Savet oko hobi KOMBINOVANE MAŠINE

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Trale
Šegrt

Post by Trale »

Kad sam porucivao trazio sam RT0700CX2, ali su mi rekli da RT0700CX2J isto kosta, a da dolazi u plasticnom koferu, i da ima jos neku cauru vise.
Jedino sto mi se kod nje ne svidja je caura 8mm, nekako je kratka, deluje mi nestabilno, tako da nisam ni koristio na njoj 8mm glodala, mada mozda i gresim.
SSmajstor
Šegrt

Post by SSmajstor »

Bas sam isto kao i vecina ametera u istoj dvojbi.
Zato sam i pitao prije 20 dana za triton glodalicu.
Iz meni poznatih razloga sam tu zelju stavio u stand-by, ali sigurno ove ili iduce godine cu nekako naci nacin je kupit za 200€ preko amazon.de.
Dok sam razbijao glavo sto i kako uvidio sam super/best sto vec nisu izreklamirali tu malu Makitu.
Svidjelomila se sva silina nastavaka, a posto ciljam kasnije Tritona od 1400 ovo mi se nije cinila promasenom investicijom dugorocno gledano.
Razlika izmedu gore navedenih je u koferu/torbi, mozda kojem nastavku i dust collectoru dva komada.
Imam maktec 900W i mogu reci da je slabija od ovog maleckog.

Samo mi smo trziste treceg svijeta. Ameri imaju model CX3 koji nudi vise za manje love.
Last edited by SSmajstor on 21 Jan 2014 19:34, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

:skoorpning:
dikar wrote:(iskreno ne znam kako gazi golf 6 ali Golfa 7 ne bih menjao ni za Festa+Mafela+protoola itd, dakle nisu me ubedili, Mozda bi neko preferirao Festa nasuprot Golfa 7, ali ja ne bih, ja ipak ne zivim od stolarije.
Cekaj bre... jel si ti makedonac ili bosanac :)
AKo si bosanac, i da shvatim. Sto kazu, golf nije auto, to je stanje svesti :)

Nasao si jako los primer, tj. auto koji je precenjen po svim parametrima. Mnogo para, malo muzike.
Golfa ne bih uzeo ni u diferencijalnom obliku.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

^^

takodje :part:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

mbole wrote::skoorpning:
dikar wrote:(iskreno ne znam kako gazi golf 6 ali Golfa 7 ne bih menjao ni za Festa+Mafela+protoola itd, dakle nisu me ubedili, Mozda bi neko preferirao Festa nasuprot Golfa 7, ali ja ne bih, ja ipak ne zivim od stolarije.
Cekaj bre... jel si ti makedonac ili bosanac :)
AKo si bosanac, i da shvatim. Sto kazu, golf nije auto, to je stanje svesti :)

Nasao si jako los primer, tj. auto koji je precenjen po svim parametrima. Mnogo para, malo muzike.
hoces jedan krug da se razuveris, ili mozda shvatis zasto70% nemaca misli da je golf posebna firma, a ne model VW-a ;)
iskreno sin je navijao za golfa. a ja sam preferirao Alfu 159, ili Mondeo, ko zna mozda ce i to biti, Kina je interesantna, mada su cene i tamo krenule i oni imaji internet, j..bi ga
Last edited by dikar on 23 Jan 2014 00:31, edited 1 time in total.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

mbole wrote::skoorpning:
[
asao si jako los primer, tj. auto koji je precenjen po svim parametrima. Mnogo para, malo muzike.
odgovor br 2
Pa meni je bilo jeftinije da za 21k eura kupim 1300kgr Golfa 7 nego li 200 kila Festa sa dodacima :cool:
ja ti ne branim da kupis Festa, ipak je to stanje svesti ili savesti
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Ех, да сам ја оволико писао о колима у теми " Savet oko hobi KOMBINOVANE MAÅ INE" Један надобудни мајстор (нећу да му поменем име да му не бих дао право на реплику) би ми одавно одржао предавање о нечем што се зове "offtopic" и лепо би ми објаснио да се на многим форумима неко ко то ради шаље у "одмори се од писања"
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

@feniks - i imaš i nemaš pravo :P , ovdje čovjek doslovno visi na granici sa svojim odgovorima ;) jer uspoređuje alat i auto , dok si ti u onoj temi prebacio na sasvim nešto treće .
Ne znam zašto si ostao uvrijeđen , no i sad stojim iza tih tvrdnji :stolt:

On topic - Usporedba alata i automobila je nepraktična .
Vratimo se na temu hobi kombinirane mašine - koja se danas uglavnom vrti oko kineskih proizvoda , jer ruku na srce , svi malo ozbiljniji proizvođači se ne upuštaju u takve proizvode , a ostali tipa Bosch , Makita , .... nemaju kombinirane mašine nego odvojene , što za jednog hobi majstora može biti još i praktičnije ( naravno zavisi o mjestu u radioni ) .

