stoni abrihter

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Naci cemo negde, kolega, sigurno! A s obzirom na to da imam drugare u Vrbasu, a i one iz Vrbasa u Beogradu, nije problem ni da se posalje autobusom... :)
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Predrag
Brzi dodavač alata

Post by Predrag »

Svaka čast majstore
Pametnom je i jednom dovoljno.
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Predrag wrote:Odmah da pitam imali negde da se kupi nož za ovaj abrihter...
U Wobyhaus-u 1300din. (2 kom.)
Predrag
Brzi dodavač alata

Post by Predrag »

Hvala na informaciji...
Pametnom je i jednom dovoljno.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Nameravam da kupim Einhel ehm 1300 posto ovde u Makedoniji nema Womaxa i nemam drugog izbora. Inace sam hobista i treba mi za male poslove. Dali je neko radi sa ovom masinicom i kakva je u praksi - mislim na izdrzljivost i kvarove.
Pozdrav
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Nikoli , Predragu i Stojkovu

Proslo je godinu i nesto vise dana kako se u praksi pokazao ovaj mali Womax, jeli bilo kavih kvarova.
Znate u pocetku svi su dobri, a posle ???

Pozdrav
Damir 66
Majstor

Post by Damir 66 »

dikar wrote:Nikoli , Predragu i Stojkovu

Proslo je godinu i nesto vise dana kako se u praksi pokazao ovaj mali Womax, jeli bilo kavih kvarova.
Znate u pocetku svi su dobri, a posle ???

Pozdrav
I ja bi se pridružio kolegi Dikaru sa istim pitanjem.
Badzin
Šegrt

Post by Badzin »

Stojkov ugledah ove magnete za štelovanje visine pa ako nije tajna gde mogu da se kupe i koja je cena.Poz
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Otisao mi je lager na glavi za nozeve, to treba zameniti, i nozevi su se istupili. Osim toga nikakvih specijalnih problema nisam imao.
Stojkov
Precizni šegrt

Post by Stojkov »

Badzin wrote:Stojkov ugledah ove magnete za štelovanje visine pa ako nije tajna gde mogu da se kupe i koja je cena.Poz
Ja sam takodje veoma zadovoljan odnosom cene/kvaliteta.

Noževi nisu moji, stavljena je samo radi ilustracije podešavanja noževa.
Pozdrav,
Aleksandar Stojkov
Badzin
Šegrt

Post by Badzin »

Ok hvala puno i Srećna Nova 2010 ta puno sreće i zdravlja....
Branislav
Majstor početnik

Post by Branislav »

Nekoliko meseci "dusu vadim" diht-abrihter Womax masini.Prezadovoljan,za hobi majstore ne treba bolja.Skale za podesavanje nisu bas najpreciznije ali vremenom lako se naviknes na podesavanje na prave oznake.Sklonio sam plasticni sakupljac strugotine.Mislim da samo smeta i gusi rad masine.Treba povremeno otvoriti plasticne stitnike sa strane i cetkicom ocistiti pogon masine.Za sada sam podmazivao samo nosace kolica dihta.
diplmajstor
Majstor

Post by diplmajstor »

Branislav wrote:Nekoliko meseci "dusu vadim" diht-abrihter Womax masini.Prezadovoljan,za hobi majstore ne treba bolja.Skale za podesavanje nisu bas najpreciznije ali vremenom lako se naviknes na podesavanje na prave oznake.Sklonio sam plasticni sakupljac strugotine.Mislim da samo smeta i gusi rad masine.Treba povremeno otvoriti plasticne stitnike sa strane i cetkicom ocistiti pogon masine.Za sada sam podmazivao samo nosace kolica dihta.
Slažem se, radio sam sa parenom bukovinom širokom oko 180 mm i to ide bez većih teškoća, odlična. Sviđa mi se ideja da se skine plastika jer i mene nervura, ali kako se boriti sa strugotinom, nisam probao, al verujem da u uši ulazi kad krene da razbacuje
Kad naiđe oluja jedni grade zidove - drugi prave vetrenjače
Branislav
Majstor početnik

Post by Branislav »

Da ,strugotina bije kao luda.Kada radim sa dihtom stitnik abrihtera je po celoj duzini noza,malo podignut i okrenut kontra.Strugotina izlazi koliko toliko kontrolisano na drugu stranu.Stavi naocare na oci,stritnike za usi i radnu bluzu bez dzepova i cepaj.
Kada radim sa abrihterom onda kolica dihta spustim nize.Strugotina uglavnom je tu negde oko masine.
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Ja u pocetku nisam koristio plastiku za skupljanje piljevine. Sad imam usisivac sa sirokim crevom koji prikljucim na tu masku. Kad se radi sa abrihterom maska se gura odozdo - u diht, kada se radi sa dihtom, stavlja se gore preko ploce, u oba slucaja pricvrscava se istim onim zabicama. Sad mogu sa njim da radim bukvalno u spavacoj sobi, piljevina ne bezi sa strane uopste...
Post Reply