Stubna bušilica

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
riba
Pred-majstorsko zvanje

Post by riba »

Stvarno je taj Wabeco toliko loš? Nije me strah šipki 35mm jer one mogu izdržati, ali ne znam kak je ostatak i koliko to ima lufta.
Mislil sam na stalak između ostaloga staviti i stariju verziju Perles bušilice, ali ako je klimav otpada cijela ideja.
LanceMi
Šegrt

Post by LanceMi »

BR wrote:Sto da ne, mislim da bi takvo resenje moglo prilicno jdnostavno da se napravi, i da bude prilicno precizno, na stolarskom nivou. Cak bi moglo da ima i poprilicnu dubinu rada od ivice materijala.

O tome sam razmisljao dok nisam nabavio ozbiljnu stubnu busilicu. No, ako se vec ide na to, ja bih isao na varijantu bez busilice, posto je ona uvek problematicni element, vc sa fiksnom osovinom i prenosom sa motora. A cela glava bi isla gore dole, posto je to daleko preciznije u amaterskim uslovima nego pokretna pinola.

Probacu da nesto skiciram ako signem ovih dana.
Zeljno iscekujem ovu skicu, a mislim i ostali sa foruma, pa ne zameri sto Te podsecam :)
Last edited by LanceMi on 20 Mar 2016 18:04, edited 1 time in total.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Jos samo da stignem ;)
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

Pozdrav svima
kupio sam pre neki dan einhell BT BD 701 stubnu busilicu od 630w.
malo sam je isprobavao i prvi utisak je nije mnogo klackava, postoji zazor u pinoli ali veoma mali, neznam moze li se to jos malo dotegnuti da nema uopste zazora? drugi utisak je da je motor slab ili da nema jak moment, busio sam fi8 u metalnu cev bez ikakvih problema, ali neznam ni sam zasto sam posumnjao da je motor slab i tako stisnem futer rukom u ukljucim masinu da radi, i bez ikakve vece sile sam zadrzao futer da se neokrece a nisu proklizali kaisevi a prenos je bio na 1300rpm.
Hteo sam da napravim i prosireniji sto za nju ali sam se tu odmah razocarao jer rucica za podizanje stola ide previse blizu stola i previse iznad visine stola tako da ili moram da napravim neku manju rucicu ili da sto bas dosta povisim cime gubim na visini slobodnoj za busenje ali resicu vec nekako. Još nešto, španovanje motora tj zatezanje kaiseva je po meni lose reseno na ovoj busilici, pa sam nesto razmisljao da nekako motor postavim na sarke da se lakse i brze manevrise sa remenima. kad je dovedem u red pisacu. Sve u svemu za 20000 din ili 170€ je dobra i nadam se da ce izbusiti mnogo rupa. nisam hteo da otvaram temu o stubnoj busilici kad vec ima otvorenih,

Image

Image
Post Reply