pcelarske kosnice onda bi ti trebalo jos abrihter, diht itd.
A kakve kosnice jos postoje osim pcelarskih?
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

mbole wrote:
dikar wrote:Ne znam koje kosnice mislis da izradjujes, ako si mislio na pcelarske kosnice onda bi ti trebalo jos abrihter, diht itd.
A kakve kosnice jos postoje osim pcelarskih?
pa iskreno ne znam, postoji velika razlika u terminologiji.:ironisk:
U Makedoniji za ove kosnice naziv je pcelarski sanduci ( a u sustini i jeste sanduk, )
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

pa i ja nisam napomenuo da su pcelarske......josh jedno pitanje ko ima ovaj cirkular...da li moze ova zastita da se skloni ?
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

E sad i mene zanima koje bi kosnice pravio.
Zastitu mozes da sklonis, ali pitanje je zasto. Same masine su veoma opasne i sa zastitom, a bez zastite ostaje ti samo da se molis Bogu da te ne strefi maler.
Pregledaj i temu "Zdravlje"
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

http://ultraphoto.org/images/b7efcmutyzmeioh2xs6a.jpg

pa pre svih lr kosnice. samo drugaciji spoj ne kao ovaj na slici...a zastitu bih sklonio zbog uzljebljavanja....mada mogu to sa frezerom(rucni sa postoljem) odraditi.
Last edited by Fila on 09 Jun 2011 00:22, edited 1 time in total.
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

danas sam kaparisao cirkular pa cu vam uskoro reci moje misljenje :)
Post Reply