makita mlt 100 stoni cirkular
Ono pomagalo sto sam napravio za firung sam bacio,jer sam slucajno provalio na firungu dva imbus srafa sa kojim se steluje polozaj firunga u odnosu na list testere.Jos samo da provalim kako da nastelujem kolica i bice makita dobra masinica.Sta da radim kad ucim posao sa interneta i ovog foruma.Ne mogu da verujem da mi stoji ispred nosa godinu dana!
oce to koga nepozna.becka75 wrote:Ono pomagalo sto sam napravio za firung sam bacio,jer sam slucajno provalio na firungu dva imbus srafa sa kojim se steluje polozaj firunga u odnosu na list testere.Jos samo da provalim kako da nastelujem kolica i bice makita dobra masinica.Sta da radim kad ucim posao sa interneta i ovog foruma.Ne mogu da verujem da mi stoji ispred nosa godinu dana!

pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- sposobni@amater
- Šegrt
hvala na odgovoru...e sad..josh jedno pitanje ako nije problem....iako sam radio par godina kao pomocni radnik u stolarskoj radionici ja sam da kazemo pocetnik...sad bih ulozio u neku moju radionicu i pitanje moje je..da li ova masina moze da mi zavrsi pocetni posao naprimer pravljenje kosnica i.. prorezavanje fosni znaci debljinu od 5 cm...da ne ulazem previshe u kombinirku a posao ne krene
...razmisljam ovako ulozicu manje pa ako posao ne krene manje cu puci a te pare izvucicu radeci za sebe...a ako krene kupicu kombinirku ...unapred zahvalan na odgovoru

Pa vrsice posao. Iako je portabl masina ima sasvim pristojnu opremu.
Ne znam koje kosnice mislis da izradjujes, ako si mislio na pcelarske kosnice onda bi ti trebalo jos abrihter, diht itd.
Ja bih ti preporucio neku kombinirku klase Hobi 83 ili 89, cena im se krece oko 500 eura. Toliko kosta i nova Makita mlt 100, ali bez abrihter/diht kombinacije. Ako posao ne krene kombinirku mozes brzo da prodas i vratis novac. A novu Makitu ne verujem da ces opet prepprodati za 500eura sigurno ces izgubiti najmanje 100eura
Ne znam koje kosnice mislis da izradjujes, ako si mislio na pcelarske kosnice onda bi ti trebalo jos abrihter, diht itd.
Ja bih ti preporucio neku kombinirku klase Hobi 83 ili 89, cena im se krece oko 500 eura. Toliko kosta i nova Makita mlt 100, ali bez abrihter/diht kombinacije. Ako posao ne krene kombinirku mozes brzo da prodas i vratis novac. A novu Makitu ne verujem da ces opet prepprodati za 500eura sigurno ces izgubiti najmanje 100eura
pa iskreno ne znam, postoji velika razlika u terminologiji.:ironisk:mbole wrote:A kakve kosnice jos postoje osim pcelarskih?dikar wrote:Ne znam koje kosnice mislis da izradjujes, ako si mislio na pcelarske kosnice onda bi ti trebalo jos abrihter, diht itd.
U Makedoniji za ove kosnice naziv je pcelarski sanduci ( a u sustini i jeste sanduk, )
http://ultraphoto.org/images/b7efcmutyzmeioh2xs6a.jpg
pa pre svih lr kosnice. samo drugaciji spoj ne kao ovaj na slici...a zastitu bih sklonio zbog uzljebljavanja....mada mogu to sa frezerom(rucni sa postoljem) odraditi.
pa pre svih lr kosnice. samo drugaciji spoj ne kao ovaj na slici...a zastitu bih sklonio zbog uzljebljavanja....mada mogu to sa frezerom(rucni sa postoljem) odraditi.
Last edited by Fila on 09 Jun 2011 00:22, edited 1 time in total.