Nameravam da kupim Einhel ehm 1300 posto ovde u Makedoniji nema Womaxa i nemam drugog izbora. Inace sam hobista i treba mi za male poslove. Dali je neko radi sa ovom masinicom i kakva je u praksi - mislim na izdrzljivost i kvarove.
Pozdrav
Nekoliko meseci "dusu vadim" diht-abrihter Womax masini.Prezadovoljan,za hobi majstore ne treba bolja.Skale za podesavanje nisu bas najpreciznije ali vremenom lako se naviknes na podesavanje na prave oznake.Sklonio sam plasticni sakupljac strugotine.Mislim da samo smeta i gusi rad masine.Treba povremeno otvoriti plasticne stitnike sa strane i cetkicom ocistiti pogon masine.Za sada sam podmazivao samo nosace kolica dihta.
Branislav wrote:Nekoliko meseci "dusu vadim" diht-abrihter Womax masini.Prezadovoljan,za hobi majstore ne treba bolja.Skale za podesavanje nisu bas najpreciznije ali vremenom lako se naviknes na podesavanje na prave oznake.Sklonio sam plasticni sakupljac strugotine.Mislim da samo smeta i gusi rad masine.Treba povremeno otvoriti plasticne stitnike sa strane i cetkicom ocistiti pogon masine.Za sada sam podmazivao samo nosace kolica dihta.
Slažem se, radio sam sa parenom bukovinom širokom oko 180 mm i to ide bez većih teškoća, odlična. Sviđa mi se ideja da se skine plastika jer i mene nervura, ali kako se boriti sa strugotinom, nisam probao, al verujem da u uši ulazi kad krene da razbacuje
Kad naiđe oluja jedni grade zidove - drugi prave vetrenjače
Da ,strugotina bije kao luda.Kada radim sa dihtom stitnik abrihtera je po celoj duzini noza,malo podignut i okrenut kontra.Strugotina izlazi koliko toliko kontrolisano na drugu stranu.Stavi naocare na oci,stritnike za usi i radnu bluzu bez dzepova i cepaj.
Kada radim sa abrihterom onda kolica dihta spustim nize.Strugotina uglavnom je tu negde oko masine.
Ja u pocetku nisam koristio plastiku za skupljanje piljevine. Sad imam usisivac sa sirokim crevom koji prikljucim na tu masku. Kad se radi sa abrihterom maska se gura odozdo - u diht, kada se radi sa dihtom, stavlja se gore preko ploce, u oba slucaja pricvrscava se istim onim zabicama. Sad mogu sa njim da radim bukvalno u spavacoj sobi, piljevina ne bezi sa strane uopste...