Kao i svatko i ja gledam koliko potrošiti novca na pojedini alat , pogotovo ako ga do sad nisam posjedovao ( ono kao mogao sam i bez njega ) , uvijek kalkuliram koliko love ću dati za njega , koliko ću koristiti , pa prema tome odlučujem hoću li kupovati profi ili hobi alat .
Naravno meni je stolarija hobi , pravi posao nešto drugo , stoga na takav način i gledam prema tome .
Osim stolarije imam i još hobija , poput ribolova, brodova , motora , .... kad bih na sve trošio novac na profi alat , trebao bi mjesečno zarađivat kao Zlatan Ibrahimović :skratta: :skratta:

@ feniks - pozdrav od nadobudnog stolara :skool:
Last edited by ropee on 23 Jan 2014 11:04, edited 1 time in total.
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Нисам ја увређен - далеко било (рекла би моја покојна баба, Бог душу да јој'прости)
Мојкоментар је више био за ону тему за разоноду ал' тамо није вредело да га пишем јер се не може повезати.
Ја то мало - онако да се насмејемо. Сад ко како схвати - његово право. Демократија је барем што се схватања тиче
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Fenikse ja sam samo napisao da za 20k eua nisam kupio kolekciju Festa vec Golfa 7, e sad problem je sto sam kupio Golfa 7 -kao ne valja nista. Pa meni je ok
Sledeci put kad cu se resiti za novi auto konsultiracu ekipu :skratta:
Last edited by dikar on 23 Jan 2014 13:16, edited 1 time in total.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Budimo iskreni , u temi o Hobi kombiniranoj mašini npr kao o ovoj :

http://hanvy.en.alibaba.com/product/596 ... 7419849284

nema smisla uspoređivati sa :

scm,paoloni,casadei,sac.......

ili

sicar, hammer, felder, rm group, robland

osim ako nisu u istom ili sličnom cjenovnom rangu a imaju daleko bolji kvalitet .

Nažalost, MIO standard je davno započeo proizvodnju kombinirke s krunjačom za kukuruz a nije razvijao i poboljšavao stroj , tako da je i ta proizvodnja odavno ugašena .
Å to se tiče Hobi mašina jednostavno smo predodređeni na kineze , malim dijelom na neke EU firme koje su opet isti kinezi , samo malo drugačije pofarbani ili drugačije naljepnice polijepljene :/

Nisu svi profi stolari i ne rade taj posao svaki dan , pa im ne treba vrhunski alat , no treba im npr. cirkular i žele znati koji je u tom cjenovnom rangu dobar , pouzdan .
Koliko god pljuvali Einhell je prvi vidio na našem ex Yu području prostora i odavno je jedna od najčešćih marki "fuš" majstora i hobi majstora . Naravno sada postoje inačice tog alata , više manje sličnih firmi poput Alpha toolsa , go-on-a , .....
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

ropee wrote:nema smisla uspoređivati sa :

scm,paoloni,casadei,sac...

osim ako nisu u istom ili sličnom cjenovnom rangu a imaju daleko bolji kvalitet .

.....
Nema smisla ni da ta mašina (koja košta napolju 400 $) na Balkanu košta 1500 evra :)
Inače je baš pogodna za amatere (garažne majstore) koji nemaju neke velike potrebe.
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

dikar wrote:Fenikse ja sam samo napisao da za 20k eua nisam kupio kolekciju Festa vec Golfa 7, e sad problem je sto sam kupio Golfa 7 -kao ne valja nista. Pa meni je ok
Sledeci put kad cu se resiti za novi auto konsultiracu ekipu :skratta:
Ама б'ате купио би' га и ја мајка да ми 'мре! :stolt:
Само има један проблем - немам 20К€!!! :rodna:
Ал'то је мојпроблем :groota:
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Pezzo wrote:
ropee wrote:nema smisla uspoređivati sa :

scm,paoloni,casadei,sac...

.....
Nema smisla ni da ta mašina (koja košta napolju 400 $) na Balkanu košta 1500 evra :)
Inače je baš pogodna za amatere (garažne majstore) koji nemaju neke velike potrebe.
piše cijena 400-600 $ no mora se kupiti 10 kom , + troškovi transporta .
Realno takva cijena može da naraste na cijenu oko 1000-1500$ al ne eura .

Mašina ima cirkular , blanju,debljaču , i futer , sasvim dovoljno za nekog hobi majstora .

Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Spominjali smo tu masinu i ranije, u Sloveniji je okruglo 1500 eura. Dok stigne, svi zarade vise od proizvodjaca. S'obzirom da polovnu Sicar mozes da nadjes i za 2k eura, onda amateri razmisljaju i o tome, pa ima smisla i uporedjivati.
Ja sam jednom preturao po sajtovima, interesovala me cnc za rezanje laserom. Po Evropi svako lepi svoje nalepnice na kineske masine i nude ih po 10 puta vecim cenama. I sada postoji jedna poplava kineskih stolarskih masina po celoj EU, sve cene slicne, sve razlicite marke a sve ista kineska roba. To je sto se poredjenja tice.
Post Reply